Oostenrijks ISIS-meisje (16) doodgeslagen nadat ze Syrië probeerde te ontvluchten

Het leven in het kalifaat bleek toch niet zo leuk als gedacht.

Vorig jaar werd bekend dat twee Oostenrijkse meisjes waren afgereisd naar Syrië om zich bij ISIS te voegen. Samra Kesinovic (15) en haar vriendin Sabina Selimovic (16) wilden in het kalifaat gaan meestrijden in de jihad. Michael van der Galien schreef toen op DDS:

Hopelijk worden ze ergens, levend, teruggevonden in Oostenrijk zelf, maar ik ben bang dat we het ergste moeten vrezen; ook wat betreft de manier waarop ze in Syrië zullen worden behandeld door de daar al aanwezige jihadisten.

Die vrees is werkelijkheid geworden. Al een paar maanden na het vertrek van de twee jongedames werd bekend dat ze het toch niet zo naar hun zin hadden in het radicale ISIS-kalifaat. Ze hadden contact opgenomen met hun familie, en zeiden dat ze terugwilden naar Oostenrijk. De Dagelijkse Standaard schreef toen al dat er geen enkele kans was dat hun jihadistische echtgenoten de meisjes vrijwillig zouden laten gaan.

Dat blijkt te kloppen. Samra – de jongste van de twee – is op gruwelijke wijze om het leven gebracht door haar voormalige ISIS-kameraden. De inmiddels zestienjarige probeerde Raqqa, de hoofdstad van het kalifaat, te ontvluchten. Waarschijnlijk om vervolgens de grens met Turkije over te steken, en terug te keren naar Oostenrijk.Tijdens haar ontsnappingspoging werd ze echter opgepakt door ISIS-strijders – het is ten strengste verboden om het kalifaat zonder toestemming te verlaten, en voor mensen met spijt heeft ISIS weinig respect.

Samra werd dan ook op wrede wijze gestraft: ze is ter plekke doodgeslagen. De Oostenrijkse regering heeft nog niet gereageerd op het bericht, dat werd gebracht door twee kranten in het land.

De andere Oostenrijkse jihadtiener, Sabina, is waarschijnlijk omgekomen bij een luchtaanval december vorig jaar.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Terzo

  Tja, omgaan met islamitisch ongedierte heeft zo zijn schaduwzijden, ik heb er geen medelijden mee.

 2. toetssteen

  Deze jonge vrouwen hebben a) deze reli indoctrinatie ondergaan zonder dat de ouders aan de bel hebben getrokken. Onwetendheid, komop, als je dochter ineens in een tent met gluurvenster loopt, moeten toch alle bellen afgaan. b) Uw dochter komt niet thuis, wat doet u? c) hoe hebben die meisjes van die leeftijd sowieso de grens per vliegtuig kunnen passeren?

 3. Aa

  Tja, zo gaat dat dan. Ondertussen reizen nog steeds mensen af naar deze ‘heilstaat’ van de moslims.
  Als je niet wilt luisteren naar goede raad dan moet je niet verbaasd opkijken als je zo te pas komt.

 4. V.K.

  -In deze tijden van internet en Libelle moet je geweten hebben van de daden van IS, tenminste wat voor gruweldaden zij andere mensen aandoen, maar ja dat was natuurlijk geen reden om niet af te reizen.

  -Na ja, of die meiden zaten de hele dag naar Buitenhof te kijken waar de Pechtholdjes islamo-nazi’s liefkozend knulletjes noemen.

  -Denk zelf overigens dat de ouders van deze meiden thuis/binnenkamers de daden van de IS nooit onomwonden hebben veroordeeld, tsja zo werkt dat in een reli oorlog, achterlijkheid alom.

  -hebben we het hier over enkelbandjes.

 5. janszm

  Jammer als je zo dom bent. De linkse media zou deze dames toch hebben moeten verheffen.

 6. Geah

  Dan toch nog een goede afloop met de dood van die wandelende tijdbom voor de Westerse landen….Proost!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.