Drink jij wel eens citroenlimonade? Dit is er wat er met je lichaam gebeurt als je dat ook eens in de winter probeert..

Citroenlimonade is doorgaans iets dat mensen in de zomer drinken. De reden ligt voor de hand: lekker frisse verkoeling zoeken. Maar wat zou er gebeuren als je het ook eens ’s winters probeert?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is citroenlimonade helemaal niet iets wat je alleen kan drinken als het zomer is. Sterker nog: citroenlimonade is heel het jaar dóór gezond, en dat blijkt uit vanalles en nog wat. Een glas citroenlimonade per dag balanceert je pH-waarde, maar zorgt er ook voor dat je lichaam wordt ongiftigd. Twee gezonde vliegen in één klap geslagen, dus!

De meest gezonde citroenlimonade kan je helemaal zelf maken, en dat doe je als volgt:

Winter-Lemonade-That-Will-Detoxify-Your-Body-and-Keep-You-Warm-During-Cold-Days-1

 • 1 citroen
 • Natuurlijke honing
 • Geraspte gember
 • Heet water

Pers als eerste de citroen, en laat het verse citroensap in een beker lopen. Voeg dan de honing en de gember toe, en roer het goed door elkaar. Vervolgens nog wat heet water bij gieten en voila! Je hebt je eigen zelfgemaakte citroenlimoade.

Ben je op zoek naar nog meer gezonde stukken fruit om je gezondheid én de leefbaarheid van je huis te verbeteren? Probeer dan ook eens een banaan!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

 1. toetssteen

  Je hebt ook citroenen en van die handige dingen om het sap eruit te persen, Over vis kun je dat sap overigens ook goed gebruiken. Gember moet u stoppen in beroerde vis, u zult verbaasd staan over het resultaat! (meen het).
  Voor de rest, ik drink altijd citroensap omdat het slijmoplossend is en in de tropen omdat ik dan met gemak drie liter inneem.
  Kortom leuk bericht.

 2. LantR.fant

  Ik drink veel van die flesjes uit een 6-pak bronwater. (huismerk) en een scheutje limoensap wat ik dan weer bij de Turk haal. Prima drinkbaar en ongezoet. Het sap geeft in een kleine hoeveelheid een frisse smaak aan het water.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.