Mark Zuckerberg wil zijn hele vermogen weggeven. Maak jij nu kans op miljoenen?

Maak jij kans op het geld van de steenrijke Facebook-oprichter?

Misschien heb je het al zien langskomen op Facebook. Een bericht zoals het onderstaande:

Screen Shot 2015-12-27 at 13.45.02

Volgens het bericht zal Mark Zuckerberg – de puissant rijke oprichter van Facebook – vannacht miljoenen weggeven aan willekeurige Facebookgebruikers, die het bericht op hun eigen pagina zetten.

Zou het dan echt? Is het mogelijk om bakken met geld te verdienen, door simpelweg een Facebookbericht te kopiëren en op je eigen timeline te zetten? Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar volgens het bericht is het echt waar: het is zelfs op de populaire talkshow Good Morning America geweest!

Als het op tv is geweest, dan zal het wel waar zijn! Toch? Helaas moeten we je teleurstellen. Het bovenstaande bericht is helemaal niet op Good Morning America geweest, en er klopt dan ook helemaal niets van. Het is een fabeltje, en het delen van dat Facebookbericht zal je geen stap dichterbij de miljoenen van Zuckerberg brengen.

Mark Zuckerberg met zijn dochter Max
Mark Zuckerberg met zijn dochter Max

Waar komt het gerucht dan vandaan? Geeft Zuckerberg dan helemaal geen geld weg? Jawel: om de geboorte van hun dochter te vieren, hebben Zuckerberg en zijn vrouw, Priscilla Chan, het Chan Zuckerberg Initiative opgezet. Via dit initiatief wil het miljardairskoppel 99 procent van hun rijkdom nog tijdens hun leven weggeven. Dat komt neer op 42 miljard euro, een astronomisch bedrag. Zuckerberg is dus absoluut geen vrek – integendeel, hij is juist enorm vrijgevig! Alleen gaat het geld niet naar willekeurige Facebookgebruikers die een bericht delen, maar naar onderzoek naar (nu nog) ongeneeslijke ziektes, en onderwijsinitiatieven voor mensen die het echt nodig hebben.

mark-zuckerberg-birth-announcement

Wat nu als je dat bericht toch had gedeeld, in de hoop op miljoenen? Dat maakt niet zoveel uit Je krijgt er geen computervirus van, en je wordt ook niet gehackt. Het enige negatieve effect is dat het misschien een beetje suf overkomt. En helaas krijg je geen miljoenen van Zuckerberg. Want als het te mooi lijkt om waar te zijn, is dat vaak ook zo.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.