7-jarig jongetje geeft zijn spaargeld aan gevandaliseerde moskee. Vervolgens krijgt hij het mooiste cadeau van zijn leven van moskeegangers

Geen categorienov 21 2015, 19:00
De 7-jarige Jack is duidelijk een jongetje met het hart op de goede plaats. Toen hij hoorde dat vandalen een lokale moskee beschadigd hadden besloot hij in actie te komen. Hoe? Door al zijn spaarcentjes aan de moskee te doneren. Op die manier, dacht hij, konden ze ervoor zorgen dat de moskee er binnenkort weer schitterend zou uitzien.
Een hartstikke mooi gebaar, natuurlijk. Hoewel het duidelijk is dat radicale moslims het westen de oorlog hebben verklaard - dat doen ze niet alleen in woord, maar zoals we vorige week vrijdag zagen ook in daad - geldt dat natuurlijk niet voor alle moslims. Er zijn heel veel normale moslims die er gematigde beelden op nahouden. Het is niet juist om hen het kind van de rekening te laten worden door hun moskeeën te bekladden of op andere manieren aan te vallen.
jack-swanson
Een mooi verhaal, maar het wordt nog mooier. Toen moskeegangers hoorden wat de 7-jarige Jack had gedaan besloten ze namelijk om iets terug te doen. Hij had zijn spaargeld aan hen gegeven, nu zouden zij ervoor zorgen dat hij alsnog iets kreeg wat zijn hartje begeert: een iPad.
Woordvoerder Faisal Naeem laat weten:

"Het is 20 dollar, maar omdat het zijn spaargeld is - met allerlei kleingeld - hebben wij het gevoel dat het feitelijk om 20 miljoen dollar gaat. Zoveel is het ons waard. Dit geeft me hoop omdat het bewijst dat het niet de één tegen De Ander' is."

[caption id="attachment_124759" align="aligncenter" width="547"]Jack met zijn iPad. Bron: Facebook Jack met zijn iPad. Bron: Facebook[/caption]
In de brief die bij de iPad zat stond:

"Beste Jack, je had 20 dollar gespaard voor een iPad van Apple. Maar toen werd onze moskee gevandaliseerd. Daarom doneerde jij je geld aan een moskee in Texas. Dit allemaal omdat je zo'n puur, goed hart hebt.

"Geniet alsjeblieft - met onze dank - van deze nieuwe Apple iPad.

"Dank je. De Amerikaanse Moslimgemeenschap."

Hoewel het natuurlijk van het grootste belang is dat we openlijk met elkaar spreken over de oorzaken en het fundament van islamitisch terrorisme moeten we ervoor waken dat terroristen er niet in slagen om ons tegen elkaar uit te spelen. Door deze wederzijdse acties laten Jack én de islamitische gemeenschap van Texas zien hoe het moet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten