Rechterhand Poetin mist vergadering, en de reden is beschamend

Deze man wordt door velen gezien als de toekomstige opvolger van Vladimir Poetin, maar dit laat zien dat hij nog veel te leren heeft.

Vladimir Poetin staat bekend om vele – goede en slechte – dingen. Hij wordt verdacht van de meest schimmige politieke spelletjes en wordt door de meesten in het Westen zeker niet op handen gedragen.

Maar wat je ook van hem vindt, één ding valt niet te ontkennen: de Russische president is in uitstekende fysieke toestand. Het hoort natuurlijk allemaal bij wat Russen graag zien. Ze hebben graag het beeld van een sterke, standvastige leider die niet buigt voor anderen. Hij doet er dan ook alles aan om dat beeld te voeden, onder andere met dit soort foto’s:

Deze worden uiteraard ‘toevallig’ genomen op momenten die natuurlijk geheel spontaan waren. Maar het moge gezegd worden: voor een man van inmiddels alweer 63(!) jaar is Vladimir nog in een uitzonderlijk goede toestand. Dit zou hij vooral te danken hebben aan zijn tijd bij de KGB, de voormalige geheime dienst van de Sovjet-Unie. Daar heeft hij training gekregen die hem tot op de dag van vandaag helpt bij het behouden van zijn opgebouwde spierkracht.

Bij de KGB leerde men uiteraard nog een andere belangrijke vaardigheid: schieten. En dat is nu juist waar het mis lijkt te zijn gegaan, althans bij Poetin’s beoogde opvolger. Dimitri Rogozin, een voor ons niet al te bekende naam, staat in Rusland te boek als de meest waarschijnlijke opvolger van de huidige president. Het kan echter nog jaren duren voordat Rogozin daadwerkelijk aan de macht zou komen. Door de zogenaamde ‘wisseltruuk’ die Poetin uitvoert, waarbij hij om de zoveel jaar van president naar premier en terug gaat, kan hij in theorie tot zijn dood aan de macht blijven.

En dat is (voor Rusland) misschien maar beter ook, want Rogozin zit nog lang niet op het niveau van Vladimir. Rogozin, op dit moment vicepremier, miste laatst een kabinetsbijeenkomst. De reden? Hij was gewond geraakt. Waarbij? Bij het schieten. Wat was er dan precies gebeurd? De man zou zichzelf in zijn voet hebben geschoten bij het oefenen op een schietbaan. Niet heeel slim dus.

Het spreekt vanzelf dat deze berichten niet door de Russische overheid zijn bevestigd, aangezien dit meteen een enorme slag zou toebrengen aan het stoere imago dat Rogozin moet opbouwen als hij ooit Rusland wil besturen. De geruchten zijn echter hardnekkig en wijdverspreid. Volgens de officiële staatsmedia zou de vicepremier de bijeenkomst gemist hebben doordat hij een blessure had opgelopen bij het handballen.

Hoe het ook zij, dit soort foto’s kunnen we vooralsnog maar beter overlaten aan Poetin:

Foto: premier.gov.ru
Foto: premier.gov.ru
Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Wim

    Onzinnige westerse propaganda. Allemaal te doorzichtig.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.