Irene Moors steekt RTL 4 met mes in de rug

De rechterhand van Carlo Boszhard, Irene Moors, gaat verrassend genoeg naar SBS.

De televisietransfer was een enorme verrassing voor iedereen, zelfs voor echte watchers zoals Privé. Moors is namelijk al sinds jaar en dag een begrip bij RTL 4, met meerdere succesvolle programma’s. Niemand zag het dan ook aankomen dat ze opeens zou verkassen.

Moors heeft maar liefst 26 jaar lang voor RTL gewerkt, maar aan die samenwerking is nu dus een eind gekomen. Ze zegt dat ze voor SBS heeft gekozen omdat ze daar nieuwe uitdagingen kan aangaan. Ze heeft namelijk behoefte aan veranderingen; aan nieuwe avonturen. Daar kunnen de meesten van ons — zeker mensen die langere tijd hetzelfde werk hebben gedaan — zich ongetwijfeld het één en ander bij voortellen.

In haar jonge jaren was Moors medisch secretaresse. Daarna werkte ze even voor de Donald Duck. Haar doorbraak kwam bij de commerciële omroep RTL Veronique. Lezers van mijn leeftijd (ik ben 31) kennen haar natuurlijk eerst en vooral van haar eerste écht succesvolle programma: Telekids.

SBS is ongetwijfeld blij met de komst van Moors. Ze is niet alleen populair, gezellig, en warm, maar ook nog eens een echte duizendpoot; zij beheerst niet één trucje, maar meerdere. Ze kan serieuze programma’s presenteren, ze kan iets doen met humor, voor kinderen, voor bejaarden… Noem het maar op, Irene kan het.

Ondertussen is dit voor RTL en Carlo Boszhard natuurlijk een hard gelag. Zij zien Irene vertrekken. Het is nog maar de vraag of ze ooit nog met haar zullen samenwerken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. olafd

  Wat is dat toch een belachelijk kop : steekt mes in de rug van RTL? Mijn god, wat is dit voor niveau? Mag iemand niet van baan wisselen? Al ging het om het geld, zou niemand dat doen? Weet je alle redenen achter het vertrek? Denk je dat het voor haar ook niet moeilijk is na 26 jaar, maar nu ze deze kans krijgt, deze moet grijpen en nog maar eens voor een nieuwe uitdaging moet gaan? Empathie en iets langer nadenken, dat is de laatste tijd nogal moeilijk merk ik.

 2. Terzo

  ” Irene Moors steekt RTL 4 met mes in de rug ”

  ” De rechterhand van Carlo Boszhard, Irene Moors, neemt verrassend afscheid van SBS. ”

  Twee koppen in hetzelfde artikel, hier klopt iets niet!

 3. Seneca

  DDS spreekt over ‘mes in de rug’. Dit is een zakelijke beslissing van haar en gaat niemand – dus ook u niet – ene moer aan. Waar haalt u trouwens het lef vandaan om deze taal te bezigen? Denkt u dat u onaantastbaar bent? Waarom schrijft DDS niet over het ‘mes in de rug steken’ door het kamerlid Wassila Hachchi t.o.v. de kiezers? Dat is echt iemand een mes in de rug steken. Die klootzakken van D66 sturen zelfs haar persoonlijke zaken naar haar adres. Op wiens kosten? Als ik fractieleider zou zijn, dan had ik deze ‘persoonlijke zaken’ bij het grof vuil gezet. Is die griet helemaal belazerd en ook DDS die haar lezers vraagt: ‘wat denkt u wat er aan de hand is…’.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.