Vrouw krijgt een auto-ongeluk en ligt bewusteloos op de grond. Dan voelt ze opeens iets nats op haar gezicht

Ze reed te hard, maar werd geholpen door een onverwachte redder…

Te hard rijden kan gevaarlijk zijn, dat weet iedereen. Toch heeft ook bijna iedereen weleens de snelheidslimiet overschreden. Zo ook Shannon Lorio. Ze had net een knallende ruzie gehad met haar man, en was boos het huis uit gerend en in de auto gestapt. Ze reed over een weg die door veel automobilisten als een onofficieel race-circuit wordt gebruikt, en ook Shannon trapte het gaspedaal flink in.

Screen Shot 2016-01-29 at 11.25.55

Dat ging even goed, maar plotseling slipte haar auto van de weg in een bocht. De emotie en de hoge snelheid zorgden ervoor dat Shannon de controle over het stuur verloor. De achterkant van de auto zwiepte weg, en Shannon werd door het raam gelanceerd. Ze lag bewusteloos en gewond naast het wrak van haar auto, en tot overmaat van ramp was het ongeluk gebeurd in een bosrijke omgeving waar ze niet snel zou worden opgemerkt.

Screen Shot 2016-01-29 at 11.23.00

Het had weinig gescheeld, of Shannon had het niet meer kunnen navertellen. Ze lag bewusteloos op de grond, en als ze niet was gered, was het haar dood geworden. Maar plotseling voelt ze iets nats en warms in haar gezicht… Ze komt bij bewustzijn, en ziet dat het een hond is. Een Duitse herder likt het bloed van haar gezicht.

Maar dat was nog niet alles: de hond is vastbesloten om Shannon te helpen, en pakt haar bij haar kleding. Hij sleept haar dertig meter verder richting de weg, zodat ze zou worden opgemerkt door passerende automobilisten. Shannon komt weer even bij  en belt haar man om te vertellen wat haar is overkomen. Al snel daarna raakt ze weer bewusteloos, want ze wordt pas weer wakker in het ziekenhuis.

Screen Shot 2016-01-29 at 11.55.22

Shannon heeft een behoorlijke verwonding aan haar schedel, maar hoeft niet te worden geopereerd. En die dappere hond? Het bleek te gaan om een zwerfhond. Gelukkig hoeft hij nu nooit meer te zwerven: na zijn heldendaad is hij geadopteerd door het lokale asiel, waar hij zich opperbest vermaakt. Shannon is hem eeuwig dankbaar:

“Ik geloof oprecht dat ik het zonder die hond niet zou hebben overleefd.”

Gelukkig was deze redder in nood er net op tijd bij! Zo zie je maar: honden zijn écht de beste vriend van de mens.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.