Dit is liefde: deze man zorgt al 56 jaar voor zijn verlamde vrouw

Sommige huwelijk lopen spaak als één van de twee echtgenoten ernstig ziek wordt waardoor hij of zij niet langer in staat is om voor zichzelf te zorgen.

De andere partner voelt zich daardoor ongemakkelijk, en krijgt het steeds zwaarder. Het gebeurt dan ook regelmatig dat die partner het bijltje erbij neergooit.

Zo niet deze geweldige man uit Shandong, China.

husbandwife-2

Du Yuanfa en zijn vrouw Zhou Yuai stapten in november 1958 in het huwelijksbootje. Op een dag was Du aan het werk in Tai’an city, hij werkte daar in een koolmijn. Toen kreeg hij een brief van zijn familie: zijn vrouw was ernstig ziek en lag in bed. Du vroeg onmiddellijk vrij en ging meteen naar huis om bij zijn echtgenote te zijn.

Zijn vrouw was inderdaad ernstig ziek en werd op een gegeven moment zelfs verlamd. Dit gebeurde vijf maanden nadat het stel met elkaar trouwde.

“Haar rug was te stijf om zich te bewegen. Hetzelfde gold voor haar handen,” aldus Du. “Ook had ze hulp nodig om naar het toilet te gaan en om te eten.”

husbandwife-3

Du zette zijn vrouw in een rolstoel en reed haar naar verschillende ziekenhuizen in de buurt. Bij elk ziekenhuis vertelden artsen hem dat zijn vrouw nooit meer zou herstellen en dat ze voor de rest van haar leven verlamd zou zijn.

Hoewel familieleden en vrienden Du vertelden dat hij maar moest scheiden, weigerde hij dat. Hij vertelde zijn vrouw dat hij er altijd voor haar zou zijn, en nam zelfs ontslag om fulltime voor haar te kunnen zorgen.

husbandwife-4

Sommige artsen vertelden Du dat bepaalde planten zijn vrouw zouden helpen. Sindsdien klimt hij elke dag een lokale berg op om de planten daar op te halen. Vervolgens geeft hij ze aan zijn vrouw. Let wel, hij doet dit nadat hij ze zelf geproefd heeft om er zeker van te zijn dat ze niet giftig zijn.

Gedurende de afgelopen 56 jaar heeft Du zijn vrouw elke dag zelf gewassen. In de zomer doet hij dat zelfs verschillende keren per dag om haar koel te houden. In de winter brengt hij haar een paar keer per dag naar buiten zodat ze in de zon kan zitten.

Screen Shot 2015-11-24 at 11.25.37

Du’s grenzeloze liefde voor zijn vrouw is een inspiratie voor zijn buurtgenoten. Zij houden op hun buurt van de man, en zorgen ervoor dat het hem en zijn vrouw aan niets ontbreekt. Zo bezoeken ze hen regelmatig en brengen ze hen regelmatig boodschappen.

Ook de lokale overheid helpt het echtpaar. De gemeente geeft hen voedsel en kleren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.