Syrische asielzoeker aangehouden wegens lidmaatschap ISIS

De man gaf zich tegenover mede-asielzoekers uit als jihadstrijder.

De politie heeft maandag een asielzoeker uit Syrië aangehouden vanwege deelname aan een terroristische organisatie. Dat meldt het Openbaar Ministerie vandaag. Het gaat om een 18-jarige man die zich tegenover mede-asielzoekers uitgaf als een jihadstrijder van ISIS en Al Qaida.

Hij verbleef op een asielboot in Zaandam en is maandag aangehouden in Den Haag. Het OM meldt niet waarom de man zich in Den Haag bevond, en of hij wellicht op de vlucht was voor de politie toen hij werd gearresteerd. Sinds maandag wordt de verdachte ondervraagd over zijn vermoedelijke betrokkenheid bij ISIS.

In oktober zou de man in Nederland asiel hebben aangevraagd. De voorlopige hechtenis is door de rechter-commissaris met twee weken verlengd, om te zorgen dat de verdachte niet vlucht en om de politie de zaak goed te laten onderzoeken.

Het is de eerste keer dat een asielzoeker wordt aangehouden vanwege deelname aan een terroristische organisatie. Sinds de aanslagen in Parijs, waar vermoedelijk terroristen aan deelnamen die als asielzoekers Europa zijn binnengekomen, vinden veel mensen dat er strengere controles moeten komen op wie Europa en Nederland in komt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Gielah

  Ónmogelijk!
  Dat kón helemaal niet.
  Is al wékenlang als mogelijkheid door de CONSTRUCTIEVE politici weggehoond.
  Hier komen énkel hersenchirurgen en directeuren van accountantskantoren naar toe…. dat weten ál onze volksvertegenwoordigers ( behalve meneer Wilders dan ) helemaal zeker!

  1. Wouters

   Jongejonge, bord voor d’r kop Gielah in de bocht. Natuurlijk was dit mogelijk. Kom jij nog wel eens buiten de deur?

   1. nogmaals

    jongejonge, pus tussen d’r oren Wouters in de bocht. Natuurlijk heb je niet begrepen hoe Gielah haar reactie bedoelde. Kom jijzelf eigenlijk wel eens buiten de deur. Of mag je van je man alleen buiten komen in je nikaab of zo?

  2. Pimsch

   Volstrekt onmogelijk. En als ze de methode van terrorisme gebruiken, dan is dat omdat ze niets anders meer kunnen. Alzo spreekt onze deskundoloog Maarten van Rossum, bijgenaamd het volstrektmannetje.

  3. Spleen

   Was malle Gielah niet degene die hier een en andermaal beweerde dat de vluchtelingen in feite rijke stinkerds zijn die hier slechts naar toe komen om nóg rijker te worden?

 2. V.K.

  -Tsja, waarom zou je tegen je mede asielzoekers gaan vertellen dat je IS lid bent, intimidatie,na ja door z’n eigen volksgenoten aangegeven.

 3. Beukman

  Daesh had er goed aan gedaan om in navolging van de PVV een lidmaatschap onmogelijk te maken. 🙂

  1. Wouters

   Hahaha! Nice.

  2. toetssteen

   @Beukman
   Doe niet zo idioot!

  3. toetssteen

   Noem die relimafkezen IS/ISIS! En laten die oude kabouters en baas in eigen buik women nu eens de mouwen opstropen en opnieuw een demo beginnen tegen wat ze in de zestiger jaren bevochten. Ik krijg momenteel het idee dat die kerels iets hebben van schop me dan want da’s zo lekker en de vrouwen hebben iets masochistisch wat ik al helemaal niet begrijp. De vrouwen in tuinbroek pleiten nu voor de burka en nog erger en de mannen….. Kweenie, maar soms heb ik de idee dat ze denken door devoot op de knieën te gaan mee mogen doen met het islamitische ‘superras’.

   1. Spleen

    Kan de fantast Toetssteen een uitspraak van een feministische tuinbroek citeren waarin liefde voor de Islam wordt uitgesproken en het dragen van boerka’s bepleit?

    1. toetssteen

     @Spleen
     Te lui om zelf even te zoeken?

     http://www.binnenlandsbestuur.nl/bestuur-en-organisatie/nieuws/groningse-wethouder-wil-protest-in-boerka.3837327.lynkx

     En dat is de enige link niet, er is zelfs een heuse werkgroep. Maar blijkbaar vindt u dat na ban de bra en baas in eigen buik een prima ontwikkeling. Persoonlijk walg ik ervan en van die goedpraters nog erger.

