Een tiener betaalde dakloze man 5 euro om koffie over zijn hoofd te gieten. Toen kwam de gemeenschap in actie

Ronald Leggatt had geen cent te makken. Daarom gaf hij een tiener toestemming om voor 5 dollar (wat ook ongeveer 5 euro is) koffie over zijn hoofd te gieten.

Ja, dat lees je goed: koffie.

Voor Ronald is dat natuurlijk dieptriest, maar wat de jongen betreft is het gewoon misdadig. Hoe haal je het in je hoofd om zoiets te doen? Ronald had geld en hulp nodig. In plaats daarvan gebruikte de tiener zijn vreselijke omstandigheden om hem te martelen en publiekelijk te vernederen.

Schaamteloos.

Dat is erg, maar het wordt nog erger. De jongen filmde het namelijk helemaal en zette die video vervolgens online. Je weet wel, zodat andere zieke geesten er even lekker van konden ‘genieten.’

Uiteindelijk werd de video maar liefst 2.000 keer gedeeld.

Triest, maar er is ook goed nieuws. Niet alle mensen die de video deelden vonden het namelijk grappig. Sterker nog, een flink aantal ‘delers’ vonden het afschuwelijk en wilden er juist iets aan doen. Zo werd de politie ingeschakeld. Hoewel die de boel onderzochten kwamen zij helaas tot de conclusie dat ze er niets aan konden doen. Ronald had immers toestemming gegeven.

Godzijdank zag de 34-jarige Ari Boyer de video ook. En hij besloot in actie te komen. Hij ging naar Ronald toe en bood hem een gratis knipbeurt aan, nieuwe kleren, én tijden een dak boven zijn hoofd omdat er een sneeuwstorm aankwam.

Ronald was ongelooflijk dankbaar voor de steun. Hij dankte Ari voor de vriendelijke gebaren en riep, toen hij de kapperszaak uitliep, dat dit “de beste dag van mijn leven is.” Vervolgens reden Ari en hij naar een winkelcentrum waar hij nieuwe kleren kreeg, en daarna naar een motel, waar hij een warme douche kon nemen.

En dat is niet alles. Iemand anders zette een GoFundMe-pagina op om geld in te zamelen voor daklozen in de Amerikaanse staat New Jersey én de ‘grappenmaker’ die verantwoordelijk was voor het viraal ging uiteindelijk nogmaals naar Ronald toe, bood hem zijn excuses aan, gaf hem 20 dollar, en bood vervolgens aan dat Ronald koffie over zijn hoofd mocht uitgieten.

Het mooiste van dit alles is wellicht dat Ronald dat laatste aanbod afwees. Hij kan dan wel dakloos zijn, maar dat betekent niet dat hij zich tot dat niveau verlaagt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. Nicky

    Toch genade en gerechtigheid! Amen.

  2. Pimsch

    Teenagers = evil

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.