Diederik Samsom verdacht van lekken uit Commissie Stiekem

Diederik Samsom kon weleens ernstig in de problemen zitten. Volgens Nu.nl wordt hij er namelijk van verdacht gelekt te hebben uit de Commissie Stiekem. 

Samsom wordt gezien als het mogelijke lek omdat hij – anders dan de meeste andere fractievoorzitters – een motief had om te lekken. Hij wilde PvdA-minister Plasterk immers beschermen toen die er door de Tweede Kamer van beschuldigd werd het parlement onjuist en onvolledig geïnformeerd te hebben over de tappraktijken van onze inlichtingendienst en hun relatie met de Amerikaanse NSA.

Hoewel de minister publiekelijk inderdaad belangrijke informatie voor zich hield bleek de informatie in kwestie achter gesloten deuren al wel te zijn gedeeld met de fractievoorzitters van de partijen in de Tweede Kamer. Feitelijk waren ze er dus wel degelijk van op de hoogte. Geen wonder dus dat Samsom woedend werd toen D66-leider Alexander Pechtold een motie van wantrouwen tegen Plasterk steunde.

Het goede nieuws voor Samsom? Vandaag werd bekend dat het OM na anderhalf jaar tot de conclusie gekomen is dat het niet bevoegd is om een beslissing te nemen over de vervolging van een Tweede Kamerlid. Daarom komt het presidium bij elkaar om deze zaak te bespreken: het presidium beslist.

Als er inderdaad vervolgd wordt – en het OM zegt ervan uit te gaan dat in ieder geval één fractieleider gelekt heeft (waarschijnlijk dus Samsom) – kon dat weleens het einde betekenen van de politieke carrière van de fractieleider in kwestie. Hij zal zich dan namelijk moeten verantwoorden voor de Hoge Raad; zeg maar dag met je handje tegen je leiderschapspositie.

Overigens heeft het OM laten weten dat er tenminste één fractieleider verdacht wordt van lekken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Svetlana

  Langzaam maar zeker verlaten de ratten het zinkende schip

  1. Ni28

   Samsom dus, eindelijk! En dan Rutte met de hele kabinet.

   1. Svetlana

    Tot zo ver kan ik je opgeluchte emoties wel delen

    1. Ni28

     Mocht dit website verdwijnen dan is iedereen weg, lijkt mij. Maar dan zonder enige missie. Mocht U eerder verdwijnen dan zullen wij zeker uw humoristische bijdrage missen.

  2. JanKorneeldeWit

   Maar quasi progressief gauche blijft nog wel zolang er gratis te naaien en te graaien valt uit de door murwgebeukte belastingbetalers goedgevulde ruif, of niet dan @Zweetlana? Het kan natuurlijk op een dag zomaar gebeuren dat als dank aan de ongebreidelde geefzucht van de linkse kerk en multiculti agitprop de zo geliefde pappot tot op de bodem is leeggeschraapt en kaalgelebberd….dan zal ook jij je ranzige russenkont richting “homebase” moeten gaan slepen….ik kan welhaast niet wachten op die gezegende dag….

 2. Daniel

  Moeilijke zaak. Als ik reageer met ‘dat je dat van die vuile linkse idioten kunt verwachten’ en het blijkt later dat het Geert Wilders is lul ik me er niet meer uit.

  Dus hou ik even mijn grote mond tot het bekend is en dan ga ik los.

  1. Anna

   Daniël. Wilders lekken bij NRC. BIJ NRC.Bij politiek redacteur Derk Stokmans. Samsom was wel een Greenpeace-activist. Hij wilde kennelijk Plasterk en regering beschermen.

   1. M. Brandenburg

    Svetlana mag ik hier uit opmaken dat u ons gaat verlaten???

