Geert Wilders steunt petitie: Jitse Akse is een held, géén crimineel

De PVV-leider maakt zich publiekelijk hard voor Jitse Akse, de oud-militair die belachelijk genoeg is opgepakt omdat hij het op zich nam om ISIS te bestrijden in Syrië.

Vandaag werd bekend dat ISIS voor de zoveelste keer tientallen onschuldige mensen heeft vermoord. Dat gebeurde in Syrië, het land waar Akse het opnam tegen de terroristische organisatie. Het nieuws bewijst eens te meer dat Jitse een held is, geen crimineel.

PVV-leider Geert Wilders is het daar helemaal mee eens. Zie hier wat hij onlangs tweette:

De petitie heet “Steun Jitse Akse.” De mensen achter de petitie schrijven:

Jitse Akse is aangehouden en wordt mogelijk door justitie vervolgd. Dit omdat hij de strijd is aangegaan met globale vijand van de mensheid nummer 1: ‘de laffe strijders van IS’. In zijn strijd zijn er een aantal IS strijders gesneuveld. Een aantal vijanden dus, premier Rutte zei het zelf, we zijn in oorlog!

Teken deze petitie als je steun wilt betuigen aan Jitse Akse en u niet vind [dat] Jitse gestraft zou moeten worden.

Op het moment van schrijven was de petitie al door meer dan 40.000 mensen getekend. Dat is voor Nederlandse begrippen bijna ongelooflijk: het gebeurt bijna nooit dat zoveel handtekeningen in zo’n korte tijd worden opgehaald.

Het bewijst dat Nederlanders zich ongelooflijk druk maken om deze zaak tegen Akse en hem massaal steunen. En terecht, natuurlijk. Deze man is een held, geen crimineel.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Wachteres

  Ik heb vanzelfsprekend ook getekend, net als mijn echtgenoot.

  Als je met de IS strijdt ben je een held in de EU: je wordt gepamperd , krijgt hulp, een baan enz enz. In Zweden schijnt dat tot in het absurde het geval te zijn.

  Rutte zegt dat wij in oorlog zijn met de IS. En tegen onze vijand mogen we niet strijden?

  Ben benieuwd of al die linksen die tegen Wilders protesteerden met een handtekening, hier ook een zetten.

  Of is links stiekem voor IS? ’t Zou me niet verbazen.

  1. CJD

   Zwets niet Wachteres. Natuurlijk is links niet voor ISIS. De koerdische organisatie YPG waar hij mee strijdt is zelf ook een socialistische beweging. Uiteraard zijn de meningen over zijn actie verdeeld. Ik ben zelf van mening dat hij juist gehandeld heeft en daarom heb ik ondertekend

 2. Wachteres

  http://nos.nl/artikel/2081062-wdr-moest-positief-berichten-over-vluchtelingen.html

  ‘WDR moest positief berichten over vluchtelingen’

  Journalisten van WDR waren verplicht positief te berichten over vluchtelingen. Ze kregen daarvoor opdracht van commissies die het programmabeleid van de Duitse publieke omroep bepalen, beweert een Duitse journaliste.

  “WDR-journaliste Claudia Zimmermann, die in Vaals woont, zei bij L1 dat de WDR verplicht is het beleid van de regering-Merkel te ondersteunen. Volgens haar is dat niet vreemd. “We zijn een publieke omroep, we worden betaald met belastinggeld en dat betekent dat wij het geluid van de regering vertolken en niet dat van de oppositie.”

  Ha, ik lach me slap. Dit is blijkbaar de tijd dat alle leugen en bedrog aan het licht komt.

  Hoe lang hebben we het al niet over de linkse leugenpers die braaf oplepelt wat zij voorgeschoteld krijgt? En links maar verontwaardigd reageren.

  Nou, alsjeblieft, de waarheid komt aan het licht en die wordt door de NOS! – de Nederlandse leugenpers – naar buiten gebracht.

  “’t Kan verkeren” zei Brederode.

  1. van Urk

   Zoals ik al eerder schreef: Justitie kan volgens de wet helemaal niks tegen die man maken zolang hij geen oorlogsmisdaden heeft gepleegd en niet was aangesloten bij een terroristische beweging zoals Tanja Nijmeijer dat toen wel heeft gedaan. We zijn in oorlog met een terroristische beweging terwijl Jitse juist vocht aan de kant van een bondgenoot van het westen de Koerdische vrijheidstrijders YPG die jacht maakt op onze terreurvijand. Vechten of dienen in een vreemde krijgsmacht (denk alleen al bijvoorbeeld aan Turkse of Joodse Nederlanders die in dienst zijn van hun moederland ) is niet definitief strafbaar, zolang het niet vecht tegen Nederland of een bondgenoot daarvan.

   1. Krijgsman

    Strafrechtdeskundige Geert-Jan Knoops meent dat het inhouden van het paspoort c.q. de aanklacht tegen malle Jitse juridisch mogelijk niet hard te maken is omdat onduidelijk is of wat die dwaas uitbraakte op waarheid berust: “Dit soort interviews kunnen niet worden aangemerkt als volwaardige bekentenissen, want je mist heel veel details”, zegt Knoops. “Bovendien zijn er geen getuigen die dit bevestigen. Er is ook geen forensisch-technisch steunbewijs dat de juistheid van die opmerking bevestigt. Dus als dat dossier alleen maar die interviews bevat, dan is dat echt onvoldoende.”

    Het is dus denkbaar dat Justitie op vormvereisten de zaak niet rond krijgt en gedwongen wordt deze lustmoordenaar weer naar de oorlogsgebieden te laten afreizen. Pijnlijk.

    1. CJD

     Ik hoop het. Dan kan hij de bevolking daar een dienst doen om die ISIS onmensen af te maken

     1. Wachteres

      Nee @CJD, dan word je door links hier gekwalificeerd als een lustmoordenaar. En ik zwetste?

      We moeten ons gewoon er op voorbereiden dat we ons – zonder tegen te spartelen – door IS moeten laten afslachten.

      Net zoals we ons door de ‘zielige vluchtelingen’ moeten laten verkrachten.

      Anders deugen we niet.

    2. van Urk

     Krijgsman@ Dus het is voor u pijnlijk dat deze durfal met ballen dat u onterecht een moordenaar noemt terug kan gaan om de echte lustmoordenaars te doden waar het in principe eigenlijk wel om gaat. IS gaat niet vanzelf weg en in ieder geval zeker niet met theedrinken wat voor u waarschijnlijk de enigste optie is als er een gewapende terrorist op u aanrent . Vergeet niet dat wij allemaal in een opslag “moordenaars” kunnen zijn of hebt u de burgertest met de babyfoto van Adolf Hitler niet meegekregen? In eerste instantie wilde niemand een onbekende baby op de foto doden wat natuurlijk logisch is totdat zij te horen kregen dat deze baby schuldig had gemaakt aan miljoenen doden en met dat idee in het achterhoofd hadden de burgers opeens wel de moed om deze baby te doden.

     1. Krijgsman

      ‘durfal met ballen’

      Dat vind ik wel een treffende omschrijving, beste heer van Urk. Ik denk inderdaad dat deze aap zich meer door zijn ballen dan door zijn hersens laat leiden.

    3. RvRavenstijn

     Ach, zo te lezen heeft Krijgsman ook wel de nodige sympathieën voor Isis, ik blijf dat vreemd vinden, sorry !!

     Maar één troost voor U, daar waar een ander een flinke eigen bijdrage voor psychische hulp moet betalen, zal dat voor U waarschijnlijk geheel gratis zijn !!

 3. cmsuijkerbuijk

  Volgens mij zit het met Krijgsman gewoon zo: Als het overgrote deel van de reacties Jitse Akse inderdaad zou hebben veroordeeld als zijnde een perverse moordenaar, dán zou hij luidkeels hebben geroeptoeterd, dat deze man toch écht wel een held is. Krijgsman, of Lafaard zoals zijn nick beter tot zijn recht zou komen, is gewoon puberaal in de contramine. Je hebt nou eenmaal van dat soort mensen, die nooit of te nimmer volwassen (willen) worden al zijn ze 85 en áltijd tegen de meerderheid van een mening in gaan!
  Eigenlijk gewoon medelijden met Lafaard hebben. Hij is zielig en leeg!

  1. Wim

   Jij bedoelt Krijsman is zijn leven lang vanaf zijn eerste plasje verbaal gezien incontinent .

  2. Krijgsman

   De heer Suikerbuik meent dat ik niet inhoudelijk consistent zou zijn en mijn standpunten zou aanpassen aan het aangetroffen weerwoord. Dat is een interessante mening die echter wel onderbouwd moet worden.
   Iets zegt me dat de heer Suikerbuik dat niet zal kunnen, maar om te voorkomen dat hij voor zielig en leeg wordt uitgemaakt vertrouw ik er op dat hij zijn best zal doen.

   1. cmsuijkerbuijk

    Ik hoef dat helemaal niet te bewijzen. Het bewijs geef je zelf!

    1. Krijgsman

     Dit voorspelde ik, de heer Suijkerbuijk kan zijn beledigende bewering niet hard maken. Hij riep maar wat.
     Pijnlijk.

  3. Beukman

   @Suijkerbuijk Ik heb geprobeerd om jouw bijdrage te begrijpen, maar ben daarin niet geslaagd. Voor nu wil ik er op wijzen dat de kwalificatie “held” geen moreel oordeel is, maar een oordeel aangaande moed. De onderhavige Jitse kan dus worden vergeleken met de helden van Daesh. En verdomd: in het verlangen om anderen uit te roeien komen ze overeen.
   Nu mijn vraag: als we Jitse toestaan om elders mensen neer te knallen, staan we dit dan ook toe aan Nederlanders die elders zulke plannen hebben?

   1. cmsuijkerbuijk

    “De onderhavige Jitse kan dus worden vergeleken met de helden van Daesh. En verdomd: in het verlangen om anderen uit te roeien komen ze overeen.”
    Hier ga je gierend uit de bocht. IS probeert álles uit te roeien wat niet overeenkomt met hún versie van de Islam en dat zónder aanzien des persoons. Jitse Akse wil slechts deze misdadigers stoppen. Hij schiet dus alleen op IS-strijders en niét, zoals IS, op gevangenen, gevangen familieleden van militairen, homo’s, overspelige mannen en vrouwen, Christelijke kinderen en noem de hele riedel aan mogelijke categorieën van slachtoffers maar op! En já, als er elders op de wereld soortgelijk tuig mensen aan het uitroeien is, alleen omdat ze de “juiste” religie niet aanhangen en de wereld staat er wéér bij en kijkt er naar, dan mogen Nederlanders daar van mij óók hun steentje bijdragen! En dat is dan niét een Tanja Niemeijer!

 4. Krijgsman

  Dit verbaast niet: Wilders maakt al jaren duidelijk dat hij zijn kont afveegt met wet en rechtsstaat. Dit past in dit radicaliserende patroon.

 5. Svetlana

  Ik kan alleen maar gierend brullen en doodgaan van het lachen wat ik hier van de reacties uitmaak. En dan wordt ik door de menigte hier voor gek en ziek verklaard en wat dan nog. De gewoonlijke PVV tokkie namen die hier verschijnen, zoals Wachteres en laten zich voor een keer zien als “morele ridders” terwijl ze de meest afschuwelijk barbaarse primitieve zionistische monster genaamd Geert Wilders steunen die immers nog erger is dan deash of hoe ze ook wilt noemen, dan heb je Krijgsman, een lafaard pur sang die duidelijk niks beters te doen heeft in zijn bestaan dan het trollen van websites en zijn inhoudelijk leeg en slaapwekkende betogen, en Beukman die per definitie de betekenis van een held niet snapt.

  Een lachwekkend groepje hier en altijd weer vermakelijk om je met deze idioten te dollen hier op deze site. Ik weet zeker dat Jitse zich ook dood zou lachen totdat hij wist wat voor mongolen hem steun betogen. Dan zou hij zich ongetwijfeld doodgaan van schaamte

