Europa en Griekenland sluiten nieuwe deal: totale kosten bedragen 12 miljard euro

De Griekse minister van Financiën Tsakalotos zegt dat hij en de Europese instanties een nieuwe deal met elkaar hebben gesloten. Door de deal kan Europa doorgaan met het verlenen van leningen aan Griekenland. 

Dat bericht de NOS:

De afspraken zijn gemaakt met vertegenwoordigers van de Europese Centrale Bank, de Europese Commissie en het IMF. Vrijdag moeten vertegenwoordigers van de eurolanden nog akkoord gaan, maar dat gaat volgens Tsakalotos lukken.

Volgens de NOS had er al een eerder pakket op tafel moeten liggen, maar dat werd onmogelijk gemaakt doordat er onenigheid was over “hoe om te gaan met belastingachterstanden en de onteigening van huiseigenaren die hun hypotheek niet meer betalen.” De onderhandelende partijen hebben nu afgesproken dat gezinnen die onder de armoedegrens leven hun huis niet worden uitgezet, ook niet als ze de hypotheek niet langer kunnen aflossen. Daar komt bij dat mensen die iets meer verdienen drie jaar de tijd krijgen om hun schuld te herstructureren. Dat laatste moet natuurlijk gebeuren in samenwerking met de bank.

In ruil krijgt Griekenland 2 miljard euro aan noodleningen. Daarnaast krijgen Griekse banken nog eens 10 miljard euro om overeind te blijven.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Daniel

  Ach, ach, ach……, waar moet dat heen. Het geld glipt onze overheid met bakken door de vingers.
  Griekenland, vluchtelingen, terroristenaanpak, uitkeringen, achterstandswijken…guttegutteguttegut.
  Binnen drie jaar is driekwart van de autochtone Nederlanders aan de bedelstaf, ver onder het bestaansminimum, ik moet er niet aan denken wat ons dan allemaal te wachten staat.
  Een burgeroorlog hoort dan tot de mogelijkheden of ben ik nu te somber?

  1. Spleen

   En Nederland wordt maar rijker en rijker. We zijn zo rijk dat we nog meer bommenwerpers naar Syrië en Irak kunnen sturen. Militaire assistentie aan de Russen, de Fransen en de Amerikanen, noemen we dat en we denken daarmee Nederland niet alleen rijker maar ook veiliger te maken.
   Onze jongens, veilig in hun bommenwerpers, doodden honderden burgers, vrouwen en kinderen. Waar gehakt wordt vallen spaanders, zeggen we dan.

   Het is net zo zinnig om Molenbeek te bombarderen om geradicaliseerde broeinesten uit te roeien. Dat doen we toch maar niet, het is zo dichtbij, de camara’s staan er bovenop en de slachtoffers spreken Nederlands.

   1. Daniel

    Beste Spleen, De zin of onzin om Molenbeek met precisie te bombarderen is inderdaad een discussie waard.

    Ayaan Hirsi Ali zegt vandaag in de Volkskrant dat om het islamitisch extremisme uit te roeien, Europa in de leer moet bij Israël, een lange ideeënstrijd aangaan en een zeer restrictief immigratiebeleid voeren.

    Komt dit alles neer op een ‘Fort Europa’, met een nieuw IJzeren Gordijn in het oosten en een cordon sanitaire in de Middellandse en de Adriatische Zee?

    “Ja. Gezien de dreiging van het islamitisch extremisme heeft geen enkele andere strategie zin. En als Europese leiders er, zoals Angela Merkel, mee doorgaan een deugd te maken van hun open grenzen, zullen ze spoedig uit hun ambt worden gezet door populisten die de stemming van het publiek beter aanvoelen.

    Het probleem is dat die mensen vaak ook het fanatieke, kleingeestige nationalisme aanhangen dat Europa in het verleden heeft verscheurd.”

   2. toetssteen

    @Papatotalos
    Zeker al geruime tijd niet meer over de grenzen van de EU geweest. De euro is inmiddels meer dan 25% minder waard! Logisch, want Draghi creëert maandelijks meer geld dan er in de reële economie omgaat/gedekt is.
    Laat ook maar, geen zin om me er verder nog druk over te maken.

    Inzake het artikel, er is niets mis met Europa, maar alles met de EU!

 2. hans-e-pans

  It’s a never ending story.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.