Irene Moors gaat keiharde strijd aan met Linda de Mol: gaat ‘Ik hou van Holland’ nadoen op SBS

Irene Moors vertrekt naar SBS. Komen zij en Carlo ooit nog bij elkaar? 

Grote opschudding in tv-land: Irene Moors laat RTL in de steek, en begint bij SBS. Verbazingwekkend, want de presentatrice werkte maar liefst 26 jaar voor RTL en leek het prima naar haar zin te hebben. Ze was samen met Carlo Boszhard een absoluut boegbeeld van de zender, maar toen SBS haar een contract aanbood was ze onverbiddelijk: RTL probeerde haar binnenboord te houden, maar Irene was niet te stoppen.

Een behoorlijk achterbakse actie naar haar jarenlange werkgever, vonden sommigen. Vooral voor Carlo kwam de klap zwaar aan: Carlo en Irene waren onafscheidelijk op de buis, maar nu blijft Carlo in zijn eentje achter. Nu blijkt dat het verraad van Irene nóg groter is dan gedacht. Ze gaat op SBS namelijk direct de concurrentie aan met RTL’s best bekeken programma! Irene zal bij SBS op zaterdagavond het programma “De Vreemde Eend” presenteren. Ze vertelt:

“De Vreemde Eend als eerste klus bij SBS6 is voor mij een heerlijk begin. Een zaterdagavondshow met veel gezelligheid, humor, leuke bekende gasten en een gezonde strijd waarbij thuis op de bank druk kan worden mee geraden.”

Hmmm, een spelshow op zaterdagavond met veel gezelligheid, humor en bekende gasten. Waar doet ons dát nou aan denken? Precies: exact hetzelfde format als Ik hou van Holland, het programma waarin Linda de Mol elke zaterdagavond weer torenhoge kijkcijfers scoort. Irene wordt dus de Linda de Mol van SBS, is de bedoeling. Nu is dat op het eerste gezicht best logisch: net als Linda is Irene een goedlachse, gezellige presentatrice en zelfs in hun uiterlijk lijken de blondines wel wat op elkaar. Maar voor RTL is het natuurlijk een mes in de rug dat Irene direct zó hard de concurrentie aangaat.

Irene laat er dus geen gras over groeien. Maar dan is er altijd nog de vraag wat er nu met Carlo gebeurt. Komen hij en Irene ooit nog bij elkaar? Het is niet bekend wat Carlo vindt van de overstap van zijn vaste tv-maatje, maar je zou je kunnen voorstellen dat hij niet gecharmeerd is van Irenes plotselinge vertrek. Toch zijn de twee ook op persoonlijk vlak zeer close: Irene noemde haar zoontje zelfs naar Carlo. Er is dus zeker een kans dat Carlo óók de overstap maakt naar SBS, om weer met Irene herenigd te worden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Impon de Rabilia

    Irene’s nieuwe programma heeft een goede kans van slagen. Ik vind Linda de Mol een geweldige vrouw, maar ze is en doet overdreven in haar programma’s en heeft daarbij een stem om cokes bij te kloppen. Ik heb Irene ooit persoonlijk bezig gezien in het kader van een promotieactie en het is werkelijk verbluffend hoe ze met mensen om kan gaan, in het bijzonder met kinderen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.