Deze stervende vrouw kreeg nog een laatste bezoek, maar moest daarvoor wel even naar buiten..

Toen deze vrouw niet meer lang te leven had, wilde ze graag nog iemand zien. Maar dat bleek niet al te gemakkelijk.

Het was namelijk nogal lastig om de gewenste persoon naar het ziekenhuis te brengen voor het bezoek. Dat was jammer, want Stephanie McManus had haar meisje graag nog een keer gezien.

Stephanie lijdt namelijk aan kanker, en had op het moment van de ontmoeting niet lang meer te leven. Ze was uitbehandeld en er lijkt helaas geen hoop meer te zijn op herstel. Maar zelfs in dat soort hartverscheurende situaties kunnen dierbaren ons nog even tonen hoe mooi het leven kan zijn, ook al is het nog maar zo kort. En dat bewees de ontmoeting met Luna wel, die niet bepaald makkelijk te regelen was.

Stephanie op weg naar de ontmoeting. Foto: The Hamilton Spectator
Stephanie op weg naar de ontmoeting. Foto: The Hamilton Spectator

Luna is namelijk 10 jaar oud, en kan niet zelfstandig naar het ziekenhuis. Ze mag het ziekenhuis zelfs niet eens in, om een heel logische reden: Luna is namelijk een paard, maar niet zomaar een paard. Het komt vaker voor dat stervenden in hun laatste momenten nog graag herenigd worden met hun huisdieren. In het geval van een hond of kat kan er vaak wel een uitzondering voor worden gemaakt op de regels. In het geval van een paard, dat in staat is om in luttele seconden een halve ziekenhuisafdeling vol te schijten, wordt het echter een lastiger verhaal.

Luna kon dus niet helemaal naar Stephanie komen, maar er werd een manier gevonden om de ontmoeting toch plaats te laten vinden: de middenweg. Het dier werd het terrein op gelaten en mocht tot aan de ingang van het ziekenhuis komen, waar Stephanie in haar rolstoel naartoe was gereden. Het kwam als een enorme verrassing: ze had niet gedacht dat deze laatste wens nog in vervulling zou gaan. De artsen hadden echter in samenwerking met een lokale dierenorganisatie alles op alles gezet om de ontmoeting toch nog op tijd te laten plaatsvinden. En succesvol was het zeker: de vrouw was geëmotioneerd en dolgelukkig om afscheid te kunnen nemen van haar trouwe vierhoefer. Ze streelde het dier, dat misschien ook snapte dat het een afscheid betrof.

Hoe dan ook hebben deze ongelooflijke mensen een laatste levenswens in vervulling doen gaan, en daar zal iedereen hen eeuwig dankbaar voor zijn.

Stephanie en Luna nog éénmaal samen. Foto: The Hamilton Spectator
Stephanie en Luna nog éénmaal samen. Foto: The Hamilton Spectator
Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.