Man ziet kind verdrinken: springt in het water, redt hem… en gaat vervolgens gewoon op pad

Dit is nog eens een échte held.

Afgelopen maandag zag een man Chongqing (China) dat een klein jongetje in een lokale rivier was gevallen. Het arme jochie kon niet zwemmen en werd aan zijn lot overgelaten. Hij probeerde — in paniek — boven water te blijven, maar dat lukte hem maar nauwelijks.

Gelukkig voor het arme kereltje besloot de man onmiddellijk om in actie te komen, dit terwijl het buitengewoon koud was en hij logischerwijze geen droge kleren bij zich had. Hij sprong in het ijskoude water, zwom naar het jongetje toe, pakte hem vast, en trok hem vervolgens met zich mee naar de kust.

Eenmaal op het droge aangekomen controleerde hij dat het goed ging met het jochie… waarna hij zijn kleren een beetje uitkneep, en vervolgens gewoon weer op pad ging alsof er verder niets gebeurd was.

het jochie

De naam van de held, die enkele dagen nadien nog anoniem bleef, is bekend: Luan Hongju. Luan was opvallend genoeg één van een groep volwassenen die het zag gebeuren, maar hij was de enige die in actie kwam. Zoals hij zelf uitlegt:

“Toen ik het kind in het water zag vallen dacht ik niet na, ik wist gewoon dat het belangrijk was om hem zo snel mogelijk te redden.”

De held mag dat zelf dan volkomen normaal vinden, maar het feit dat ander omstanders niet ingrepen bewijst dat dit allerminst zo is. Hij verdient daar dus alle respect voor.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.