Deze agent ligt dagenlang vrijwillig in het ziekenhuis, en de reden is hartverwarmend

In plaats van met zijn familie te zijn met de feestdagen, ligt deze agent in het ziekenhuis. Maar familie is juist de reden dat hij dit doet.

Dit is het verhaal van Eric Crowder, een agent uit het Amerikaanse Tennessee. De 32-jarige man besloot deze week om onder het mes te gaan. Was hij dan in levensgevaar? Alles behalve: de operatie was eerder bedreigend dan goed voor hem. Maar met zijn actie wist hij wel het leven te redden van iemand anders.

Een 40-jarige collega van Eric, agent Burrel Davis, had laatst namelijk te horen gekregen dat zijn nieren niet meer goed werken. De diagnose was simpel: als hij geen donornier zou krijgen, zou hij vroeg of laat bezwijken. Hij moest dus iemand zien te vinden die hem een nier wilde afstaan. Eric besloot zijn collega een bijzonder kerstcadeau te geven: een niertransplantatie. De donor zou niemand anders dan Eric zelf zijn, indien dit mogelijk zou zijn. Gelukkig was hij een ‘match’, en zou zijn nier waarschijnlijk geaccepteerd worden door Burrel’s lichaam.

Maar waarom deed hij dit voor zijn collega? De mannen waren niet alleen collega’s, maar ook vrienden. Dat was echter niet de belangrijkste reden voor Eric. Het ging hem namelijk allemaal om familie. Hij vertelde dat zijn dochtertje en de dochter van Burrel goede vriendinnen zijn. Dat zette hem aan het denken. Hij zou het vreselijk vinden om zijn vriend te verliezen, maar hij zou het nóg erger vinden als het meisje haar vader zou kwijtraken. Als Eric dat kon voorkomen, dan wilde hij dat graag doen. Want wie wil er nu opgroeien zonder vader? Precies, niemand.

Burrel (2e v.l.n.r.) & Eric (3e v.l.n.r.) vóór de operatie. Foto: WKRN
Burrel (2e v.l.n.r.) & Eric (3e v.l.n.r.) vóór de operatie. Foto: WKRN

Inmiddels is de transplantatie achter de rug, en beide mannen zouden de ingreep goed hebben doorstaan. Het is dan ook waarschijnlijk dat Burrel’s leven is gered door de liefdadigheid van zijn collega en goede vriend. En dat is het beste kerstcadeau dat hij zich ooit had kunnen wensen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.