Vrouw koopt speelgoedwinkel. Wat ze vervolgens met het speelgoed doet maakt haar een echte held voor dakloze kinderen

Een New Yorkse zakenvrouw heeft het begrip ‘vrijgevigheid’ naar een heel niveau getild… en dat op het ideale moment, zo kort voor kerst.

Elke jaar doneert Carol Suchman speelgoed aan arme, dakloze kinderen. Deze kinderen hebben niets. Hun eigen ouders, die het te druk hebben met het zorgen voor voedsel op de plank, hebben gewoon geen geld om cadeau’s voor hen te kopen. Niet voor hun verjaardag, en al helemaal niet voor ‘extra’ feesten zoals Kerst.

En dus doet Carol daar iets aan. Ieder jaar weer koopt ze hele pakketten speelgoed die ze vervolgens uitdeelt aan minder bedeelde kinderen.

Schitterend, natuurlijk, maar Carol vond dat ze eigenlijk niet genoeg deed. En dus doet ze dit jaar iets anders.

Wat, vraag je?

Welnu: ze heeft gewoon een hele speelgoedzaak gekocht. Het speelgoed van de zaak komt ten goede aan dakloze kinderen.

Nadat Carol de speelgoedzaak – die financieel in de problemen zat – kocht verzamelde ze het aanwezige speelgoed, deed het in grote dozen en zakken, en gaf het vervolgens aan het Daklozen Zaken-departement van de stad New York. Die zorgt ervoor dat het speelgoed terechtkomt bij dakloze kinderen.

Het hoofd van de afdeling Daklozen Zaken laat weten:

“Ik doe dit al heel veel jaren, en we hebben heel veel vrijgevige donateurs – mensen die zelf speelgoed weggeven of, als ze daar niet toe in staat zijn, hun vrije tijd opofferen om het speelgoed naar kinderen te brengen – maar het is voor het eerst dat iemand een hele speelgoedzaak koopt en het speelgoed vervolgens doneert.”

Carol legt uit waarom ze het doet:

“Ik houd me altijd bezig met kinderen. Veel adoptiefkinderen en dakloze kinderen krijgen tweedehands-speelgoed, en ik besefte dat veel van hen nooit een echt, mooi cadeau hadden gehad dat ze echt graag wilden.”

Nu dus wel. En dat allemaal dankzij de vrijgevigheid van een New Yorkse mevrouw die miljonair werd doordat zij en haar man een technologisch bedrijf hadden. Schitterend.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.