7-jarig jongetje geeft zijn spaargeld aan gevandaliseerde moskee. Vervolgens krijgt hij het mooiste cadeau van zijn leven van moskeegangers

De 7-jarige Jack is duidelijk een jongetje met het hart op de goede plaats. Toen hij hoorde dat vandalen een lokale moskee beschadigd hadden besloot hij in actie te komen. Hoe? Door al zijn spaarcentjes aan de moskee te doneren. Op die manier, dacht hij, konden ze ervoor zorgen dat de moskee er binnenkort weer schitterend zou uitzien.

Een hartstikke mooi gebaar, natuurlijk. Hoewel het duidelijk is dat radicale moslims het westen de oorlog hebben verklaard – dat doen ze niet alleen in woord, maar zoals we vorige week vrijdag zagen ook in daad – geldt dat natuurlijk niet voor alle moslims. Er zijn heel veel normale moslims die er gematigde beelden op nahouden. Het is niet juist om hen het kind van de rekening te laten worden door hun moskeeën te bekladden of op andere manieren aan te vallen.

jack-swanson

Een mooi verhaal, maar het wordt nog mooier. Toen moskeegangers hoorden wat de 7-jarige Jack had gedaan besloten ze namelijk om iets terug te doen. Hij had zijn spaargeld aan hen gegeven, nu zouden zij ervoor zorgen dat hij alsnog iets kreeg wat zijn hartje begeert: een iPad.

Woordvoerder Faisal Naeem laat weten:

“Het is 20 dollar, maar omdat het zijn spaargeld is – met allerlei kleingeld – hebben wij het gevoel dat het feitelijk om 20 miljoen dollar gaat. Zoveel is het ons waard. Dit geeft me hoop omdat het bewijst dat het niet de één tegen De Ander’ is.”

Jack met zijn iPad. Bron: Facebook
Jack met zijn iPad. Bron: Facebook

In de brief die bij de iPad zat stond:

“Beste Jack, je had 20 dollar gespaard voor een iPad van Apple. Maar toen werd onze moskee gevandaliseerd. Daarom doneerde jij je geld aan een moskee in Texas. Dit allemaal omdat je zo’n puur, goed hart hebt.

“Geniet alsjeblieft – met onze dank – van deze nieuwe Apple iPad.

“Dank je. De Amerikaanse Moslimgemeenschap.”

Hoewel het natuurlijk van het grootste belang is dat we openlijk met elkaar spreken over de oorzaken en het fundament van islamitisch terrorisme moeten we ervoor waken dat terroristen er niet in slagen om ons tegen elkaar uit te spelen. Door deze wederzijdse acties laten Jack én de islamitische gemeenschap van Texas zien hoe het moet.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. nogmaals

  In al die landen waar de islam regeert, zijn en worden talloze christelijke kerken gevandaliseerd of erger, maar ik wil wedden dat daar nog nooit een kind is geweest dat zijn spaargeld doneerde aan zo’n kerk.
  Is dat jongetje (of waarschijnlijk zijn ouders) nu goed of gek?

  1. Bromsnor

   Natuurlijk zitten zijn ouders er achter. Levert goede media publiciteit op omdat veel media in de westerse wereld de grootste verdedigers van de islam zijn geworden.

   Daarom word aan zo’ n actie grote publiciteit gegeven dat het zelfs op DDS nieuws is.

 2. Terzo

  Ik pik effe een traantje weg over zoveel goedheid van dat ongedierte….

 3. Bromsnor

  Laten we maar vergeten dat in het Midden Oosten er al jaren massale christenvervolgingen zijn door z.g “gewone” moslims.

  Deze christenvervolgingen zijn massaal dat de schatting is dat er over 15 jaar geen christen meer over is in het Midden Oosten. Allemaal weggezuiverd.

  Schokkend hoeveel westerse moslims fundamentalisme steunen
  http://www.elsevier.nl/Buitenland/blogs/2015/3/Schokkend-hoeveel-westerse-moslims-het-fundamentalisme-steunen-1716213W/?masterpageid=158493

 4. Beukman

  Laten we hopen dat dit ontroerende bericht onze jeugd ertoe zal aanzetten om ook hun spaargeld te schenken aan in Nederland bekladde moskeeën!

 5. Aa

  Zo zie je maar dat jeugd makkelijk te manipuleren valt. Er staat bijvoorbeeld niet bij wat zijn ouders hem hebben ingefluisterd. Zodra kinderen naar voren worden geschoven, door voor ouders of groepen, dan krijg ik een naar gevoel. Nog onpasselijker wordt ik van de nieuwe CU voorman, Seger. Die man is nog erger dan Pechtold. Brrr.
  Verkoopt zijn eigen stemmers aan de moslims.

 6. Anna

  Nu nog het moslim jongetje dat al zijn spaargeld geeft voor al de afgebrande christelijke kerken die door moslims in brand zijn gestoken met al de christenen er nog in.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.