    1. Svetlana

     Nee daar kun jij niet van uitgaan Brandenburg. Trollen op deze PVV site is blijft daar te leuk voor

     Waarom stel jij deze vraag wat duidelijk aan mij gericht is aan Anna? 🙂

     1. Svetlana

      Bovendien is dit Website geen zinkende schip heb ik de indruk. Als het echter zo ver is heb ik mijn missie voldoen en ben ik hier weg 😉

     2. JanKorneeldeWit

      Het is voor de euroislamo kritische partijen als de PVV nu zaak om flink door te pakken en de vuile agendas van de politiek correcte megalomane eurofiele en naar islamisten kowtowende multiculturisten stevig aan de kaak te stellen.
      De gemiddelde nederlander maar ook de autochtone inwoners van andere europese landen worden langzaam maar zeker wakker, de heimwee naar vroeger en de geborgenheid van een autonome en soevereine staatsgedachte dient zich ‘thanks to the beatles’ weer aan.
      Het multiculturele experiment is gelukkig bijna ten einde, de zogenaamde progressieve linkse kerk sluit langzaam haar duivelse poorten. Het islamonazisme is echter nog springlevend en daar ligt een bittere taak.
      Een groot probleem vergt een grote aanpak. Onze oude grenzen moeten zo snel mogelijk hersteld worden en de nederlander moet weer ballen groeien. Dat betekent niet meer schijterig kruipen en geloven wat een paar lakeien die diep en laag bukken om zich door brussel te laten rammen, als de zielsreinigende waarheid proberen te verkopen.
      Dit land heeft GEEN moslimimport onder de ranzige paraplu van eurofiele en megalomane politici uit binnen en buitenland nodig. Ook niet een beetje, gewoon nul zero zilch…we hebben het al druk genoeg….we hoeven deze mensen al helemaal niet door onze strot gedrukt krijgen.
      Hoe eerder de volgende 26 procent dit doorkrijt hoe beter. Voor de PVV, maar ook voor andere partijen die een ‘politiek incorrecte’ boodschap durven uit te dragen, ligt hier een belangrijke taak.
      Het is inmiddels duidelijk dat geo-democratie altijd zal leiden tot een autoritair en gevaarlijk regime, we moeten uit louter lijfsbehoud weer kiezen voor kleiner in plaats van groter. Hoe eerder we deze stap durven te nemen hoe beter. En mensen, don’t worry, uit de EU betekent niet dat we niets meer kunnen verdienen, dat is bangmakerij in de orde van de grote leugen die net zolang herhaald wordt totdat iedereen erin gelooft. In kort amerikaans BULLSHIT!!

 3. V.K.

  -Ach , was het ook niet Samsom welke niet te beroerd is om mensen de mond te snoeren door te dreigen met het openbaar maken van vergaderingen.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21850408/__Pvda_tapet_vergaderingen__.html

 4. Gielah

  Maar even rustig afwachten.
  Maar dat er een of meer figuren zijn, die je alleen met keiharde bewijzen zover kunt krijgen een keer de wáárheid te spreken.. dat is natuurlijk schokkend.

  Dat wordt er dan voor betaald volksvertegenwoordiger(s) te zijn.. en voor onze belangen op te komen.

  Er schijnt een jaar celstraf op te staan.
  Lijkt me nog heel mild.

 5. Wim Vreeswijk

  Wellicht klapt dan ook de coalitie en wordt de PVV verreweg de grootste. Of ze nieuwe verkiezingen willen is natuurlijk zeer de vraag ?

 6. nick

  Merkwaardige zaak!
  De enige die logisch gelekt zou kunnen hebben is natuurlijk swamsom. Snap dat hij Plasterk wilde verdedigen. Hij beweerd zelf het niet te zijn, ook merkwaardig. Welke andere fractievoorzitter zou er baat bij hebben het NRC te informeren??

  Het is natuurlijk ook belachelijk en schandalig dat er een motie tegen Plasterk wordt ingediend terwijl men van de hoed en de rand weet. Zie je maar wat voor een gemene, valse rat die Pechtold is. Maar het is daar ook een rattenhol. Dan krijg je dat.

