Wordt het toch nog koud deze winter? Met deze truuk ben je in ieder geval goed voorbereid!

Het was zeker geen witte Kerst, maar er is nog genoeg tijd voor een koude winter. Met deze simpele tip kun je in ieder geval je voeten altijd warm houden!

Geloof jij er niets van dat het de hele winter zo warm blijft? Wil je goed voorbereid zijn op winters die nog komen? Of heb je simpelweg gewoon altijd koude voeten? Deze handige tip is dan voor jou! Het is niet altijd makkelijk om warme voeten te houden, zelfs met goede schoenen en een dik paar sokken. De kou komt er uiteindelijk vaak toch wel doorheen, zeker als je door de sneeuw moet. De oplossing is verbazingwekkend simpel.

Je hebt hier, behalve je schoenen, maar één voorwerp voor nodig. Het is iets wat we eigenlijk al lange tijd voor onze auto’s gebruiken om ze warm te houden, maar raar genoeg nog niet voor onszelf. Ik heb het over die reflecterende schermen die je ’s nachts over je ruiten kunt doen zodat ze niet bevriezen:

Foto: weathertech
Foto: weathertech

Een handige video laat nu echter zien hoe je die schermen ook voor je schoenen kunt gebruiken. Dat gaat in een paar, simpele stappen:

1) Haal je zooltje uit je schoen en leg het op het scherm.

2) Trek met een stift of pen de omtrek van het zooltje om op het scherm.

3) Snijd of knip de getekende vorm uit.

4) Leg de vorm in je schoen, en leg het oorspronkelijke zooltje hier overheen.

5) Herhaal de vorige stappen voor de andere schoen.

En voila, je hebt geweldig geïsoleerde schoenen! Je zult zien dat je voeten veel langer warm blijven dan zonder de extra zooltjes. Hoezo dit werkt? De schermen zijn ten eerste gemaakt van een materiaal dat goed isoleert, meestal schuim met veel lucht. Dit houdt de kou buiten, en de warmte binnen. Ten tweede reflecteert de zilverkleurige buitenkant de warmte terug naar je voeten. Dat dit werkt is bewezen: kijk maar naar het verschil tussen een auto in de winter die wél zo’n scherm had, en eentje die dat niet had. Een wereld van verschil!

Zo zie je maar: koude voeten kunnen tot het verleden behoren. In deze video legt de bedenker van deze truuk het allemaal uit:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.