Veel daklozen hebben een huisdier. Daarom doet deze soepkeuken hun best om zowel baasje als dier te voeden

Voor veel huisdiereigenaren is het een gemakkelijke keuze: als ze moeten kiezen tussen eten voor zichzelf of hun huisdier kiezen ze vaak voor de laatste. Niet zo gek, aangezien met name een hond verdacht veel op een kind lijkt – niet alleen qua gedrag, maar ook met betrekking tot de band die baasje en hond hebben.

De meeste huisdiereigenaren komen nooit in een situatie terecht waarin ze die keuze daadwerkelijk moeten maken. En gelukkig maar. Helaas geldt dat niet voor hen allemaal. Er zijn ook huisdiereigenaren die elke dag voor die keuze staan: daklozen.

Eén soepkeuken in New York heeft dat door en probeert er iets aan te doen. Hoe? Door de twee met elkaar te combineren. Bij de soepkeuken is er zowel voedsel voor mensen – daklozen – als hun honden.

Foto: Collide. Een dakloze met haar hond.
Foto: Collide. Een dakloze met haar hond.

Collide, a program founded in 2010, provides more than just food essentials. Medical care, education and supplies are awaiting both humans and their pets in need.

Every Spring through the Fall, on Tuesdays and Wednesdays, Collide ministry works in conjunction with the Graffiti Church on the Lower East Side to serve a “family meal” to homeless folks and their animals. Resources and services remain available throughout the winter.

Jeff Latzer, een woordvoerder van de organisatie, zegt:

“Onze klanten hebben allemaal een verschillende achtergrond, maar als ze één ding gemeen hebben met elkaar dan is het dat ze het allemaal bijzonder lastig hebben (gehad). Aangezien huisdieren een bijzonder positief effect hebben op zowel de lichamelijke als geestelijke gezondheid van daklozen vinden we het belangrijk dat we hen ook helpen.”

In de afgelopen 5 jaar heeft Collide maar liefst 300 huisdieren en hun dakloze eigenaren geholpen. Op die manier kunnen de dieren – vaak honden – en hun dakloze baasjes bij elkaar blijven en dat allemaal ook nog eens in (relatief) goede gezondheid. Je kunt je er iets bij voorstellen dat dit bijzonder belangrijk is voor de daklozen in kwestie; zij hebben vaak niemand anders in de wereld. Hun huisdieren zijn de enige ‘personen’ die van ze houden en van wie ze op aan kunnen.

Heb jij weleens een dakloze met een hond gezien?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.