  4. Ni28

   Daesh?

   1. Beukman

    Daesh is een alternatieve benaming voor IS. De jongens van Daesh hebben er zelf enorm de pest aan (google waarom). Ze zullen je tong eruit snijden als je ze zo noemt – als je geluk hebt.
    Heel begrijpelijk dus dat men op DDS liever de onschuldigere benaming “IS” bezigt: op DDS wemelt het immers van de Nuttige Idioten.

 4. Geah

  Je houdt toch je hart vast als er vluchtelingenkinderen in dezelfde klas zitten als jouw kind…..Wie weet waar zij toe in staat zijn in opdracht van hun vader……Het zal niet de eerste keer zijn dat een school wordt opgeblazen….Er zitten genoeg allerlei terroristen in de AZC’s die uit zijn op de vernietiging van maar zoveel mogelijk mensen….Zag je gisteren in de V.S. wel weer…

  1. Spleen

   Als ik voor mijn kinderen als klasgenoten kan kiezen tussen vluchtelingenkinden de door u tot kleine haatzaaiertjes geprogrammeerde ettertjes, is de keus niet moeilijk.

   1. Spleen

    vluchtelingenkinden = vluchtelingenkinderen

    1. loritta

     Lullige reactie!! Wordt ook wel “Mieren neuken” genoemd!

 5. Terzo

  De goede ideeën komen zoals gewoonlijk weer bij de heer Wilders vandaan….

  http://nieuws.tpo.nl/2015/12/04/wilders-asielzoekerscentra-afsluiten-tot-we-weten-wie-er-zitten/

  1. Spleen

   De reflex om gevaarlijke volkselementen te isoleren door er een hek omheen te zetten is een constante in de geschiedenis.

   https://nl.wikipedia.org/wiki/Getto_van_Warschau

   1. Gielah

    Wees toch niet zo ákelig voorspelbaar, klierig ventje!

    1. Spleen

     Daar hebben we onze ‘theoloog’ die vluchtelingen op religieuze overtuiging wenst te selecteren.
     Klierig zou ik dat niet willen noemen, wel doodziek.

     1. loritta

      Goede reactie!!

   2. Ni28

    Zit in de natuur van de mens die bij gevaar automatisch bescherming zoekt. Alleen onze politici doen in zo geval het tegenovergestelde.

   3. toetssteen

    @Spleen
    Lezen valt tegen nietwaar? Maar er staat toch echt: tot we weten wie er zitten.
    Mompelt iets over het paard van Troje.

 6. Bromsnor

  Peiling: Één op de vijf Syriërs steunt ISIS.
  http://www.express.co.uk/news/world/605560/European-migrant-crisis-Syrians-ISIS-good-guys-refugees-Britain-Cameron

  Dus ook onder de Syriërs die nu naar Europa komen zal er behoorlijke steun zijn voor ISIS. Al zullen velen dan niet openlijk uitspreken en alleen de politiek correcte dingen zeggen tegen journalisten.

  Als je daarbij optelt de steun die veel Syriërs hebben voor de andere terroristische groepen zoals Al Qaida en Al Nusra dan komt de steun die Syriërs hebben voor terroristische groepen in het algemeen nog veel hoger te liggen.

  Dan steunen misschien 3 op de 5 Syriërs een of andere Jihadistische groep. B.v ISIS, Al Nusra en andere jihadistische groepen die actief zijn in Syrië.

  Er is een volksverhuizing aan de gang vanuit veel islamitische landen naar Europa die Europa fundamenteel zal veranderen. Dat zien we al vooral in de grote steden van Europa.

  Dat betekend meer moslims scholen; meer moskeeën; meer antisemitisme; haat voor christenen, Sharia rechtbanken voor burgerlijke zaken zoals al in Engeland aanwezig , etc. Kortom , we zien steeds meer islam in Europa.

  Aanslagen door Jihadisten in Europa zal Europa niet fundamenteel veranderen………massa immigratie van moslims naar Europa doet dat wel via de demografische veranderingen die immigratie met zich mee brengt.

 7. Ni28

  Voor gemak noemen wij hem De Apotheker.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.