Dr. Phil volledig door het lint: 300 werknemers urenlang gegijzeld

De werknemers zouden urenlang zijn opgesloten en de huid vol gescholden.

Dr. Phil staat bekend om de directe aanpak waarmee hij problemen van de mensen in zijn show probeert op te lossen. Wie weleens naar het programma kijkt, weet ook dat Dr. Phil geen blad voor de mond neemt: als het nodig is, zegt hij fel en duidelijk waar het op staat, maar altijd blijft hij beleefd en beheerst.

Toch lijkt het erop dat ook een wereldberoemde psychiater als Dr. Phil weleens zijn geduld kan verliezen. Volgens Leah Rothman, een oud-werknemer van zijn productieteam is de 65-jarige tv-ster zelfs volledig door het lint gegaan tegen zijn employees. Dr. Phil verloor volgens Rothman zijn geduld toen één van de werknemers van de show informatie had gelekt naar de pers. Vervolgens werd al het personeel bijeengeroepen in het kantoor van Dr. Phil, en vervolgens ging de deur op slot.

De werknemers konden geen kant op en kregen urenlang de volle laag van Dr. Phil, die daarbij werd geholpen door zijn eigen beveiligingsteam.

“If you f*ck with me, I’ll f*ck with you!” – Dr. Phil

“Geestelijke mishandeling door verbaal geweld”, aldus Rothman. Volgens haar had Dr. Phil al ontdekt wie er naar de media had gelekt, maar wilde hij alsnog zijn punt maken door honderden werknemers tegen hun wil op te sluiten. Volgens Rothman geniet haar oud-werkgever ervan om zijn personeel uit te kafferen en voert hij een waar schrikbewind. Naar goed Amerikaans gebruik heeft ze haar voormalige baas aangeklaagd en eist ze een grote schadevergoeding. Ze zou door de opsluiting namelijk zijn veranderd in een emotioneel wrak.

Als de aantijgingen van Rothman kloppen, zou Dr. Phil er misschien goed aan doen om zijn eigen advies ter harte te nemen: hier praat hij met een man die zelf problemen heeft met woede-uitbarstingen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.