Digitale kinderlokker opgepakt in Rotterdam

Geen categorienov 19 2015, 17:00
In Rotterdam is deze maand een man opgepakt die een groot aantal meisjes zou hebben verleid op het internet.
Dat hebben de Rotterdamse politie en het Openbaar Ministerie donderdag bekend gemaakt. De man zou tientallen meisjes verleid hebben tot seksuele handelingen via het internet. Hij zou hen via de webcam hebben bekeken terwijl zij op zijn verzoek seksuele poses innamen. Van vele van deze meisjes maakte hij opnames. Zijn slachtoffers zouden tussen de 12 en 19 jaar oud zijn geweest, waarbij de oudere meisjes vaak verstandelijk gehandicapt waren.
De man kwam in contact met de vrouwen door zich onder andere voor te doen als een lid van de populaire Nederlandse boyband B-Brave. In sommige gevallen zou hij hebben beweerd voor deze band te hebben gewerkt. Hij beloofde zijn slachtoffers in ieder geval dat ze gratis kaartjes voor een concert zouden krijgen, waarbij ze dan ook backstage zouden mogen komen. Ook combineerde hij dit 'aanbod' soms met het ophalen van de meisjes in een limousine. In ruil hiervoor moesten zij echter eerst de seksuele handelingen uitvoeren.
De zaak kwam aan het licht toen de moeder van één van de slachtoffers aangifte deed bij de politie. Deze heeft andere slachtoffers opgeroepen om ook aangifte te doen. Er zijn al meerdere aangiftes binnen, maar verwacht wordt dat de daadwerkelijke groep aan misbruikte meisjes veel groter is.
De politie heeft inmiddels het huis van de verdachte, een 34-jarige Rotterdammer, doorzocht. Daarbij zijn meerdere apparaten, waaronder meerdere telefoons, computers en harde schijven, ingenomen en onderzocht. Uit dit onderzoek is gebleken dat de man minstens 600 van dit soort gesprekken heeft gevoerd. Ook had hij duizenden afbeeldingen van de meisjes in zijn bezit.
Er wordt vooralsnog vanuit gegaan dat de man nooit daadwerkelijk heeft afgesproken met zijn slachtoffers. Er zou dus geen sprake zijn geweest van fysiek misbruik. De man wordt er wel van verdacht kinderporno te hebben opgenomen. Het is nog niet duidelijk of de man de beelden voor zichzelf heeft gehouden, of dat hij deze verder heeft verspreid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten