Hondenliefhebbers opgelet: deze 5 geredde honden zullen je hart verwarmen

Hoewel we natuurlijk allemaal meeleven met mensen die het moeilijk hebben, zijn er ook andere levende wezens die soms hulp nodig hebben.

In dit geval: honden.

2015 was een behoorlijk productief jaar voor de Amerikaanse stichting Hope for Paws, die zich inzet voor dakloze en verwaarloosde honden. Aan de ene kant is dat goed nieuws — het betekent immers dat ze goed werk doen en veel honden redden — maar het is tegelijkertijd toch ook weer negatief. Het betekent namelijk ook dat er veel honden zijn die hulp nodig hebben.

En dat is bijzonder triest.

Dat gezegd hebbende zijn de video’s van Hope for Paws, waarin je ziet hoe een hond — of een hele hondenfamilie! — gered wordt en vervolgens wordt opgeknapt, bijzonder inspirerend en hartverwarmend. Zeker voor hondenliefhebbers.

Daarom is hier de top 5 mooiste reddingsvideo’s van Hope for Paws van dit jaar. Tip: pak een zakdoekje erbij zodat je af en toe lekker kunt snotteren!

5. Dakloze moeder zet drie puppies op de wereld

Zoals je bij de meeste andere video’s ook zult zien reageren de meeste honden niet bepaald positief op de ‘reddingsactie.’ Tenminste, niet bij het begin. De arme dieren zijn namelijk zo verwaarloosd en verwilderd dat ze niet begrijpen dat mensen soms het beste met hen voor hebben.

Gelukkig begreep deze jonge moeder dat uiteindelijk toch nog, waardoor zij en haar puppies geholpen konden worden.

4.Een zieke dakloze hond wordt gered nadat hij 7 maanden onder een auto heeft gewoond

Dit arme beestje was echt vreselijk verwaarloosd toen hij gevonden werd. Het duurde relatief lang voor hij de reddingswerkers voldoende vertrouwde om naar ze toe te komen, wat ze eerst en vooral voor elkaar kregen door hem te lokken met eten.

Helaas lukte dat bijna niet. Ze moesten achter de hond aankruipen toen hij zich onder auto’s verschool. Hij zag er niet uit; zijn vacht leek uitgevallen te zijn, en hij was doodsbang. Dat werd helemaal duidelijk toen hij aan de riem werd gedaan. De hond werd wild en moest lange tijd gerustgesteld worden.

Dat is triest, maar het verhaal loopt gelukkig goed af. Toen de hond eenmaal aan de mensen wende bleek hij namelijk een hart van goud te hebben.

3. Hope for Paws redt honden in Costa Rica

Er zijn heel veel landen — met name relatief arme landen — waar er een aanzienlijk aantal straathonden zijn. Deze honden hebben net zoveel behoefte aan een liefhebbend gezin als ‘westerse honden,’ maar er wordt bepaald niet veel voor ze gedaan.

Gelukkig zijn er enkele organisaties die zich wél voor hen inzetten. Hope for Paws ging naar Costa Rica en laat zien hoe men daar werkt.

2. Mufasa — een bejaarde hond — wordt gered bij een waterzuiveringsinstallatie

Mufasa was een bijzonder oude hond. Juist op zijn leeftijd zou je denken dat hij verwend kan en moet worden door een goed baasje. Helaas was dat niet het geval. De arme hond woonde op straat en was bijzonder mensenschuw.

Gelukkig veranderde dat drastisch nadat Hope for Paws het voor hem opnam. Het is werkelijk schitterend om te zien hoe Mufasa uiteindelijk op de hulp reageerde.

1. Jordan: een kleine doodsbange puppy wordt gered bij een droge rivier

Het verhaal van Jordan is eigenlijk dieptriest en heeft ontzettend veel indruk gemaakt op miljoenen mensen. De video hierboven is meer dan 4,5 miljoen keer bekeken. Niet zo gek, want de beelden zijn echt bijzonder aangrijpend.

Hope for Paws kwam namelijk in actie nadat men een telefoontje ontving van iemand die zei dat een dakloze man een puppy had mishandeld en het beestje vervolgens meters omlaag in een rivier had gegooid (die droog stond). Het beestje zou er bijzonder slecht aan toe zijn.

Toen Hope for Paws aankwam bij de puppy, die ze later Jordan zouden noemen, bleek de beschrijving allerminst overdreven te zijn. De hond was ontzettend lief, maar zag er niet uit. Hij had zoveel pijn dat ze hem in een mandje moesten doen; ze konden hem niet gewoon optillen en meenemen. Hij piepte de hele tijd, zo erg leed hij.

De man die Jordan behandelde had zelfs een achterpoot afgesneden. Het is ongelooflijk dat een mens een hond dit kan aandoen. Zeker zo’n lieve puppy.

Gelukkig loopt het verhaal tóch goed af. Jordan werd gered, geopereerd, behandeld, en vervolgens ontzettend verwend. Het gevolg is dat hij nu een bijzonder blije en energieke hond is. Hoewel hij maar drie poten heeft doet hij niets liever dan achter een tennisbal aanrennen en spelen met zijn maatjes.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.