Ken jij mensen die elektronisch roken? Dit is namelijk wat er kan gebeuren als het fout gaat…

Een e-sigaret is natuurlijk een fantastische uitvinding. Maar let op: je moet wél voldoende voorzorgsmaatregelen nemen.

Veel mensen – ook in Nederland – hebben het elektronische roken omarmd als een goed alternatief voor ‘regulier’ roken. De zogenaamde e-sigaret heeft de naam goedkoper en minder ongezond te zijn, en bovendien minder te stinken.

Maar zoals altijd zit er echter wel een addertje onder het gras.

En iemand die deze les met harde hand heeft moeten leren, is Garrett Preston . Toen deze 19-jarige e-roker op een werkdag even pauze nam om een boterham te smeren, voelde hij het ineens warm worden in z’n broekje. Dat is geen schunnige grap, want ik bedoel het letterlijk: de spijkerbroek van Garrett stond in lichterlaaie, en alleen door ‘m ternauwernood uit te trekken kon hij de schade nog zoveel mogelijk beperken.

a59266d3-fd32-4da4-bbfd-5b4753b24fbd-GarrettGarrett

Die desalniettemin groot was, overigens. Derdegraadsbrandwonden op z’n buik, knieën en dijbenen (wie het niet gelooft: dit zijn de minder prettige foto’s daarvan), waar de doktoren aanvankelijk 14 uur mee in de weer waren. Vervolgends deden al deze wonden er maanden over om te genezen en in aanmerking te komen voor huidtransplantatie. Een pijnlijke aangelegenheid!

Garrett heeft zijn lesje dus wel geleerd: blijf goed opletten met electronisch roken. Het brandwondenslachtoffer legt uit:

“Ik wil mijn ervaring delen, zodat andere mensen geen fout maken en er iets nog ergers met hen gebeurt. Ik wil de veiligheid rondom e-roken promoten. Deze e-sigaretbatterijen kunnen zo’n vier volt aan, en hadden ernstige schade aan iemands gezicht kunnen berokkenen.”

Houd het batterijenklepje van je elektronische rookkit dus goed dicht, want dit was hoe Garretts broek ineens vlam kon vatten. En om helemaal zeker te zijn dat er niks naars gebeurt: bewaar je sleutels of andere metalen voorwerpen nooit in dezelfde jas- of broekzak als de e-rookwaren. Met die paar eenvoudige tips kan je al een hoop potentiële narigheid voorkomen, zoals Garrett zeker zal beamen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Krijgsman

    tja,..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.