Deze agent beboet iemand die op een gehandicaptenplaats parkeerde – het zal je verbazen wie het was

Hij had het gewoon door de vingers kunnen zien, maar dat deed hij niet.

Een auto die onterecht geparkeerd stond op een parkeerplaats voor invaliden: dat zag deze agent toen hij net een ceremonie voor Veteranendag had bijgewoond. Hij had echter een heel goede reden om in dit geval geen bekeuring uit te schrijven: het was namelijk zijn eigen politiewagen.

De Amerikaanse agent uit Milwaukee, Wisconsin, kwam met een andere agent aan bij de ceremonie. Hij zou de ander hebben gevraagd om de auto te verplaatsen naar een andere parkeerplaats nadat hij op de gehandicaptenplaats had geparkeerd. Om één of andere reden deed de collega dit echter niet.

Toen de man terugkwam merkte hij echter dat zijn wagen verkeerd stond. Hij besloot dat het zijn auto, en dus ook zijn verantwoordelijkheid was: hij zou zichzelf dus moeten beboeten. En dat deed hij. 35 dollar moest hij zichzelf afnemen volgens de lokale wet.

Maar daar liet hij het niet bij: hij voelde zich zo slecht na zijn daad dat hij nog eens 200 dollar van zijn rekening nam, en doneerde deze aan een organisatie die werkt met gehandicapten. Toen hij gevraagd werd naar de reden dat hij dit allemaal deed zei hij:

De regels zijn hetzelfde voor mijn politiewagen als voor elke andere wagen, behalve dan wanneer het een noodgeval betreft, maar niet bij een gehandicaptenparkeerplaats.

Hij heeft tevens beloofd uit te zoeken waarom de collega de auto niet van de parkeerplaats had gehaald. Toch vindt hij dat het zijn schuld was dat de auto daar terecht was gekomen:

Daar is gewoon geen excuus voor te vinden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. papa charlie

    En hier vinden ze het moeilijk om iemand te vervolgen die uit de commissie inlichtingen en veiligheid lekt!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.