Bussemaker lanceert belachelijke app om meer vrouwen aan topfunctie te helpen

Waar bemoeit ze zich mee?

Minister Jet Bussemaker (een PvdA’er, natuurlijk) lanceert vandaag een nieuwe app die erop gericht is om meer vrouwen aan een topfunctie te helpen. In de app staan “alle vrijkomende stoelen in de boardrooms van de tweehonderd grootste Nederlandse bedrijven op een rijtje.”

Bussemaker gelooft dat er relatief weinig vrouwen zijn met een topfunctie in het bedrijfsleven omdat zij simpelweg over het hoofd gezien worden bij vacatures. De bestuurlijke elite zou namelijk een “mannenbolwerk” zijn; zelfs als zij niet bewust discrimineren tegen vrouwen gebeurt dat — in de ogen van nepfeministen als Bussemaker — wel zeker onbewust. Blijkbaar zit dat ons, mannen, nu eenmaal in de genen.

De app (en website) werken als volgt: met behulp van openbare informatie zoals jaarverslagen wordt bepaald wanneer benoemingstermijnen van commissarissen en bestuurders aflopen. Vrouwen met een goede achtergrond (opleiding, ervaring, noem maar op) kunnen zich vervolgens aanbieden nog voor die mensen er daadwerkelijk mee ophouden; zo zijn ze er dus op tijd bij. En dat moet de kans vergroten dat ze de functie inderdaad krijgen.

We zullen er maar niets over zeggen dat ze dus aangemoedigd worden om op de professionele lijken van hun voorgangers te dansen en dat de meeste mensen dat absoluut niet netjes vinden. In plaats daarvan beperk ik me tot de harde maar terechte kritiek van VNL-bestuurder Laurence Stassen:

Anders dan wat Bussemaker denkt had Stassen geen belachelijke app nodig om een topfunctie te bemachtigen. Net als haar mannelijke collega’s deed ze dat op eigen kracht, zonder dat iemand haar een extra duwtje in de rug moest geven. Bussemaker kan daar het één en ander van leren: dit is hoe échte feministen opereren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. V.K.

  -Wil je straks een order van de overheid in de wacht slepen, dan wordt er niet meer geleverde kwaliteit gekeken maar naar de samenstelling van je personeel.

 2. Ni28

  Daar gaan wij weer met de in alle opzichten belachelijke quota’s. Zet vooral capabele mensen op de juiste plaats en dan liefst zonder vriendjespolitiek. De quota aanpak zorgt voor verpakking maar niet de inhoud. Ook hier speelt de politieke correctheid weer op.

 3. zomaar

  hier zien wij weer het tegengestelde van de linkse denkers , zij faciliteren een ideologie die vrouwen onderdrukt !!.

  en pleiten voor de vrouwen , dat zij de kans moeten krijgen om een topfunctie .

  hoe krom wil je het hebben , eenmaal het zeggenschap hier van de islam , (sharia wetgeving), en er is geen vrouw meer in het westen die werken mag !, die zijn er dan alleen nog maar om hun mannenbroeders te plezieren , en kindertjes te baren .

  hoe krom beredeneerd links , en spreken hierdoor zichzelf tegen .

 4. Wachteres

  http://nieuws.tpo.nl/2016/02/08/minister-bussemaker-lanceert-roze-website-voor-topvrouwen/

  Minister Bussemaker lanceert roze website voor topvrouwen
  Zo gaat dat glazen plafond wel stuk, hup emancipatie, HUP!
  08-02-2016, 17:09

  Joehoe! Meiden! Even die muntthee neerzetten, ja ik wéét dat het je compensatiemiddag is omdat je 20 uur per week werkt, verdeeld over twee dagen de ene week en drie de andere want lekker veilig vast contract, uurtjes turven en dan heb je dus mooi een dag vrij voor peuterzwemmen met Lenthe. Maar let op!

  Dat super duper gemene glazen plafond is nog stééds niet stuk-ge-parttimed door ons, meisjesmensen. En dat terwijl het ministerie van OCW een streefcijfer had ingesteld! Meer vrouwen in het bestuur

  Annabel reageert op haar manier: Schitterend!

  En het is natuurlijk absurd dat een linkse politica, die het dus prima vindt – er in elk geval niets aandoet – dat moslimvrouwen verplicht thuis moeten blijven en als spoken rondwaren als ze wel naar buiten mogen, autochtone vrouwen wil dwingen om een carrière in het bestuursleven te gaan nastreven.

  Zij heeft, toen zij de gelegenheid had om iets te doen aan de gruwelijke vrouwenbesnijdenis, geweigerd daar perk en paal aan te stellen.

  De meisjes op school controleren voordat ze op vakantie gingen naar het land waaruit zij gevlucht waren, en na de vakantie weer, was volgens haar kwetsend voor de ouders en het meisje.

  Natuurlijk is het volgens de verknipte linkse gedachtegangen veel acceptabeler om het meisje te laten besnijden met een of ander primitief voorwerp; een scheermesje of zo.

  Lang niet zo kwetsend. Links: KNETTERGEK!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.