Geen Oranje meer voor Robin van Persie: Danny Blind heeft hem niet meer nodig

Geen categorienov 02 2015, 8:53
Robin van Persie heeft (voorlopig) zijn laatste interland gespeeld. Dat gebeurde op 13 oktober, tegen Tsjechië. Hoewel hij er toen zelf nog vanuit ging dat hij meer wedstrijden zou spelen voor het nationale elftal is dat waarschijnlijk niet waar. Bondscoach Danny Blind heeft namelijk laten weten geen beroep meer te zullen doen op de aanvaller van het Turkse Fenerbahçe.
Na de teleurstellende EK-uitschakeling denkt bondscoach Danny Blind de topscorer aller tijden, die nota bene serieus in de belangstelling van FC Barcelona staat, in het Nederlands elftal niet meer nodig te hebben. De spits kennende zal hij zich altijd beschikbaar blijven stellen voor Oranje.
Zijn (voorlopig) laatste wedstrijd voor Oranje was een merkwaardige combinatie van hoogte- en dieptepunten, wat wel weer symbolisch is voor zijn gehele interlandcarriere. Hij scoorde in die wedstrijd namelijk weliswaar zijn 50e doelpunt voor Oranje (geweldig!), maar zorgde er met een onhandig eigen doelpunt ook voor dat de Tsjechen de wedstrijd uiteindelijk met 2-3 wonnen.
Van Persie heeft een bijzonder mooie interlandcarriere gehad. Zo werd hij tweede met Oranje op het WK van 2010, en derde op het WK van 2014. Hij had een goede werkrelatie met zowel Louis van Gaal als diens voorganger Bert van Marwijk. Ook is Van Persie lid van de 'club van 100': spelers die 100 of meer interlands hebben gespeeld voor ons nationale elftal. Tenslotte is hij all-time topscorer met 50 doelpunten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten