Heb je een iPhone of Mac? Kijk dan direct naar je oplader – misschien vormt deze een gevaar

Apple roept miljoenen iPhone- en Mac-opladers terug.

Heb je een Apple-apparaat? Let dan goed op: miljoenen opladers die tussen 2003 en 2015 door Apple zijn verkocht, geven mogelijk een risico op een elektrische schok. Apple heeft daarom besloten om de opladers kosteloos te vervangen.

Slechts in zeer zeldzame gevallen is er echt sprake van een risico, maar Apple neemt het zekere voor het onzekere. Op hun site leggen ze uit hoe de oplader kan worden herkend: je moet de stekker van de adapter losmaken, en in de sleuf kijken (zoals je op de foto al ziet). Als daar vier of vijf cijfers staan, of geen tekst, dan heb je mogelijk een “gevaarlijke” stekker, en kun je hem gratis omruilen bij een Apple-winkel. Als er een blokje tekst staat met “EUR”, dan is er voor jou niets aan de hand.

Kijk dus goed wat voor stekker jij hebt. Ikzelf ben er zojuist achter gekomen dat mijn oplader vier cijfers aan de binnenkant heeft – omruilen dus. Op deze speciale site legt Apple uit hoe dat precies in zijn werk gaat, en wat je precies moet weten voordat je naar de winkel gaat met je stekker. Het omruilen is gratis, dus neem vooral het zekere voor het onzekere en haal gratis een nieuwe oplader. Goed dat Apple de veiligheid van klanten serieus neemt, nietwaar?

Heb je zelf geen iPhone of Mac, maar ken je wel iemand met zo’n toestel? Laat hen dan ook weten dat ze hun oplader even moeten checken – voorkomen is beter dan genezen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.