Joden in Marseille komen met de schrik vrij: antisemitische aanval van man met machete

joodsslachtoffer
Foto: Binyamin Amsalem raakte gewond bij de aanval

Enkele joden in Marseille zijn vanochtend aangevallen door een gek met een groot kapmes.

Het had niet veel gescheeld of er waren vanochtend in Marseille doden gevallen. Bij het verlaten van een synagoge werden enkele joden aangevallen door een 16-jarige jongen, die met een machete aan het zwaaien was:

Shul-goers have been attacked in the French city of Marseille.

According to police, teacher Binyamin Amsalem was lightly hurt when a man wielding a machete attacked people leaving a synagogue after morning prayers.

Gelukkig voor de biddende joden wist de jongen niet goed waar hij mee bezig was. Volgens de politie maakte de tiener op omstanders de indruk dat hij zichzelf niet helemaal onder controle had. Hij kon dan ook al tien minuten na de aanval worden ingerekend door de politie. Zijn achtergrond is nog niet bekend, maar gezien de actualiteiten kunnen we wel een educated guess maken…

Overigens is niemand is om het leven gekomen bij de aanval, maar de religieuze leraar Binyamin Amsalem (zie foto) raakte wel lichtgewond. Het liep af met een sisser, maar deze mensen hebben wel de schrik van hun leven gehad vanochtend.

De aanval past in een bepaalde, treurige trend. Vele Joden voelen zich momenteel niet meer veilig in het land met de grootste joodse gemeenschap van heel Europa, en vertrekken naar Israël. Met aanvallen van ISIS én ISIS-sympathisanten kiezen velen eieren voor hun geld en maken aliyah.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

3 reacties

 1.   

  Net zo als in Israël, direct afschieten

 2.   

  Nou Tim, volgens de linksen hier zijn dit allemaal leugen van ultra-rechts.

  De Joden voelen zich prima en je wilt alleen maar de islam zwartmaken.

  “Horen, zien en zwijgen” is na jaren nog altijd het linkse Credo.

  En ook al worden nog veel meer autochtonen verkracht en mishandeld, door duizenden gewelddadige moslims, dan nog zullen ze voor dit ‘scum of the earth’ opkomen.

  Dat kan alleen maar als je geïndoctrineerd bent met een bepaald denken, en dat komt niet uit Europa.

 3.   

  @Beukman
  Geef haat een smoel! Je wordt op je wenken bediend.
  @Krijgsman
  Waar ben je met je commentaar over zielige moslims?

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!