CNN: 153 mensen omgekomen bij bloedbad Parijs

Geen categorienov 14 2015, 15:00
Volgens het Amerikaanse CNN zijn er gisteravond 153 mensen omgekomen bij verschillende aanslagen in de Franse hoofdstad.
Hoewel Nederlandse media het lange tijd over 120 doden of meer hadden beweert CNN dat er minstens 153 mensen zijn omgekomen bij de bloedbaden die moslimterroristen gisteren aanrichtten in Parijs. De aanslag in het theater Bataclan alleen al zou het leven hebben gekost aan 112 mensen.
Vergeleken met de aanslagen van gisteravond was de aanval op Charlie Hebdo kinderspel. Eén van de theaterbezoekers die aanslag overleefde zegt tegen CNN:

"We gingen op de vloer liggen in de hoop dat we zo niet geraakt zouden worden. Een enorme paniek brak uit. De terroristen schoten 10 tot 15 minuten lang op iedereen. Het was een waar bloedbad."

Natuurlijk is het al lang duidelijk wie erachter zitten. De aanslagplegers riepen "Allahu Akhbar" toen ze hun aanslagen pleegden en ISIS heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslagen al opgeëist.
De aanslagen komen op het moment dat Amerikaanse experts juist zeiden dat "het einde van het begin" (dus niet het begin van het einde) in zicht was voor ISIS. Dit omdat de Koerdische strijders van de Peshmerga Snelweg 47 en de stad Sinjar onlangs veroverden. Tegelijkertijd opende het Iraakse leger het offensief in Ramadi, een stad die ook bezet wordt door ISIS maar binnenkort waarschijnlijk niet meer.
Hoewel dit gevoelige tegenslagen zijn voor ISIS bewijst de terroristische organisatie door de aanslagen van gisteren in staat te zijn om Europa zelf aan te vallen. Ze hebben Sinjar verloren, maar er zijn zoveel zogenaamde 'slaapcellen' van ISIS in Europa, dat we er ernstig rekening mee moeten houden dat verschillende Europese landen binnenkort het doelwit worden van terrorisme, zeker als ISIS verder onder druk komt te staan in Syrië en Irak.
Ondertussen lijkt het erop dat de aanslagen sommige leiders hebben wakker geschud. De Franse president Francois Hollande pleit bijvoorbeeld voor het dichtgooien van de grenzen van zijn land. Dit is natuurlijk hoognodig, maar het is een grove schande dat hij hier pas mee komt nadat meer dan 150 mensen de dood zijn ingejaagd door terroristen. Hij en andere leiders werden al lange tijd gewaarschuwd dat ISIS mensen naar Europa smokkelde vermomd als "vluchtelingen." Die grenzen hadden dus al veel eerder dicht gemoeten. Hollande komt dus rijkelijk laat in actie.
Ondertussen zegt de Amerikaanse presidentskandidaat Ted Cruz (een Republikein) nu dat Amerika haar grenzen ook onmiddellijk dicht moet gooien voor zelfverklaarde vluchtelingen uit het Midden-Oosten. Hij zei meteen na de aanslagen:

"We must now face the facts. Between the downing of the Russian jet over Egypt and this massive coordinated attack on Paris, we are seeing an unmistakable escalation of ISIS’ ambitions and the scale of their terrorist attacks outside Syria and Iraq. Even as chaos rages in Paris, we need to take immediate, commonsense steps to preserve our own safety. We need to consult closely with our NATO allies who may be targeted for additional attacks. We need to immediately declare a halt to any plans to bring refugees that may have been infiltrated by ISIS to the United States. We need to redouble our efforts to prevent ISIS agents from penetrating our nation by other means."

Aangezien Amerika veel minder vluchtelingen heeft toegelaten dan Europa is de kans dat het daar binnenkort ook misgaat kleiner, maar dat betekent niet dat onze Amerikaanse bondgenoten zich nergens zorgen over hoeven te maken. Als de aanslagen van gisteravond één ding bewijzen dan is het dat een klein groepje ISIS-terroristen al een enorm bloedbad kan aanrichten. Het is daarom niet meer dan logisch dat Amerika en Europa de landsgrenzen sluiten en het onmogelijk maken voor mensen uit het Midden-Oosten om naar het Westen te komen - in ieder geval zolang niet 100% zeker vastgesteld kan worden dat de individuen geen band hebben met wat voor terroristische organisatie dan ook.
Met andere woorden, wat Cruz zegt dient niet alleen te gelden voor Amerika, maar ook voor Europa, en zeker ook voor Nederland. De grenzen moeten op slot worden gegooid. Christenen uit het Midden-Oosten kunnen worden toegelaten - zij zijn immers het slachtoffer van genocide - maar alle andere zelfverklaarde vluchtelingen zullen op zoek moeten gaan naar een 'veilige haven' in het Midden-Oosten zelf. De radicale islam is in essentie een Midden-Oosters probleem; laat hen het ook maar oplossen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten