Slimme studente gebruikt kortingsbonnetjes om 100.000 euro te doneren aan goede doelen

Hannah is een heldin.

De 20-jarige Hannah is een groot fan van geld. Toen ze tien jaar oud was had ze genoeg geld gespaard om een kassa te kopen. Daarmee hield ze alles bij: hoeveel geld ze had, hoeveel ze had uitgegeven, en ga zo maar door.

Toen, op haar 14e, raakte ze verslaafd aan het programma Extreme Couponing. Dat is een Amerikaanse serie. Het idee erachter: je kunt zien hoe mensen kortingsbonnen gebruiken om fantastische deals binnen te slepen en er financieel behoorlijk op vooruit te gaan.

Dat vond Hannah wel wat.

Zo begon haar kortingsbonnenverslaving.

Nu, zes jaar later, doet ze dit echter niet meer voor zichzelf, maar voor het goede doel. Het resultaat mag er zijn: in totaal heeft ze nu 100.000 euro (of $110.000) aan kortingsbonnen binnengesleept die ze vervolgens inzet voor goede doelen. Met andere woorden: om anderen te helpen.

De 20-jarige Hannah, nu een studente, legt uit:

“My parents thought I was crazy at first, but once I showed them and everyone else how much $500 and coupons could get you, they realized I was on to something. They’re now so supportive that they let me take over the dining room table and garage.”

donations

Toen anderen zagen wat Hannah kon doen met de bonnen besloten ze om haar te helpen. Zo kreeg ze kortingsbon na kortingsbon. In sommige gevallen waren de bonnen zelfs twintig jaar oud. Opmerkelijk genoeg waren die bonnen echter nog altijd geldig. En dus gebruikt Hannah ze.

Hannahs kortingsbonnen-verslaving is zo succesvol dat ze in 2014 een eigen goed doel op kon richten, Our Coupons Care geheten. Deze stichting heeft sindsdien producten weggegeven aan armen ter waarde van $110.000, oftewel, 100.000 euro.

Het mooiste van alles? Hannah vindt het zelf geweldig om dit werk te doen. Ze zegt namelijk dat het gewoon ontzettend leuk is om goede deals te vinden én om anderen te helpen.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. halo1

    Het verdelingsvraagstuk “”voor armen”” blijft problematisch..je wilt ze enerzijds niet laten kreperen… anderzijds niet “”op de krent”” laten zitten. Armoede is ook gewoon soms een straf voor onverstandigheid… niets aan doen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.