Rusland: vliegtuig inderdaad neergehaald door terroristen

Russische onderzoekers hebben sporen van explosieven gevonden in het wrak van het Russische vliegtuig dat op 31 oktober neerstortte in de Sinaï.

Dat bericht Nu.nl.

President Vladimir Poetin spreekt van een terreurdaad. Bij de crash met het toestel van de Russische maatschappij Kogalimavia zijn alle 224 inzittenden om het leven gekomen. De Airbus A321 stortte kort na vertrek uit de badplaats Sharm el-Sheikh neer in de Sinaï.

Verreweg de meeste passagiers waren Russisch. Er zaten echter ook buitenlanders in het vliegtuig, waaronder drie mensen uit Oekraïne. Volgens Russische staatsmedia is het de ergste Russische vliegtuigramp uit de geschiedenis.

Nu blijkt dus dat het niet zozeer een ramp is (wat mensen de indruk geeft dat moeder natuur er een rol in speelde), maar een terroristische aanslag. Van moslimextremisten, natuurlijk.

De resultaten van het onderzoek bevestigen voor Poetin dat zijn land er alles aan moet doen om de Radicale Islam te verslaan. Ook laat hij weten:

“Niet voor het eerst, wordt Rusland geconfronteerd met barbaarse terroristische misdaden.”

In het verleden sloeg Rusland altijd keihard terug als het aangevallen werd door terroristen. Dat zal dit keer niet anders zijn. Sterker nog, Rusland voert al luchtbombardementen uit op ISIS-doelwitten in Syrië. Dat zal de komende tijd ongetwijfeld alleen maar doorgaan, en wellicht meer dan in het recente verleden.

Ondertussen heeft Frankrijk diens luchtaanvallen op ISIS-doelen ook verhoogd. Het Franse leger heeft de afgelopen twee nachten verschillende bombardementen uitgevoerd op ISIS’ ‘hoofdstad,’ Raqqa.

Overigens lijkt het erop dat het onderzoek na de aanslag op het Russische vliegtuig vorderingen maakt. Zo heeft Egypte laten weten dat twee medewerkers van het vliegveld op Sharm el-Sheikh zijn opgepakt. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de aanslag. Een Egyptische functionaris legt uit:

“Zeventien mensen worden vastgehouden, twee worden ervan verdacht degene te hebben geholpen die de bom op het vliegveld van Sharm el-Sheikh aan boord van het vliegtuig plaatste’.”

Kort na de aanslag hielden de Egyptische autoriteiten nog vol dat het mogelijk om een technisch mankement ging. Dat werd al snel tegengesproken door de Britse inlichtingendiensten die gesprekken hadden afgeluisterd tussen moslimextremisten; voor de aanval zeiden ze dat er ‘iets groots’ aan kwam, na de aanslag vierden ze een feestje omdat ze het vliegtuig hadden neergehaald.

Vorige week veranderde Egypte daarom van gedachten. Toen werd gezegd dat het 90% zeker was dat het om een aanslag ging. Nu zegt Rusland dus dat de resterende 10% aan onzekerheid ook is weggenomen: het staat vast dat de ramp het werk was van extremistische moslims.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Terzo

  Dan kan Putin beginnen met de moslimpopulatie die verantwoordelijk is voor die ramp wat uit te dunnen, lijkt mij hoog nodig

 2. V.K.

  -5 miljard in kas, daar kan je leuke dingetjes mee doen,bijvoorbeeld een vluchtelingenstroom naar Europa organiseren omdat je wordt gebombardeerd door Rusland en onderdrukt door Sisi.

  1. toetssteen

   @V.K.
   Onderdrukt door Al Sisi? Zou jij liever de moslimbroeders nog aan de leiding willen zien in Egypte? Je weet wel dat stel totaalgekken die wilde uitproberen of ze de priramides niet tot ontploffing konden brengen…..

 3. toetssteen

  Putin heeft zoals hij al stelde, gewacht tot het rapport van de internationale onderzoekscommissie beschikbaar was. Ja, daar zaten ook Russen bij, maar ook Amerikanen. Enfin:

  http://www.shanghaidaily.com/world/Putin-vows-to-find-and-punish-those-behind-Sinai-plane-attack/shdaily.shtml

  Aangezien Putin en Hollande net een gezellig onderonsje hebben gehad, denk ik dat het heel verstandig is om de grenzen van de EU hermetisch te sluiten, want al die slachters zullen niet naar S. Arabië vluchten, ofschoon daar hun broodheer zit.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.