Geen Oranje meer voor Robin van Persie: Danny Blind heeft hem niet meer nodig

Robin van Persie heeft (voorlopig) zijn laatste interland gespeeld. Dat gebeurde op 13 oktober, tegen Tsjechië. Hoewel hij er toen zelf nog vanuit ging dat hij meer wedstrijden zou spelen voor het nationale elftal is dat waarschijnlijk niet waar. Bondscoach Danny Blind heeft namelijk laten weten geen beroep meer te zullen doen op de aanvaller van het Turkse Fenerbahçe.

De Telegraaf legt uit:

Na de teleurstellende EK-uitschakeling denkt bondscoach Danny Blind de topscorer aller tijden, die nota bene serieus in de belangstelling van FC Barcelona staat, in het Nederlands elftal niet meer nodig te hebben. De spits kennende zal hij zich altijd beschikbaar blijven stellen voor Oranje.

Zijn (voorlopig) laatste wedstrijd voor Oranje was een merkwaardige combinatie van hoogte- en dieptepunten, wat wel weer symbolisch is voor zijn gehele interlandcarriere. Hij scoorde in die wedstrijd namelijk weliswaar zijn 50e doelpunt voor Oranje (geweldig!), maar zorgde er met een onhandig eigen doelpunt ook voor dat de Tsjechen de wedstrijd uiteindelijk met 2-3 wonnen.

Van Persie heeft een bijzonder mooie interlandcarriere gehad. Zo werd hij tweede met Oranje op het WK van 2010, en derde op het WK van 2014. Hij had een goede werkrelatie met zowel Louis van Gaal als diens voorganger Bert van Marwijk. Ook is Van Persie lid van de ‘club van 100’: spelers die 100 of meer interlands hebben gespeeld voor ons nationale elftal. Tenslotte is hij all-time topscorer met 50 doelpunten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Spleen

  Parafraserend op Neeskens met dank aan Michiel van de Plas:

  DENKEND AAN VAN PERSIE

  Denkend aan van Persie
  zie ik benen als lieren
  traag door oneindig
  grasland gaan,
  bundels oneindig
  zwellende spieren
  als rode pluimen
  in zijn armen staan,
  en in de geweldige
  ruimte daarachter
  zijn tegenstanders
  verspreid op het land:
  halflinies, spitsen
  geknotte stoppers,
  kermend en kronkelend
  in vers verband.
  Zijn adem gaat zwaar
  en zijn grommende vloek wordt
  in Blinds troostende
  armen gesmoord,
  maar in heel de wereld
  wordt het donkere gevaarte
  met zijn eeuwige dampen
  gevreesd en gehoord.

 2. Wim Vreeswijk

  Danny was al langere tijd blind voor het disfunctioneren van Robin van Persie.

 3. Frank

  Als bondscoach is Blind nu al een mislukking. Hij is wel de laatste die over een speler als Van Persie mag beslissen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.