Tot voor kort zag deze brandweerman er zo uit. Je gelooft nooit hoe hij er nu uitziet

Pat Hardison vond het ongelooflijk mooi en belangrijk om bij de vrijwillige brandweer te werken. Als hij opgeroepen werd had hij er geen enkele moeite mee om zijn eigen leven te riskeren om anderen te helpen. Hij vond dat zijn taak.

Helaas ging het op een dag mis. Pat raakte ernstig gewond – verbrand – en verloor feitelijk zijn hele gezicht. Hij overleefde het, maar was ervan overtuigd dat hij nooit meer de oude zou zijn; dat hij er nooit meer ‘normaal’ uit zou zien.

“Het was vreselijk,” zegt hij tegen het tv-programma Nightline. “Ik bedoel maar: op een gewone dag verliet ik mijn huis, als een gewone vader, om mijn werk te doen. Ik had blond haar en blauwe ogen en leek alles voor elkaar te hebben. Ik dacht dat het altijd zo zou blijven. Niet dus.”

Gelukkig voor Pat werd hij 14 jaar later gebeld door een lokaal ziekenhuis: ze hadden een gezichtsdonor voor hem gevonden en wilden een gezichtstransplantatie uitvoeren. Het zou de meest ingewikkelde gezichtstransplantatie ter wereld worden.

Screen Shot 2015-11-17 at 13.15.59

Hoewel zijn artsen Pat vertelden dat hij slechts een 50/50 kans had om de operatie te overleven koos hij ervoor om het toch te ondergaan. Zo graag wilde hij er weer enigszins normaal uitzien. Niet zo gek: hij moest zijn oren elke dag op zijn hoofd zetten. Zijn echte oren waren van zijn gezicht gebrand.

Toen hij thuiskwam na de brand waren zijn eigen kinderen bang voor hem: zo slecht zag hij eruit.

Pat:

“Ik bidde elke dag voor een wonder en weet je, ik was ervan overtuigd dat het zou lukken – alleen dan wel als het God uitkwam.”

Uiteindelijk kreeg hij dat wonder dus. Na de gezichtstransplantatie ziet Pat er veel beter uit (hoewel het allemaal nog wel goed moet ‘pakken.’

Hoe? Zie de video hieronder.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.