Liquidatie Zaandam: vier verdachten opgepakt

Tientallen kinderen zagen hoe de man werd doodgeschoten.

De politie heeft voorgang geboekt in het onderzoek naar de moord op onderwereldfiguur Lucas Boom (43). Boom werd in september in Zaandam om het leven gebracht in een criminele afrekening. De zaak kreeg veel aandacht door het excessieve geweld dat werd gebruikt (de daders gebruikten kalasjnikovs) en door het feit dat de liquidatie vlak voor een schoolplein plaatsvond – tientallen kinderen zagen hoe Boom voor hun ogen werd geliquideerd.

De politie heeft nu vier verdachten gepakt die de aanslag hebben beraamd en uitgevoerd. Twee Amsterdammers (23 en 24 jaar oud) zijn opgepakt op verdenking van het plegen van de aanslag. De vermoedelijke daders, van Antilliaanse komaf, zijn aangehouden door een arrestatieteam. Twee Hagenaren van 29 jaar oud zijn aangehouden omdat ze de vluchtauto zouden hebben geleverd.

De Telegraaf citeert Kees Koreman, hoofd van de opsporingseenheid van politie Noord-Holland, die vertelt dat er relatief veel tips binnenkwamen over deze zaak, wat het makkelijker maakte om de verdachten te pakken:

Mogelijk heeft dat te maken met het feit dat mensen het te ver vonden gaan dat deze liquidatie op klaarlichte dag in een woonwijk onder de ogen van kinderen plaatsvond

Normaliter komen er nauwelijks tips binnen over dit soort zaken, omdat de mensen in de omgeving van slachtoffers en daders niet durven te praten met de politie.

Lucas Boom was betrokken bij cocaïnehandel in Antwerpen, en gold als vertrouweling van Willem Holleeder. Ook was hij één van de mensen die probeerde om Etous Belserang, leider van de Amsterdamse afdeling van motorclub Satudarah, te vermoorden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. V.K.

    -Ha, komt de naam Holleder weer naar boven.

    -Nou, hebben we te maken over onenigheid in het marterklasje van bovengenoemde.

  2. toetssteen

    Zolang ze elkaar afschieten kan ik er niet mee zitten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.