  En natuurlijk gaan ze eindeloos tijd rekken, het had onder de pet moeten blijven maar is “gelekt” En nu moet er in allerlei bochten gewrongen worden om een uitspraak zolang mogelijk uit te stellen. Indien het de PvdA is dan zou het kabinet moeten vallen. En nu ons land starks voorzitter van de EUzooi wordt, voor een half jaar, kunnen ze deze blamage niet gebruiken. Dus uitstel uitstel uitspel…zoals politiek normaal tegenwoordig.

  1. Nog1

   @ Nick

   Je schrijft;

   ‘Het is natuurlijk ook belachelijk en schandalig dat er een motie tegen Plasterk wordt ingediend terwijl men van de hoed en de rand weet;’

   Datzelfde geldt ook voor Plasterk; in het openbaar de schuld aan de VS geven en achter de schermen togeven dat het de Nederlanders waren die afluisterden.

   Daar zit dus ook nog een motief; de parlementsleden die pro-VS zijn hadden ook een motief om te lekken; door het lek kon men de valse beschuldiging van Plasterk ontkrachten.

 7. Ni28

  Als nu niet het kabinet valt dan nooit meer. Als de Tweede kamer zo laf is dat Samsom hier heelhuids uitkomt dan heeft Wilders gelijk gehad toen hij haar als nepparlement heeft genoemd.

  1. Nog1

   Samsom zit niet in het kabinet, dus als hij het lek is, zal het kabinet niet vallen. Dat zou alleen kunnen als het lek in het kabinet zelf zit. Wat overigens best mogelijk is.

 8. Daniel

  Samsom heeft het dus gedaan, mooi zo. Geert Wilders kan het niet gedaan hebben.
  Pechtold deugt ook niet en Buma is een oen.

  Wilders hoort ook schokkende zaken in de commissie stiekem hoorde ik op de radio. Die wil weer in een besloten vergadering een rare motie indienen waar niks in staat.
  Ja, dat zegt hij echt op de radio: ‘een rare motie indienen waar niks instaat.’ Dat zegt hij omdat het zo moeilijk is om niet te lekken uit de commissie en toch er wat over te zeggen.
  De controleur mag niet vertellen wat hij gecontroleerd heeft.

  Brrrr…. we worden door de diensten in Nederland allemaal gecontroleerd en dat mag omdat het stiekem wordt gecontroleerd, anders zou het niet mogen.

 9. RS

  Even een vraagje, misschien wel dom, maar goed :

  Heb ergens gelezen dat het voor de fractievoorzitters NIET verplicht is om in de Commissie Stiekum te gaan zitten………

  Wie weet hier het fijne van?
  Mag ook wel via r.steg22@ziggo.nl

  1. Nog1

   @ RS

   Dat klopt. Jan Marijnisse weigerde altijd in de CTIVD te gaan zitten. Regeringen willen de commissie nog wel eens misbruiken om zaken die niet gerelateerd zijn aan veiligheid, maar die men wel geheim wil houden, te bespreken in de CTIVD.

   Een bekend voorbeeld is Balkenende, die zaken rond het koningshuis (zoals destijds de aanschaf van een huis in Afrika door Willem Alexander) óók in de CTIVD besprak. Zo hoopte hij een publiek debat over deze kwesties voorkomen.

   Overigens werd dat destijds óók gelekt, zij het dat men toen geen aangifte heeft gedaan.

 10. Nog1

  Vreemd dat Samsom steeds genoemd wordt, terwijl de NRC (en dat is de oorspronkelijke bron) het juist heeft over een ‘anonieme bron uit de oppositie.’

  1. nick

   Tja, dan kan het bijna niemand anders zijn als de sluwe lekzeef Pechtold….

 11. RS

  Bedankt Nog 1 ……….

  Wie o wie is de dader………….

 12. Lex

  Ach het zal wel weer met een sisser aflopen als Samson word beschuldigt en veroordeeld dat is het ook einde kabinet Rutte 2

  Niet dat ik hier rouwig om zal zijn, ik zie dit gedrocht van een sloop en armoede kabinet liefst morgen nog vallen.

  Ik hoop dan ook dat er een kabinetscrisis uitbreekt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.