Heb je een iPhone? Hij kan deze maand opeens uitvallen – ook al heb je nog 30% batterij

Misschien heb je het al gehad, of misschien komt het nog. Maar deze maand is de kans groot dat je iPhone opeens uitvalt.

Veel iPhone-bezitters krijgen ermee te maken. Je loopt in de stad of zit op de fiets naar huis, en plotseling valt je telefoon uit. Huh? Hij had toch nog 30 procent batterij? Vooral de komende weken zullen veel mensen tegen dit probleem aanlopen. Hoe komt het, en wat valt ertegen te doen?

Misschien was het je al opgevallen, maar vooral bij koud weer is de kans groter dat je telefoon opeens stopt met werken. De accu lijkt nog wel even mee te kunnen, maar plotseling is je telefoon uit en moet je hem opladen voor je weer verder kunt. Vooral deze weken moet je er dus op letten, vanwege de kou buiten.

sneeuw

Maar hoe komt het nou dat je iPhone sneller uitvalt als het koud is? Dat zit zo: je iPhone maakt net als de meeste smartphones gebruik van een Lithium-Ion accu. Als het erg heet of erg koud is, raakt die accu veel sneller leeg. Daardoor kan het gebeuren dat de batterij al helemaal leeg is, terwijl je scherm aangeeft dat je nog 30 procent hebt. Het weergegeven batterijpercentage klopt simpelweg niet, omdat de telefoon er geen rekening mee houdt dat het erg koud (of erg warm) is.

Klaarstaande_trein_in_sneeuw

Vooral als je telefoon (en dus de batterij) al wat ouder is, heb je hier meer kans op. Maar is het schadelijk voor je telefoon? En kun je het voorkomen? Nee, het is niet schadelijk, en ja, je kunt het voorkomen. Goed nieuws dus! Leg je telefoon gewoon aan de oplader, en zorg dat hij helemaal oplaadt. Dan is alles weer zoals het was. Je kunt bovendien zorgen dat je iPhone niet te koud wordt in het koude weer. Gebruik hem niet als je door de vrieskou fietst, maar stop hem in je warme binnenzak. Ook een hoesje kan isolerend werken voor je telefoon.

Dus wat moet je doen als je iPhone plotseling uitvalt deze maand? Het ligt aan het koude weer, en het is heel normaal. Raak dus niet in paniek, maar leg je telefoon gewoon aan de oplader. Dan is er niets aan de hand! En wil je je iPhone wat sneller maken? Gebruik dan deze handige truc!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. V.K.

    -Praktisch alle apple apparatuur is tov andere apparatuur zeer gevoelig voor temperatuur extremen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.