Bart de Wever in brief aan alle centrumrechtse partijen in Europa: doe iets aan immigratie!

Geen categorienov 07 2015, 21:00
De leider van de Vlaams-nationalistische partij N-VA, Bart de Wever, heeft een brief geschreven aan alle centrumrechtse partijen in Europa. In de brief verzoekt hij zijn collega politici om nu eindelijk een definitieve oplossing te vinden voor het immigratieprobleem.
Volgens De Wever begint het migratieprobleem onderhand uit de hand te lopen. Sterker nog: het is al uit de hand gelopen. Geen enkele Europese staat kan de druk nog aan, er moet een oplossing gevonden worden waar iedereen zich (min of meer) in kan vinden.
De brief is gepubliceerd in de Belgische krant Het Laatste Nieuws. Zijn belangrijkste plan:

"We moeten een gesloten systeem van quota overwegen."

Elsevier legt uit:

Volgens hem is een Europese aanpak broodnodig. De Wever wijst bijvoorbeeld op een aanpassing van het Verdrag van Genève (betreffende de status van vluchtelingen), sobere sociale voorzieningen voor nieuwkomers, geen vrije landkeuze voor wie in veiligheid is gebracht, strenge controles van de Europese buitengrenzen en meer middelen voor opvang buiten Europa.

Op de Vlaamse radio voegde De Wever daar aan toe:

"De steden in Noord-Europa die al die mensen moeten opvangen, hebben vandaag al de grootst mogelijke problemen om mensen van buiten de Europese Unie een toekomst te geven."

Wat De Wever betreft moet de vraag (naar nieuwkomers) leidend zijn, niet het aanbod. Met andere woorden: Europese staten bepalen hoeveel migranten ze aankunnen, niet de migranten zelf. Als de landen het genoeg vinden gaan de grenzen gewoon dicht; de migranten moeten dan maar op zoek naar een ander land, buiten Europa.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten