Bondscoach Wales: ‘Oranje is een gewond dier’

De bondscoach van Wales – dat vrijdagavond een vriendschappelijke wedstrijd speelt tegen ons nationale team – noemt Oranje “een gewond dier.” Dit omdat Nederland niet bij het EK is.

Het Nederlands elftal begon vol goede moed aan de kwalificatie, maar werd al snel met zijn neus op de feiten gedrukt: het team stelde zonder Louis van Gaal maar bar weinig voor. Zijn opvolger Guus Hiddink kon het team niet aan de praat krijgen en verloor te veel wedstrijden tegen te zwakke tegenstanders. Vervolgens mocht zijn assistent, Danny Blind, het stokje van hem overnemen, maar ook dat hielp niets: Nederland ging roemloos ten onder en einde als vierde in de groep. Het gevolg is dat we volgend jaar helemaal niet bij het EK zijn.

Hoewel je zou denken dat de voetbalwereld daardoor minder respect heeft voor Oranje blijkt dat niet helemaal zo te zijn. Zie hier wat Wales’ bondscoach Chris Coleman zegt over het Nederlands elftal en de wedstrijd van morgenavond:

“Mensen noemen dit een vriendschappelijk duel. Maar ik denk niet dat dat bestaat. We staan tegenover een heel goede ploeg. Het is een gewond dier, dus het wordt lastig.”

Wales is er wel bij op het EK. Nederland niet. Coleman zegt dat jammer, en toch ook wel weer enigszins ironisch te vinden:

“Ik zou willen dat het Nederlands elftal er bij zou zijn op het EK, omdat je wilt dat de beste ploegen meedoen aan een groot toernooi. Twee jaar geleden oefenden wij nog tegen hen in hun voorbereiding op het WK en nu is het andersom.”

Wat Nederland iets van goede moed zal geven is dat Gareth Bale – de superster van Wales die bij Real Madrid speelt – er niet bij is. Hij is namelijk geblesseerd. Helaas betekent dit niet dat Nederland Wales morgenavond wel even oprolt: we hebben de afgelopen maanden immers gezien dat Oranje buitengewoon zwak is. De verdediging is een gatenkaas, en in offensief opzicht krijgt het Nederlands elftal ook bijna niets voor elkaar. Zelfs het middenveld – ooit de grote kracht van Oranje – laat nogal te wensen over.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. M. Brandenburg

    Goed moment voor Blind om wat c-tjes en B-tjes van Ajax de kans te geven. Want getuige zijn selectiebeleid heeft hij geen idee van de Nederlanders die buiten Ajax spelen en in Europa. Het is lachwekkend met zijn keuzes voor jonge Ajacieden die enkel hebben bewezen door de mand te vallen als er gewonnen MOET worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.