Lichaam dode Russische piloot aangekomen in Turkije

Het lichaam van de Russische piloot die afgelopen week werd neergehaald door Turkije is aangekomen in Turkije. 

Dat bericht Nu.nl:

Het lichaam van de piloot is in de nacht van zaterdag op zondag overgebracht naar Turkije. Door het lichaam over te dragen aan Rusland komt Turkije tegemoet aan een verzoek van de Russische autoriteiten.

 

Door het neerschieten van het vliegtuig en de dood van de piloot zijn de spanningen tussen Rusland en Turkije flink toegenomen. Vladimir Poetin heeft allerlei sancties afgekondigd tegen Turkije, terwijl Erdogan zegt dat niet hij, maar Poetin verantwoordelijk is voor wat er gebeurd is.

Toch heeft het er alle schijn van dat Turkije de afgelopen 24 tot 48 uur wat water bij de wijn probeert te doen. Zo liet de Turkse minister van Buitenlandse Zaken al weten dat hij in een gesprek met zijn Russische collega liet weten het erg vervelend te vinden, en zei de Turkse premier Ahmet Davutoglu dat het Turkse leger niet wist dat het een Russisch vliegtuig was toen het bevel gegeven werd om het neer te schieten. Ook president Erdogan heeft Poetin een handreiking gedaan: hij wil op 30 november een ontmoeting met hem hebben zodat ze met zijn tweeën een oplossing kunnen vinden.

Voorlopig lijkt Rusland daar weinig zin in te hebben. Poetin wil overduidelijk dat Erdogan eerst door de knieën gaat; pas als hij dat doet zal Poetin hem willen ‘vergeven.’ De vraag is of Erdogan dat wil doen. Zoiets ligt namelijk absoluut niet in zijn aard… en is ook in strijd met zijn publieke imago.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. Svetlana

    Mooi, gooi de korps maar over zijn achtertuin zodat deze moordenaar elke dag geconfronteerd wordt met zijn “werk”. Rusland zal Putin dit nooit meer vergeven…laat de economische sancties maar komen. Turkije heeft Rusland veel harder nodig dan omgekeerd. Erdogan trekt hier duidelijk aan het korte londje in dit conflict

  2. toetssteen

    60% gas uit Rusland, die kernreactor, toerisme, gasdoorvoer, China pipeline en dombo’s die niet weten dat jonge mensen zich kapot laten schieten voor religie en banksters.
    Wake up!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.