  1. van Urk

   Hoe dan ook , Jitse is een voorbeeld waarin wij juist trots over moeten gaan maken. De lafaard Krijgsman die zich eigenlijk moet dood gaan schamen noemt hem een verwarde moordenaar maar dat zegt al genoeg hoe sommige Nederlanders veteranen in de loop van de jaren deze helden altijd hadden genoemd. Jitse heeft als ex-Dutchbatter nooit die erkenning gekregen zoals vele veteranen die de meest gruwelijkheden meegemaakt hadden omdat zij door de overheid naar die ellende toegestuurd werden. Wat hij in 1995 niet kon doen, kan hij nu wel gaan doen en dat is duizenden mensen proberen te beschermen van de echte lustmoordenaars! En dat hij daar op kickt is logisch als ex- rode baret omdat hij daar voor opgeleid maar ook dat het zijn passie was en die ervaring kon hij nu mooi ten uitvoeren brengen om zijn Koerdische kameraden te helpen. Boots on de ground dat is het antwoord door IS een voor een uit te schakelen met een kogel en niet wat de overheid doet om alleen maar jachtvliegtuigen te sturen die bommen gooien waarvan de helft ernaast vliegen of om de Koerden te helpen door alleen maar helmen te geven.

   1. Krijgsman

    De heer van Urk vindt het logisch dat militairen kicken op het vermoorden van mensen.
    Ziehier zijn beeld van onze militairen. Dat is een smerige belediging. Ik acht de mensen die ons leger dienen hoger en ik denk dat dit voor de meeste Nederlanders geldt.

    1. Mart

     Binnenkort kan deze VECHTER hier zijn eigen verzetgroep gaan opleiden,want ik zie de politie in staat om de burger te beschermen….zo ook niet de overgebleven milltairen.

    2. van Urk

     Onzin!! Als er iemand militairen beledigt bent u het! U onderbouwt steeds dat er veel onschuldige burgerslachtoffers vallen door onze bommenwerpers terwijl onze piloten juist getraind zijn om nauwkeurig hun werk te doen waar ik ook de volste vertrouwen in heb. Iedereen kan op zijn werk kicken waar ie goed in is zoals u graag kickt op onze tegen reacties met uw getrol! Er is maar een partij dat echt mensen zomaar vermoord en dat is IS en Jitse doet niets anders wat onze piloten, de grondtroepen van Irak of de special forces ook doen en dat is het elimineren van dit tuig. Er zijn nou eenmaal mensen die niet tegen onrecht kunnen de ene gaat met een verbanddoos naar deze gebieden om gewonden te helpen terwijl anderen de wapens pakken om onschuldigen te beschermen.

     1. Krijgsman

      Waarom vindt u het logisch dat militairen kicken op het vermoorden van mensen? Begreep ik u verkeerd?

     2. V.K.

      -@Simon
      -Dat jij het verkeert begrijpt, dat vind ik dan weer logisch.

     3. van Urk

      U heeft mij gewoon verkeerd begrepen beste Krijgsman. Militair zijn is ook een vak en Jitse had niet zomaar bij de luchtmobiele brigade zich aangemeld en vond zijn vak serieus wat hij met veel passie waarschijnlijk een goede tijd aan heeft beleefd. Maar als je als trotse militair meemaakt dat je aan je lot wordt overgelaten, dat de overheid je in de steek had gelaten en dat iedereen de schuld bij Jitse en zijn kameraden neerlegde vanwege het feit dat zij die duizenden mensen niet konden beschermen tegen de Serven dan knapt er wat. Daarom vond ik het schande dat u hem een verwarde persoon noemt of een lustmoordenaar! Maar deze man wil gewoon iets gaan doen wat hij in 1995 niet kon doen en dat is nogmaals om burgers te beschermen tegen een nieuwere onverschrokken gevaar om daarmee eindelijk het boek te gaan sluiten. Erkenning heeft hij net zoals vele veteranen nooit echt gekregen van de overheid en dat heeft ie rechtgezet met duizenden likes wat ie heeft gekregen van het volk. Inderdaad een soldaat geniet niet in het doden van mensen maar kickt door adrenalinestroom tijdens gevechten er wel stiekem van als het om de moordenaar gaat van zijn kameraad, familie of zijn volk. Of hadden onze militairen die u veel hoger schat dan Jitse tijdens gevechten tegen de Taliban soms beleefde woorden over de vijand geschreeuwd?

     4. toetssteen

      @Van Urk
      Applaus!!

  2. RvRavenstijn

   Swetlana

   Dat gierend brullen en doodgaan lijkt me voor U plezierig en voor ’t niveau van deze site bijzonder prettig !!

   Niemand zal U tegenhouden

 6. Mart

  Moet natuurlijk zijn NIET in staat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.