Ben jij ook gek op kattenfilmpjes op zijn tijd? Dan word je hier gelukkig van

Wat kattenfilmpjes af en toe blijkt namelijk gewoon goed voor je te zijn.

Je ziet ze overal wel eens voorbijkomen: op videowebsites als YouTube of op social media waar ware kattenliefhebbersgroepen bestaan. Alleen al de pagina van Grumpy Cat, de altijd changrijnige – maar daardoor juist toch onweerstaanbare – kat, heeft op het moment van schrijven 8.465.813 likes! Deze kat heeft inmiddels zijn eigen merk, en bijvoorbeeld agenda’s met zijn kop erop zijn ook in Nederlandse winkels te vinden. Zijn aanhang is zo groot dat op de dag van zijn overlijden waarschijnlijk een dag van Facebook-rouw zal worden afgekondigd.

Maar waarom vinden we de Grumpy Cat – en andere interkatten – nou zo geweldig? Het antwoord is best simpel: we voelen ons er gewoon beter door. Dat is tenminste de uitkomst van een onderzoek door Jessica Myrick, die hiervoor bijna 7000 mensen heeft onderzocht. Het was ook niet bepaald een vervelend iets om aan mee te doen: participanten mochten kattenfilmpjes bekijken, en werden hierbij getest op hun verandering in humeur. En wat bleek nou? Het bekijken van de filmpjes heeft wel degelijk een effect op je gemoedstoestand.

Op zich is dit ook best logisch: we kijken graag naar dit soort filmpjes als we eigenlijk andere, vaak vervelende dingen zouden moeten doen. En voilá, na het kijken zijn we weer helemaal opgeladen met positieve catpower om welke taak dan ook aan te gaan! De onderzoekster denkt dat dit misschien wel gebruikt kan worden als een nieuwe, goedkope vorm van therapie voor mensen die het allemaal niet meer zo zien zitten. Misschien wel, misschien niet. Maar wat zeker is, is dat je je na het lezen van dit bericht ook weer iets beter kunt voelen.

Één van de vele uitspraken van de Grumpy Cat. Foto: stylepinner.com
Één van de vele uitspraken van de Grumpy Cat. Foto: stylepinner.com
Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.