Deze vrouwen doen mee aan een schoonheidscompetitie, maar de winnares wordt niet een model

Hoewel het niet langer politiekcorrect is in het Westen om vrouwen puur en alleen als lustobject te zien in, geldt dat helaas niet voor elke andere regio in het Westen. Zie hier wat er gebeurt met vrouwen die meedoen aan de Oriental Beauty.

Normaal gesproken doen dit soort vrouwen mee aan een schoonheidscompetitie om bekend te worden en/of een modellencontract binnen te slepen. Nu is Oriental Beauty ook een modellenkantoor, en de winnares krijgt inderdaad ook een modellencontract, maar de meeste jongevrouwen die meedoen eindigen in een heel andere sector.

De wedstrijd wordt gehouden in Qingdao, China, en is bedoeld om meisjes die de middelbare school net hebben afgerond een baan te bezorgen als… stewardess. In een vliegtuig. Meer dan duizend vrouwen, en een handjevol mannen, doen mee aan de jaarlijkse show.

De kandidaten moeten minstens 1.70 meter lang zijn, hoewel dit verlaagd kan worden naar 1.67 meter als de vrouw in kwestie érg mooi is. Verder wordt er van de dames geëist dat ze elegant zijn, slank, een lieve stem hebben, en geen littekens hebben op delen van de huid die zichtbaar zijn.

Screen Shot 2016-01-04 at 11.44.07

Op het moment dat de dames het podium oplopen worden ze geconfronteerd met een stadion vol mensen die voor modellenbureau’s en luchtvaartmaatschappijen werken. Volgens de organisatie is het ’t perfecte moment voor dit soort werkgevers om nieuwe werknemers te vinden.

Het behoeft niet gezegd te worden dat het evenement op flink wat kritiek kan rekenen van feministen. Ook zijn veel mensen ontevreden over de manier waarop luchtvaartmaatschappijen in het algemeen omgaan met vrouwelijke werknemers, die maar al te vaak op bijzonder vervelende wijze behandeld worden door passagiers.

Dat gezegd hebbende is de schoonheidswedstrijd voor de meisjes in kwestie natuurlijk wel degelijk een uitgelezen mogelijkheid om hun lot in het leven te veranderen en een baan te vinden waarmee ze gewoon goed kunnen verdienen.

Wat vind jij van deze praktijken? Wegen de voordelen op tegen de nadelen, of vind jij dat absoluut niet?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.