Dit is het beste tijdstip op de dag om zwanger te worden

Wetenschapper Alisa Vitti heeft onderzoek gedaan naar het beste tijdstip om een baby te verwekken. Het resultaat van haar onderzoek zal je verbazen.

Het blijkt namelijk dat 15:00 het best mogelijke moment is om zwanger te worden. De hormonen van mannen en vrouwen zijn dan optimaal om dat resultaat te bereiken. 

Je zou denken: case closed, dat was het dan. Nou nee. Er zijn namelijk fluctuaties die ook van belang zijn.

Zo zijn mannen juist rond 07:00 uur (in de ochtend) juist erg actief. Hun testosteronniveau piekt dan. Dit is het moment waarop de man goed uitgerust is, maar tegelijkertijd alert is. Ook voor vrouwen is dat tijdstip op zich alles behalve verkeerd: ze staan vaak meer open voor seks en zijn ontspannen, wat de kans op een zwangerschap groter maakt.

En er is nog een reden dat ochtendseks vaker in een zwangerschap resulteert dan seks in de avond: als koppels ’s ochtends van bil gaat besteden ze vaak meer tijd aan voorspel, wat goed is voor zowel de man als de vrouw. Daar komt bij dat voor beiden geldt dat ze op dat moment het gemakkelijkst een orgasme hebben, wat niet alleen plezant is, maar ook garant staat voor een optimaal resultaat op het gebied van zwangerschap.

Gelukkig is er ook goed nieuws voor mensen die al een maand of 12 zwanger proberen te worden. Hoewel artsen in Amerika dan ingrijpen en de vrouw op kunstmatige wijze zwanger willen maken, denkt de Nederlandse experts Egbert te Velde daar heel anders over. Volgens hem is geduld ook in dit opzicht een schone zaak. Het allerbelangrijkste is dat zowel de man als de vrouw ontspannen blijven. Er is geen reden om je te haasten en meer druk op jezelf of elkaar te zetten. Normaal gesproken komt het wel — op een moment dat beide lichamen er klaar voor zijn. Sterker nog, uit zijn onderzoek blijkt dat 50% van de zwangerschappen plaatsvindt in de eerste 12 maanden als men het probeert, maar de andere 50% daarna.

Daarom stelt Te Velde dat vrouwen het eerst 2,5 jaar moeten proberen — aangenomen dat ze jonger zijn dan 35 jaar — en pas daarna naar een arts moeten gaan om hulp te vragen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.