ISIS: "heel snel aanslagen in Rusland"

Geen categorienov 12 2015, 21:00
Terreurorganisatie ISIS heeft gedreigd met meer aanslagen op Russen, maar dan in hun eigen land.
Dit dreigement is geuit in de zoveelste video van de Islamitische extremisten. Er zou in de video worden gezongen dat er "snel, heel snel" bloed zal vloeien in Rusland, "als een oceaan".
Dat de jihadisten hun pijlen de laatste tijd steeds meer op Rusland hebben gericht komt niet als een verrassing. Het land maakte twee maanden geleden bekend dat het actief de Syrische regering zou gaan helpen bij het bestrijden van de verschillende gewapende groeperingen die actief zijn in wat er resteert van het land. Het doet dit vooral door, frequenter dan andere landen, luchtaanvallen uit te voeren. De doelen van deze bombardementen zijn echter niet alleen stellingen van ISIS, zoals dat bij andere landen wel het geval is. Het land valt ook andere groepen aan, ook die door Westerse landen worden gezien als 'gematigde bewegingen'. Daarbij worden er wapens, waaronder afgelopen week raketsystemen, geleverd aan Syrië.
Deze acties hebben kritiek van andere landen teweeg gebracht. ISIS echter heeft besloten dat het Russische volk moet bloeden voor de daden van haar regering. De stroom aan bedreigingen richting Rusland en Russische organisaties is dan ook opgevoerd.
Het neerstorten van een passagiersvliegtuig op weg van Egypte naar Rusland, twee weken geleden, lijkt erop te wijzen dat de dreiging zeer reëel is. Hoewel het onderzoek naar de crash nog niet is afgerond, wijst veel erop dat het vliegtuig niet door een ongeluk is neergestort. ISIS eiste vrijwel meteen de verantwoordlijkheid voor de ramp op. Deze uitspraak werd in eerste instantie verworpen, maar inmiddels lijkt het erop dat de vlucht wel degelijk door een aanslag is neergehaald. De meest waarschijnlijk oorzaak zou een bom in de bagageruimte zijn, die door luchtvaartpersoneel het vliegtuig in zou zijn gesmokkeld. Hierbij kwamen 224 mensen om het leven, vrijwel allemaal Russen.
Rusland heeft nog niet gereageerd op de nieuwe dreigementen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten