Nederland gegijzeld door ijzel: tientallen ongelukken, het verkeer staat stil

Er zijn vandaag al tientallen ongelukken gebeurd door ijzel. Ook staat het verkeer in grote delen van het land stil; soms omdat auto’s te langzaam moeten rijden, en op andere momenten omdat er een ongeluk is gebeurd waardoor de weg is afgezet.

Daarom adviseert Rijkswaterstaat mensen dan ook om de weg vooral niet op te gaan. Als je naar buiten moet rijd dan voorzichtig, maar als je vandaag binnen kunt blijven doe dat dan. Er is geen enkele reden om nodeloos risico’s te nemen.

Weerman Marco Verhoef legt uit dat het vandaag glad is… en glad blijft:

“Vooral een breed gebied rond de lijn Leeuwarden-Hardenberg heeft last van ijzel. Dat blijft voorlopig zo, doordat de temperaturen daar onder het vriespunt blijven. Maar dat betekent niet dat het niet ook op andere plaatsen glad kan zijn. De radar ziet niet alle buitjes.”

Vanmorgen om een uur of tien waren er al tientallen ongelukken gebeurd: alleen al op de weg van Zwolle naar Meppel acht. Dat is vrijwel zeker een record op die weg. En dat is nog niet eens het ergste. Rijkswaterstaat legt uit:

“Er komen zeker nog aanrijdingen bij; er blijven maar meldingen bij ons binnenkomen van weginspecteurs.”

En zo blijft de ijzel-hel nog even doorgaan. Wegen zijn spekglad, automobilisten verliezen de controle over hun stuur, en auto-ongelukken komen vaker voor dan ooit.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.