Brandweermannen redden kat van brand. Dan gaan ze nog verder om zijn leven te redden

Politieagenten en brandweermannen die opgeroepen werden om een brand te bestrijden eindigden hun actie met het verlenen van EHBO aan een stervende kat.

De politie en brandweer zetten na de reddingsactie – die gelukkig goed afliep – foto’s online. Daarin kun je zien hoe ze de kat een hartmassage geven en hem uiteindelijk weer bij bewustzijn brengen.

De 1 jaar oude kat genaamd Kit Kat werd daarna overgebracht naar een dierenkliniek, waar men hem in een speciale zuurstofkamer zette. Volgens dierenarts Paul Miranda houden ze de kat goed in de gaten omdat hij neurologische problemen heeft.

Een andere kat, Jinx, werd ook gered. Met hem gaat het beter: hij heeft geen hulp nodig om zelf te kunnen ademen. Helaas was er ook één kat die het niet redden: hij overleed tijdens de brand.

De brand, die uitbrak in een woning van twee verdiepingen, was behoorlijk groot. Uiteindelijk moesten er zestig brandweermannen ingezet worden om de brand te blussen. Eén persoon raakte lichtgewond, maar de meeste slachtoffers waren katten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.