Zit jij ook graag naast het raam in het vliegtuig? Dan ga je dit te gek vinden

Deze nieuwe uitvinding gaat helemaal aanslaan bij mensen die graag het uiterste uit hun vliegreis halen.

Sommige mensen slapen in het vliegtuig. Sommigen zitten wat te lezen, of spelen een spel op hun smartphone. Maar als je net zoals ik het liefste de hele tijd uit het raam kijkt, dan moet je hopen dat deze uitvinding snel werkelijkheid wordt. Uit een vliegtuigraampje turen is leuk, maar we weten allemaal wat het probleem is: het raampje is veel en veels te klein, en meestal nog aardig vies ook.

Maar daar hebben de ontwerpers van een Amerikaans bedrijf, Windspeed Technologies, iets op gevonden! Zie hier, de SkyDeck:

Foto: YouTube / Windspeed Technologies
Foto: YouTube / Windspeed Technologies

“Wat is het?”, zul je misschien denken. De SkyDeck is bedoeld om de dromen van enthousiaste vliegreizigers waar te maken. Je gaat in één van de twee stoelen zitten, en drukt op de knop in het midden. Met een soort lift zullen de stoelen omhoog gaan, totdat ze bijna in de open lucht zijn. Je bevindt je in een soort glazen bol, vanwaaruit je een 360 graden beeld zult hebben over het vliegtuig en de omgeving, alsof je op het vliegtuig zit. Dat is ook eigenlijk zo, behalve dat je veilig en wel onder de bol zit.

Het uitzicht zou er ongeveer zo uit moeten gaan zien:

Foto: YouTube / Windspeed Technologies
Foto: YouTube / Windspeed Technologies

Het bedrijf zegt al in gesprek te zijn met zowel Boeing als Airbus, die beide interesse zouden hebben getoond in het idee. De eerste vliegtuigen met deze SkyDecks zouden als binnen anderhalf jaar kunnen rondvliegen. Er is echter wel een maar: het ombouwen van een vliegtuig zou, afhankelijk van het model, zo’n 7 à 22 miljoen euro kosten.

Nadeel hiervan is dat er waarschijnlijk ook wel een fors prijskaartje aan een stoel met dit uitzicht zal hangen: zie het maar als eerste klasse plus plus. De pakweg twee jaar die nog nodig zijn kun je dus maar beter gebruiken om stevig te sparen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.