Ga je de komende dagen op pad? Kijk dan goed uit! Het kon weleens gevaarlijk zijn op de weg

Het is nu al een tijdje zo, maar het heeft er alle schijn van dat het nog een tijdlang zo blijft: Nederland is in de ban van mist. Met name ’s ochtends is het moeilijk om te zien waar je rijdt omdat een dichte mis je het zicht ontneemt.

De Telegraaf bericht dat het met name vandaag vreselijk is om op pad te gaan met de auto, dat was al helemaal het geval vanochtend vroeg. Toen hing er namelijk over het hele land een enorme mistlaag die het vrijwel onmogelijk maakte voor automobilisten om meer dan 100 meter voor zich uit te zien. Dat is toch wel problematisch, zeker als je met 100 kilometer per uur over de weg schiet (of meer).

Volgens de verkeersdiensten stond het verkeer rond 8.00 uur over ruim 300 kilometer vast. Dat is twee keer zo druk als op een normale maandagochtend. De VerkeersInformatieDienst (VID) gaat ervan uit dat het ergste achter de rug is omdat de mist optrekt, maar waarschuwt het verkeer om alert te blijven.

Op diverse snelwegen blijven de spitsstroken maandagochtend dicht. Het gaat om de A9, A12, A13 en A15. Ook is de herfstvakantie in het hele land weer voorbij. Ook dat zorgt voor extra drukte.

Het is met name mistig in het noorden en westen van het land. In het oosten en zuiden zal de mist in de loop van de ochtend optrekken, en komt het zicht al snel weer terug.

Helaas is dat meteen het einde van het goede nieuws. Morgen wordt er namelijk gewoon weer een enorme mistlaag verwacht. Sommige steden hebben daar al meer dan een week last van: morgen is bijvoorbeeld de achtste dag dat automobilisten in Groningen letterlijk geen hand voor ogen zien.

Niet alleen zorgt de mist ervoor dat het bijzonder gevaarlijk is op de weg, maar het resultaat is ook dat sommige vluchten van Schiphol worden afgelast. Piloten kunnen namelijk niet genoeg zien om hun vliegtuig veilig op de grond te zetten of op te laten stijgen. In plaats van een groot risico te nemen met bijna 200 passagiers aan boord kiezen sommige luchtvaartmaatschappijen om vluchten uit te stellen of zelfs helemaal te schrappen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. Daniel

    Linkse shit mist.

  2. toetssteen

    Thuis werken dan toch maar meer promoten? Het kan in heel veel landen, maar Nederland heeft er moeite mee.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.