Wu-Tang Clan breekt alle records: verkoopt duurste album ooit

De Amerikaanse hiphopgroep Wu-Tang Clan heeft geschiedenis geschreven. De groep heeft onlangs namelijk de duurste cd ooit verkocht. Hoewel niet duidelijk is hoeveel er precies voor betaald is gaat men ervan uit dat het om enkele miljoenen gaat.

En ja: dat voor slechts één album.

Het album is gemaakt door de overgebleven van de groep. De nummers werden opgenomen tussen 2006 en 2013. Op de cd staan 31 nummers. In totaal staat er voor 128 minuten muziek op.

De reden dat een verzamelaar “miljoenen” heeft betaald voor het album is dat er maar één van is. Het heet Once upon a time in Shaolin  en mag de komende 88 jaar lang niet in het openbaar afgespeeld worden. Dat is één van de voorwaarden van het contract tussen de Wu-Tang Clan, de productiemaatschappij, en de koper.

De NOS legt uit:

De cd werd geleverd in een gegraveerde, handgemaakte doos van zilver en nikkel. Ook zit er een manuscript bij van 174 pagina’s verguld perkament, met teksten en de ontstaansgeschiedenis van de nummers. De cd wordt bovendien geleverd met zijn eigen speakers, à 55.000 dollar.

De reden dat Wu-Tang Clan dit heeft gedaan is dat de groep de consument eraan wil herinneren dat muziek wel degelijk waarde heeft, ook in het tijdperk van ‘gratis downloads.’ Artiesten stoppen er hun hart en ziel in: mensen moeten dat beseffen en wat meer respect hebben voor hun ‘product,’ oftewel de muziek.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.