ISIS: “heel snel aanslagen in Rusland”

ISIS-Mid-Air-Car-Bomb
Foto: Screenshot Youtube

Terreurorganisatie ISIS heeft gedreigd met meer aanslagen op Russen, maar dan in hun eigen land.

Dit dreigement is geuit in de zoveelste video van de Islamitische extremisten. Er zou in de video worden gezongen dat er “snel, heel snel” bloed zal vloeien in Rusland, “als een oceaan”.

Dat de jihadisten hun pijlen de laatste tijd steeds meer op Rusland hebben gericht komt niet als een verrassing. Het land maakte twee maanden geleden bekend dat het actief de Syrische regering zou gaan helpen bij het bestrijden van de verschillende gewapende groeperingen die actief zijn in wat er resteert van het land. Het doet dit vooral door, frequenter dan andere landen, luchtaanvallen uit te voeren. De doelen van deze bombardementen zijn echter niet alleen stellingen van ISIS, zoals dat bij andere landen wel het geval is. Het land valt ook andere groepen aan, ook die door Westerse landen worden gezien als ‘gematigde bewegingen’. Daarbij worden er wapens, waaronder afgelopen week raketsystemen, geleverd aan Syrië.

Deze acties hebben kritiek van andere landen teweeg gebracht. ISIS echter heeft besloten dat het Russische volk moet bloeden voor de daden van haar regering. De stroom aan bedreigingen richting Rusland en Russische organisaties is dan ook opgevoerd.

Het neerstorten van een passagiersvliegtuig op weg van Egypte naar Rusland, twee weken geleden, lijkt erop te wijzen dat de dreiging zeer reëel is. Hoewel het onderzoek naar de crash nog niet is afgerond, wijst veel erop dat het vliegtuig niet door een ongeluk is neergestort. ISIS eiste vrijwel meteen de verantwoordlijkheid voor de ramp op. Deze uitspraak werd in eerste instantie verworpen, maar inmiddels lijkt het erop dat de vlucht wel degelijk door een aanslag is neergehaald. De meest waarschijnlijk oorzaak zou een bom in de bagageruimte zijn, die door luchtvaartpersoneel het vliegtuig in zou zijn gesmokkeld. Hierbij kwamen 224 mensen om het leven, vrijwel allemaal Russen.

Rusland heeft nog niet gereageerd op de nieuwe dreigementen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

7 reacties

 1.   

  Zow hé, Putin zal zwaar onder de indruk zijn! Want zonder die bombardementen op de kinderliefhebbers en de vrije markt van slavinnen, zou er niets aan het handje zijn?
  Iets met hevig de weg kwijt.

  Wordt het verdraaid nog toe niet eens tijd dat de Westerse wereld inziet dat het offensief is geopend richting de niets islamitische landen? Kan men nu eens inzien dat het oprukkende salafisme gesteund door de petro dollar het spel speelt van de banksters?

  Nee dat kan men duidelijk niet, want het grote schaakspel is tikkie te moeilijk voor velen.

 2.   

  -Niet alleen actiever bemoeien, maar OA Rusland en Iran hebben deze oorlog als heilige oorlog bestempelt.Nu maar afwachten hoe de Russische moslimbevolking gaat reageren op de aanstaande aanslagen, Putin kon het thuis wel eens druk krijgen met teruggekeerde IS strijders welke staan te popelen om een thuiswedstrijdje te spelen.

 3.   

  Putin zal uit angst vast in zijn broek schijten. Dit lijkt me het zoveelste bewijs dat dit tereurgroep al haar publiciteit niet waard is. Het is niks meer en niks minder dan een stelletje faalhazen die blijkbaar net genoeg op de hoogte zijn dat het westen bezeten is door idioten die in hun propaganda intrappen en werkelijk geloven dat ISIS half Europa binnen 5 jaar zal bezetten! Helaas zullen ze minder succes hebben om Russen (mensen met gezond verstand) te overtuigen van hun angstpropaganda…De inlichtingensdiensten in Rusland zijn namelijk een heel stuk beter voorbereid voor mogelijke terrorisme

  1.   

   https://www.rt.com/politics/321548-kadyrov-calls-for-all-muslims/

   Dit is trouwens nog voor iedereen die werkelijk denkt dat ISIS wat met de islam te maken heeft

   1.   

    Gelukkig zijn er altijd nog dorpsmongolen die het internet afstruinen op zoek naar die ene links van iemand die probeert aan te tonen dat de islamitische stat niets met islam te maken heeft.

    Ik heb het idee dat Svetlana nooit buiten komt, want als ze die mening in het openbaar zou uiten, wordt ze direct tot de dorpsgek gebombardeerd. Tenzij ze die uitspraken doet vanonder haar hoofddoekje, want dan weet iedereen dat ze gewoon liegt.

 4.   

  Palestijnse terreurgroepen, die indertijd in Beiroet naar believen Westerse gijzelaars konden nemen en vermoorden – waaronder een Engelse veiligheidsagent die levend is gevild; de video-opname van deze Palestijnse heldendaad, die uiteraard in de Nederlandse media zorgvuldig is verzwegen, is aansluitend naar de Engelse inlichtingendienst gestuurd – hebben ooit de stommiteit begaan een Russische KGB-agent te ontvoeren. De Russen hebben ogenblikkelijk zes Palestijnse kopstukken opgepakt, één direct geëxecuteerd en het lijk ergens in de drek gedumpt en gedreigd: “Onze mensen direct vrij, of de rest gaat er ook aan”. Hun mensen zijn vrijgelaten en de Russen hebben nooit meer last gehad. Ik neem graag aan dat ook Poetin bij hem onwelgevallige moslimactiviteiten snel met een passend en effectief antwoord komt. Verder met betrekking tot de connectie IS/Islam: ik denk dat we IS en de aanverwante moslimterreurorganisaties in zekere zin dankbaar moeten zijn omdat ze ons de islam tonen hoe die is: zonder masker, in al zijn gruwelijkheid en onmenselijkheid.

 5.   

  Op Svetlana’s commentaar reageren heeft geen nut. Die dikke boord voor haar kop kaatst alles terug. Doordringen is onmogelijk. Russen hebben eenmaal een harde kop.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!