Terroristen gijzelen 170 mensen in hotel in Mali, drie gijzelaars gedood

Geen categorienov 20 2015, 13:15
Gijzelaars die een islamitische geloofsverklaring konden reciteren, werden vrijgelaten.
Terroristen hebben 170 mensen gegijzeld in het Radisson Blu Hotel in Bamako, Mali. Het hotel is een populaire bestemming voor toeristen en expats. Drie mensen zijn doodgeschoten door de gijzelnemers, de overigen worden nog vastgehouden.
De gijzeling is door niemand officieel opgeëist, maar hoogstwaarschijnlijk gaat het om een radicaal-islamitische beweging. Naar verluidt riepen de gijzelnemers "Allah is groot". Ook lieten ze mensen gaan als ze de islamitische geloofsbelijdenis konden reciteren in het Arabisch, terwijl de niet-moslims moesten blijven. Waarschijnlijk zijn er mensen van allerlei nationaliteiten aanwezig in het hotel, zo zijn er zeven Chinezen en ook zes medewerkers van Turkish airlines. Het is niet bekend of er ook Nederlanders onder de gijzelaars zijn.
Er is waarschijnlijk sprake van ongeveer 10 gijzelnemers. Ze schoten eerst drie bewakers neer, en stormden toen het hotel binnen. Een tuinman van het hotel zag de aanval gebeuren:

Ze reden in een auto met een diplomatiek kenteken. Ze waren gemaskerd. Bij de poort van het hotel, hield de bewaker hen aan en ze begonnen te schieten. Toen zijn we gevlucht

Mali wordt al langer geteisterd door islamitische terroristen. In augustus werden 13 mensen, onder wie een aantal VN-medewerkers, doodgeschoten bij een aanslag in de stad Sevare. In 2013 greep Frankrijk in in de voormalige kolonie, omdat Al Qaida-gelieerde groeperingen de hoofdstad dreigden in te nemen. Inmiddels hebben VN-blauwhelmen de Franse soldaten vervangen.
De Malinese president heeft een bezoek aan Tsjaad afgebroken vanwege de aanslagen.
https://twitter.com/paul_okonji/status/667665722278039552
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten