PvdA-Kamerlid Jacques Monasch dropt bom op de partij: Samsom weg als partijleider en lijsttrekker

PvdA-Kamerlid Jacques Monasch heeft een botte mededeling voor zijn baas Diederik Samsom: gelieve plaats te maken voor Eberhard van der Laan of Ahmed Aboutaleb!

Het Friese Kamerlid Jacques Monasch is niet zo bang voor de partijtop. Open en bloot vertelt het rebelse Kamerlid dat hij Diederik Samsom – PvdA-fractieleider en daarmee ook zíjn baas – dat hij beter maar kan opkrassen. Ja, inderdaad:

‘Het land en de partij hebben een lijsttrekker nodig van statuur. Ahmed Aboutaleb. Of Eberhard van der Laan. Ze zouden allebei een geschenk zijn voor de partij.’ De PvdA is volgens hem te ver van de kiezer verwijderd geraakt. Hij denkt dat beide burgemeesters die kloof zouden kunnen dichten. ‘Ze komen niet uit Den Haag. Dat is een pre.’

Als analist van het Nederlandse politieke spectrum moet ik erkennen dat Monasch een punt heeft. Samsom werd in 2012 door bijna éénderde van het electoraat binnengehaald als een soort Obama, maar die progressieve heldengloed verdween snel nadat hij in een kabinet met de VVD toch het één en ander aan ‘neoliberaal’ beleid ging uitvoeren. Een imago als slapjanus en driftkikker, gecombineerd met een scheiding, twee afscheidnemende Kamerleden en flink wat overige relletjes hebben zijn leiderschap behoorlijk aangetast. Voor de Nederlandse kiezer is Samsom is damaged goods, en het zou ronduit politieke zelfmoord van de PvdA zijn als ze de milieuactivist uit Leiden de kar nogmaals laten trekken.

Met name Aboutaleb zou een hele sterke comeback zijn voor de sociaal-democraten, die momenteel op slechts 9 zetels in de peilingen staan. De man heeft zich de afgelopen jaren gekenmerkt als burgemeester die van wanten weet. Hij was niet bang op te treden als iemand in zijn stad zich gedroeg, en mengde zich zonder blikken of blozen in het publieke debat. Hij riep moslims op afstand te nemen van terroristische aanvallen en lanceerde een pleidooi om ISIS met de grond gelijk te maken. Aboutaleb is precies de man die de PvdA nodig heeft in tijden dat Wilders hoog staat in de peilingen. Een moslim die wél goed geïntegreerd is, en kan laten zien dat ‘de islam’ als geheel niet per sé een club koppensnellers zijn die sneller dan je kan zeggen ‘devaluatie van joods-christelijke waarden’ de sharia invoert. Ja, daarmee kan je de beide ‘constituencies’ van de PvdA weer verenigen: de allochtone stem, en de blanke arbeidersstem.

Diederik Samsom doet ondertussen alsof het hem allemaal niks kan schelen. Dat één van ‘zijn’ Kamerleden openlijk aan zijn leiderschap twijfelt doet hem niet zoveel:

“Het is een beetje vroeg, want de verkiezing van de lijsttrekker is pas in oktober. Maar als fervent voorstander van een echte lijsttrekkersverkiezing verwelkom ik de gedachte dat er mogelijk meer kandidaten zijn.”

Maar de kans dat dit schone schijn is, nadert de 100%. Reken maar dat de sociaal-democratische kernfysicus baalt dat er aan zijn stoelpoten gezaagd wordt.

En sta niet te kijken als volgend jaar – met de Tweede Kamerverkiezingen – iemand als burgemeester Aboutaleb inderdaad de lijst trekt. Rotterdam vindt wel weer een andere kundige burgemeester. Maar het lijstje met politici die de PvdA nog uit het slop kunnen trekken wordt angstaanjagend kort…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

63 reacties

 1. Wachteres

  “De broedermoord is begonnen” …

  Heerlijk … de PVDA doet al het mogelijke om zichzelf om zeep te brengen. Met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig.

  1. The Oracle

   er zijn van die dagen , heerlijk, love you
   al heeeeel lang trouwens !!!!!!!!!!!!!

 2. Krijgsman

  Het stellen van tegenkandidaten broedermoord noemen toont slechts een PVV-bewustzijn, beetje triest.
  Het is goed dat binnen de PvdA een discussie op gang komt over de lijsttrekker. Samsom. Ik beschouw Samsom als een buitengewoon goede politicus. Nederland heeft veel aan hem te danken. Hij zorgde er persoonlijk voor dat Nederland midden een een economische crisis en in een tijd van grote politieke verdeeldheid regeerbaar bleef en ook in staat was om maatregelen te nemen die onvermijdelijk waren en ons sterker uit de crisis voerden. Inhoudelijk is er dus helemaal niets mis met de man, integendeel, en als de kiezer verstandig is geven ze hem de steun om de volgende premier te worden.
  De realiteit is echter anders: we worden uitstekend geregeerd maar het overgrote deel van het kiezersvolk is sjagrijnig en meent dat het veel beter zal gaan met een andere regering. Electoraal heeft Samsom dus de wind niet mee en de PvdA zal wellicht om electorale redenen voor een andere lijsttrekker moeten kiezen om weer meer ‘ideologische kleur op de wangen te krijgen’ en de onderbuik van de verwarde kiezer gerust te stellen met een nieuw gezicht waarin ze meer vertrouwen hebben.

  Een duivels dilemma, zullen we maar zeggen.

  1. Anna

   Samson is van mening dat er met gemak nog 200.000 ( minstens met 5 vermenigvuldigen) Afrikanen en Arabieren aan de deur kunnen kloppen en binnen gelaten kunnen worden. Over de sociale en miljardenkostenposten wil hij het niet hebben.

  2. Anna

   Krijgsman. “” De verwarde kiezer”‘. Heel Nederland vol met Afrikanen en Arabieren. Ja daar worden heel veel mensen heel verward van. Worden ze weer verjaagd.

  3. JanKorneeldeWit

   Ik probeer mij in te houden de laatste tijd! Maar het heerlijke gedraai van de toetsenbord-soldaat ‘krijgman’ (ja nadrukkelijk zonder ‘s’, de oplettende lezertjes weten wel waarom…) liet mij weer even als vanouds rotfl lol……vleespet wordt weggezet als een groot staatsman….hahahah mag ik ff lachen……ons door de crisis heen gedragen….whaehawha wat een sukkel ben je dan om dat alleen al jezelf wijs te kunnen maken, laat staan er hier nog eens met een serieus toontje mee aan te komen zeiken….

 3. The Fox

  In het noorden van Nederland vinden we nog de oude PvdA met een traditionele achterban en oude idealen. Bij verkiezingsbijeenkomsten is duidelijk dat in het noorden nog echte arbeiders lid zijn en niet zo veel hebben met al die andere slachtoffergroepen met tegengestelde idealen die de PvdA met name in de Randstad verzameld heeft.

  Desalniettemin laat Samson en Spekman hun karwei afmaken en de PvdA begraven.

  1. Krijgsman

   De klassieke arrebeier bestaat niet meer. De PvdA heeft ervoor gezord dat ze allemaal een hypotheek, een doorzonwoning en een auto hebben en derhalve geldt de uitspraak van Gladstone: “when you want to make people conservative, give them something to conserve”.

   1. Anna

    Krijgsman. PvdA heeft er ook voor gezorgd dat hun arbeiders heden die hypotheek,doorzonwoning en auto niet meer kunnen betalen. PvdA geeft nu hun doorzonwoning door aan Aziaten, Afrikanen en Arabieren.
    las dat Cohen en Samsom, de salonsocialisten hun nieuwe doorzonwoning betaalde in handje contantje

    1. Krijgsman

     Dat is onjuist, Anna, de afgelopen eeuw is het welvaartsniveau van alle inkomensgroepen alleen maar gestegen.
     Zwets toch niet.

     1. Wachteres

      Ja hoor. Simon leest nog krantenberichten uit 1965 ofzo….

     2. Krijgsman

      Wachteres las nadien geen kranten meer, gelukkig was het zwarte garen reeds uitgevonden.

      http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/inkomen-bestedingen/publicaties/artikelen/archief/2012/2012-031-pb.htm

      Dit bericht beschrijft de situatie in de decennia voor 2012, toen was er sprake van een koopkrachtdip tengevolge van de crisis. Mede als gevolg van het uitstekende Kabinetbeleid zijn we nu bezig die trend van koopkrachtstijging weer op te pakken.

     3. Wachteres

      En dat zegt Simon tegen een gepensioneerde; en tegen Anna zegt hij dat zij niet moet zwetsen.

      Een cynisch lachje over zoveel domheid.

     4. Anna

      Krijgsman. “”Heden”” niet gelezen? De tijd dat het welvaartsniveau steeg was onder leiding van de PvdA. Ze hebben heel veel goeds gedaan totdat de zielige immigrant niet meer het land wilde verlaten. De miljarden gasinkomsten vlogen er doorheen. De guldens groeiden aan de bomen. Als politici wel handelen maar niet over gevolgen willen nadenken en praten dan klopt er iets niet. Dat was typisch PvdA. Ze vergaten het hele Nederlandse volk behalve zichzelf. Ze hadden de grootste huizen, de grootste salarissen en de beste en hoogste baantjes met grote auto en chauffeur. Hun arbeiders werden intussen uit hun vertrouwde omgeving en huis verjaagd. PvdA heeft zich niet hersteld ze zijn nog erger geworden. PvdA ooit de grootste partij is met veel intelligentie, kennis en kunde virtueel gedegradeerd tot 9 zetels. Overgroot gedeelte van hun kiezers zijn overgelopen naar Groen Links en de PVV. PvdA bestaat alleen nog uit allochtonen die voor eigen mensen opkomen. De witte top probeert hoge functies te bemachtigen in Brussel.PvdA is verdronken in eigen bevrediging.

     5. Krijgsman

      Anna, je begint nu over de PvdA (ik stel voor de verkiezingen af te wachten en dan pas te concluderen dat die partij geen bestaansrecht meer heeft; die voorspelling is een constante de afgelopen jaren) maar je stelling was dat het welvaartsniveau van arbeiders (die tegenwoordig economishe middenklassers zijn) niet meer steeg . Dat is evident onjuist en het ljkt me goed dat je die fout erkent.

   2. Anna

    Aboutaleb voelt zich in Rotterdam als een vis in het water. Hij was wel gek om een partij die virtueel is gedegradeerd tot 9 zetels te gaan leiden. Stel dat de nieuwe bewoners met twee paspoorten gaan stemmen op de partij van de Allochtonen. Twee paspoorten in parlement, twee paspoorten op voorzittersstoel, twee paspoorten in regering, twee paspoorten voor de minister-president. Tijden veranderen en vooral zwart de mode.

  2. The Oracle

   geniaal, dank u whahaha

 4. Wachteres

  “There is no difference between communism and socialism, except in the means of achieving the same ultimate end: communism proposes to enslave men by force, socialism — by vote. It is merely the difference between murder and suicide.” ~ Ayn Rand

  1. Krijgsman

   Ayn Rand !

   Geestig.

   1. Wachteres

    Nou niet zozeer geestig, als wel: ‘de werkelijkheid weergeven’.

    Ik probeer al jaren de linkse dictatuur duidelijk te maken, vooral voor links. Maar ja, gehersenspoelden nog iets duidelijk maken, valt niet mee.

    Dan is voor hen de trieste werkelijkheid ‘geestig’. Tja ….

    1. Beukman

     Dus jouw missie is het om links het licht te laten zien, @Resje?
     Ik zou je niet graag missen, maar is het dan niet zonde van je tijd om berichtjes op DDS te potsen?

     1. Wachteres

      Niet alleen links @Beukie, iedereen moet weten waar links voor staat.

      Noch de EU, noch links zijn dapper genoeg om er eerlijk voor uit te komen dat zij voor de multiculturele samenleving zijn. Zo zelfs, dat zij onze cultuur en onze vrijheid daarvoor willen opofferen.

      Dus zie ik dat als mijn taak.

      En eh .. jullie zijn hier toch?

     2. Beukman

      @Resje
      Ik ben niet links hoor. Als je dat soms dacht.
      Jouw dilemma is dat er op DDS hooguit 1 of 2 linksen rondlopen, die verder geen boodschap aan jouw woorden zullen hebben, terwijl de rest het al met je eens is. Zonde van je energie!

      Doe als ik, en kom alleen op DDS omdat je het als een aangenaam tijdverdrijf beschouwt. 🙂

     3. Wachteres

      @Beukie, D66 is ook links, hoor!

      Wij weigeren Pechtold c.s. bij rechts toe te laten.

     4. toetssteen

      @Wachteres
      Elkeen die voor een communistisch staatsbestel is, lees nu o.a. de EU, is een Marxist.
      Multi-etnisch kan, multi cultureel is een illusie. En dat laatste is helemaal niet erg zolang het niet in contradictie is met de wetten van het desbetreffende land.
      Wat me overigens opvalt is dat bepaalde etniciteiten makkelijker samengaan als het iets meer IQ bezit. Ik weet, glad ijs, maar in Singapore maalt men daar niet om en ziet men die realiteit gewoon zoals hij is.
      Feitelijk is het alzo een onoplosbaar probleem dat men moet erkennen voordat het finaal verkeerd gaat.

     5. toetssteen

      @Beukman
      Doe eens een wat intelligenter antwoord geven op de aanhaling van Ayn Rand. Ik begrijp dat het zoveel is als op een eksteroog trappen van neomarxisten die menen dat als een basisloon en meer van dat soort idealistische gekwaak ingevoerd zal zijn de rode regen spontaan neerdaalt. Mja, dat zijn de onderdelen van uw buurman terwijl u dekking zoekt en zich wanhopig afvraagt: waar heb ik dit aan verdiend?

      Schuilen achter Ayn Rand en wijzen dat ze op het laatst hulp behoefde is laf. Beter zou men kijken hoe in te springen op juist dat waar ook een libertariër zou knikken.
      Maar neen, de boodschapper afschieten is nog immer lieflijker in de ogen van de Hegel aanhanger.

     6. Beukman

      Ik ben niet van D’66, @Resje. Ik zou die club trouwens niet links noemen. Net als de PVV zie je er een mengsel van linkse en rechtse standpunten.
      Maar jij beschouwt de PVV dan zeker ook als een linkse beweging?

     7. Beukman

      Je verwart me met iemand anders, @Steen. Over Rand heb ik geen woord geschreven.

     8. toetssteen

      @Beukman
      Nee, je schuilt laf achter de rug van Krijgsman, alias, alias, alias, alias enzovoort.
      Ayn Rand had gelijk ofschoon haar en mijn levensstijl haaks op elkaar staan. Maar het gaat niet over haar, maar om de basis van dit libertarische denken. Ja dat kan egoïstisch zijn, maar dan zul je daar ook mee moeten worden geconfronteerd.
      Ik heb ooit eens een artikel geschreven inzake de grot van de vleermuizen. Iets dat gewoon de realiteit is. Samen op jacht, samen delen. Freeloaders? Al zullen ze doodvallen dan kan het geen muis schelen.
      Kortom, men kan in een gemeenschap een heel goed lopend en sociaal (niet socialistisch) stelsel hebben en handhaven, maar dat betekent niet dat deze gemeenschap in de klauwtjes klapt. Even aangenomen dat de vleersoldaten deze troepen binnen zouden laten.

      Even terug naar Monasch die ook bezig is met het bekende werk van de PvdA. Kontje van Bos, the great preatender Cohen en vul maar in. De formule werkt niet meer Beukman. De arrebeier zit nu bij de SP, maar ook die is al tanende. Jesse, Groen Links drijft op zijn leuke smoeltje waar vrouwen (wakker worden ladies!) voor dweilen.
      Wat ik in mijn naaste omgeving hoor, jaja, meest VVD, is dat men hoop dat de VVD nu echt het roer om zal gooien. Het socialisme is niets, was niets.
      Ja een en ander behoeft enige tijd van overgang, zucht, en dat was nou precies wat Drees bedoelde met de AOW en kinderbijslag. TIJDELIJK!!

     9. Krijgsman

      “Wat ik in mijn naaste omgeving hoor, jaja, meest VVD, is dat men hoop dat de VVD nu echt het roer om zal gooien.”

      Ik vrees dat dit roer (en het verlangen van de heer Toetssteen) richting PVV-racisme zal gaan. Dit land moet de Grondwet in de prullenmand gooien en zich voegen achter de blonde Leider die schoon schip gaat maken.
      Arme Toetssteen, vergeef het hem, hij beseft niet wat hij zegt.

     10. Beukman

      Ik heb niks met Rand, @Steen, en verschuil me achter geen enkele rug. Het libertarisme vind ik een doldwaze tekentafelstroming, van elke realiteitszin gespeend.

      Wat Monasch betreft: niks mis mee, al zal de PVV-stemmer daar wel anders over denken: die weet immers niet dat een gezonde politieke partij het aankan om meerdere visies en meningen te ventileren zonder kapot te gaan. Alles dus wat de PVV tot een *ongezonde* politiek partij maakt.

      Socialisme vind ik een wat lastig begrip dezer dagen en de PvdA is ook al niet alles. Maar waar ik wel een zekere bewondering voor heb, is dat deze partij wars is van elk populisme. Men laat de oren niet hangen naar de potentiële stemmer, maar laat de eigen visie de koers bepalen. Dat is dapper en het is rechtschapen, en het dwingt respect af. Ik gun Samsom zijn nieuwe momentum, al weet ik niet of ik op hem zal stemmen.

     11. toetssteen

      @Beukman
      En ja hoor, als je het niet meer weet, dan halen we het populisme weer boven tafel. Kom op zeg! Is dat echt het beste dat je kunt doen? Nou, eh, succes er dan maar mee.
      Monasch ziet de bui hangen en de PvdA wacht op de juiste tijd om Aboutaleb naar voor te schuiven. Wanneer dat is Beukman? Nou 1+1 = als Rutte klaar is met zijn EU termijn. Wat is het leven toch simpel. Klein probleempje zijn de beurzen, dat dan weer wel. Ach vandaar het gekweel van dhr. De Hoop Scheffer. Hohop, zet de jonge mannen in om de vermende schaduw van de teen van de Rus te bestrijden, maar hou de grenzen wijd open voor IS! Turkije, onze zéér betrouwbare bondgenoot zal hen met een vals paspoort volgaarne bewapenen, en via de stroom vanuit S.Arabië en Qatar zullen de mafklappers met wapens binnen blijven stromen.

      Wordt er ergens iemand nog wakker voor de volgende ineenstorting een dom feit is?

     12. Beukman

      @Steen
      Niets is zeker in het leven, maar ik denk niet dat Aboutaleb de fout zal maken die Cohen destijds maakte. Taleb blijft dus burgemeester van R’knor; je weet dat hij zich daar populair heeft gemaakt. En Samsom blijft gewoon zitten waar ie zit, want feitelijk heeft hij het niet slecht gedaan. Hij heeft ons land stabiliteit verschaft, hard nodig na alle fratsen van de LPF en de PVV sinds 2003. Daarvoor heeft hij veel offers gebracht, en het gedachtengoed van zijn partij gecompromiteerd. Dat geldt ook voor de VVD, dat eveneens het landsbelang stelde boven het partijbelang.

      Dit is mijn voorspelling voor de komende verzeikingen. We zullen zien wie er gelijk krijgt.

  2. nick

   “Er bestaat geen verschil tussen communisme en socialisme, behalve in de manier om hetzelfde ultimatieve doel te bereiken: communisme stelt voor om de mens met geweld tot slaaf te maken, socialisme door te stemmen. Het is hetzelfde verschil als tussen moord en zelfmoord.”

   Ayn Rand!

 5. Wachteres

  Simon: “Ik beschouw Samsom als een buitengewoon goede politicus. Nederland heeft veel aan hem te danken”.

  Gelukkig is Simon één van de weinigen die er zo over denken. Zelfs zijn eigen partij steekt hem een mes in de rug. Simon noemt dit: “Het stellen van tegenkandidaten”.

  En het feit dat tijdens zijn leiding de partij tot een miezerig partijtje is geworden, zegt ook wel iets, lijkt mij.

  En Simon, de uitdrukking ‘broedermoord’ komt niet van de PVV, maar die heb ik geleend van Elsevier. Elk zinnig mens ziet het in het openbaar afvallen van een leider namelijk zo. Dus ook de journalisten van Elsevier.

  http://www.elsevier.nl/Nederland/achtergrond/2016/2/Waarom-houdt-niemand-van-de-PvdA-video-2760847W/?masterpageid=158493

  1. Beukman

   @Resje schrijft:
   “Zelfs zijn eigen partij steekt hem een mes in de rug.”

   Voor een PVV-stemmer ziet het er misschien zo uit. Maar het is gewoon partijdemocratie. Komt geen mes aan te pas.

   1. Wachteres

    @Beukie, D66 is ook links, hoor!

    Wij weigeren Pechtold c.s. bij rechts toe te laten.

 6. The Oracle

  WHAHAHAHAHAHAHAAHAH
  Ik heb alleen de kop tekst laten staan , whahahahaha

  PvdA-Kamerlid Jacques Monasch dropt bom op de partij !

  KIJK eindelijk iemand met hersens in die partij

  dus op naar de 0 zetels, heerlijk , geweldig

  weg met die partij van < Wij van WC eend , adviseren ………

  groeten

 7. H.Vaes

  Ik heb niets op met Monasch en zeker niet met de Pvda, maar hier moet ik Jaques toch gelijk geven.
  Samsom zal niet in staat zijn zijn partij weer op te krikken.
  Aboutaleb ook niet, Ascher en van der Laan ook niet.Die kijken wel uit.
  De enige die nog overblijft is dan Hans Spekman………..Hahahaha.
  En anders ……een partij in nood kan ver gaan……De heren van ….Denk….. maar weer in de gelederen opnemen en die samen de lijst laten aanvoeren.
  Best een goed idee voor een allochtonen partij vind ik.

 8. V.K.

  -Ach, de PvdA zal dan wel weer een kundige burgemeester zien te vinden voor Amsterdam of Rotterdam, alleen de tijd dat Rotterdam of Amsterdam automatisch een PvdA burgemeeste krijgen, dat ligt alweer een tijdje achter ons.

  -Na ja of en door wie Samsom wordt opgevolgd, da’s niet zo belangrijk..na de verkiezingen is het altijd feest bij de partij welke zich tot doel stelt om meer zetels te halen dan gepeild.

 9. Seneca

  Als Aboutaleb – bij uitstek de wolf in schaapskleren – dan is Nederland een waarlijk islamitisch land geworden. Gezien de uitspraken van dit individu zal het niet lang meer duren voordat de sharia ingevoerd zal zijn. Volgens enkelen onder u zal dit ‘ten voordele’ zijn voor het klootjesvolk dat Nederland bewoont.

 10. nick

  Fortuyn werd gedemoniseerd door linkse (lees: alle) politici en alle media (we hebben vrijwel geen conservatieve of rechtse media in ons land) op een epische wijze. Alles kan. Noem hem wat je wilt, zolang het maar slecht is. De meest uitgesproken tegenstander van Fortuyn was PvdAer, Ad Melkert.
  Die moord raakte ons land harder dan de moord op John F. Kennedy in Amerika. Het was de eerste politieke moord in vele eeuwen. Alle linkse politici, behalve koningin Beatrix, huilden krokodillentranen. Nee, zo hadden ze het niet bedoeld. Dat ze Fortuyn de reïncarnatie van Hitler hadden genoemd, was bij wijze van spreken. Gewoon, “een onschuldige vergelijking”.

  En zie wat er nu weer gaande is…. Dat de PvdA de weg kwijt is, weten we. Maar zo ver van het padje af, dat is een prestatie. Met Aboutaleb als lijsttrekker, en dus een potentieel minister-president, hoeft Wilders eigenlijk geen campagne te voeren. Daar is de PvdA al druk mee bezig!

  https://ejbron.wordpress.com/2016/02/13/wil-niemand-mij-verlossen-van-die-lastige-priester/#more-109756

 11. V.K.

  -Daar heeft Monasch goed over nagedacht,

  -Aan Samsom’s stoelpoten zagen te gelijke tijd 2 burgemeesters een veer in hun achterste te steken, wetende dat V/D Laan en Abuthaleb het wel uit hun hoofd laten om zich voor partijleider beschikbaar te stellen.

 12. The Oracle

  de grote Abou , de man met de 2 paspoorten en 4 gezichten
  spreekt om met de indianen te spreken :
  dikwijls met dubbele tong !
  Ik vind n.l. dat je als burgemeester de opmerking ,
  dat je dochter alleen met een islam figuur mag thuiskomen
  toch iets ?????
  Dat zou ik maar voor mezelf houden !
  weer zo’n typhus marokkaan erbij in de familie ?
  al jespullen verstoppen als hij blijft slapen ??
  en die moesten allemaal oprotten toch ? ook p.v.d.a
  Kutmarokkaan ?? ook p.v.d.a
  je moet ze vernederen ??ook p.v.d.a
  moeten die mensen eigenlijk niet met een vooringevuld formulier voor de rechter gesleept worden ?
  wat vindt jij A.K.A , HET ZIJN TENSLOTTE JOUW VRIENDEN ??
  zo genoeg gelachen voor vandaag

  groeten

  1. Krijgsman

   Wie is toch die A.K.A.?

   1. V.K.

    -@Krijgsman,

    -Niet naar de bekende weg vragen Simon.

    1. Krijgsman

     Je weet het ook niet?

     1. V.K.

      -@Simon.

      -Ach, sommigen noemen jou Wim.

 13. Loki

  Van der Laan als leider van de PVDA, die malloot heeft het toch aan zijn prostaat, die heeft dus al een gier in zijn dakgoot zitten, die vlieger gaat dus niet op.

  En dan Abu Laadklep, helemaal om je te bescheuren, nee laat Zwamsom maar lekker zitten, op naar de 0 zetels.

 14. Wachteres

  http://politiek.tpo.nl/2016/02/13/pvda-het-eerlijke-verhaal-werd-een-nachtmerrie/

  70 jaar PvdA: het eerlijke verhaal werd een nachtmerrie
  Een club van salonsocialisten en regenten

  Het zeventigjarig jubileum van de PvdA is het dieptepunt van de sociaal-democratie. Van de 38 zetels in de Tweede Kamer houdt de PvdA nog een schamele negen over in de jongste peilingen. Dat krijg je als je een ‘eerlijk verhaal’ vertelt dat bij nader inzien dus niet zo eerlijk is.

  Hoe anders is de PvdA nu. Van arbeiders tot allochtonenpartij tot een zelfverheven intellectuele kaste voor wie de kiezer nog slechts een middel is en niet meer het doel.

  Willem Drees en Joop den Uyl zouden hun lidmaatschap van de partij al lang hebben opgezegd. Na zeventig jaar is de PvdA als een kip zonder veren, hard op weg zichzelf op te heffen.

 15. Wachteres

  http://www.elsevier.nl/Nederland/achtergrond/2016/2/Waarom-houdt-niemand-van-de-PvdA-video-2760847W/?masterpageid=5571

  Waarom houdt niemand van de PvdA? (video)

  De PvdA viert deze week zijn zeventigste verjaardag. Politiek commentator Syp Wynia staat stil bij het jubileum en vraagt zich af waarom de sociaaldemocraten door de jaren heen zo weinig geliefd zijn geweest.

  1. Loki

   Zijn het mongolen of niet?

   https://www.mupload.nl/img/rmjjv1jeouk.jpg

   1. Beukman

    @Loki, waarom denk je dat jouw familiekiekjes ons interesseren?

    1. V.K.

     -Bij familiekiekjes zou je toch eerder denken aan dronken studentikoze tokkies welke zich op de gevoelige plaat laten vastleggen.

 16. nogmaals

  beukman schreef circa 1 hour ago:

  @Resje Ik ben niet links hoor. Als je dat soms dacht.
  Jouw dilemma is dat er op DDS hooguit 1 of 2 linksen rondlopen, die verder geen boodschap aan jouw woorden zullen hebben, terwijl de rest het al met je eens is. Zonde van je energie!

  Doe als ik, en kom alleen op DDS omdat je het als een aangenaam tijdverdrijf beschouwt. 🙂

  Beukman is niet alleen niet links (vlgs eigen zeggen) maar zijn/haar gebruik van het woord dilemma in deze context toont ook nog eens onvoldoende beheersing van de NL taal.

  1. Beukman

   Als het te moeilijk voor je is, leg ik het je gewoon nog even uit in Jip en Janneke-taal, @zomaar.

   1. V.K.

    – 🙂

    -Jip&Janneke dilemma

    http://goo.gl/OoIvxA

   2. nogmaals

    @Beukman,
    Graag lees ik jouw poging om een correcte betekenis te geven van het woord “dilemma” die past in jouw desbetreffende tekst. Hou Jip en Janneke maar onder je hoofdkussen.

    1. Beukman

     Dat jij een zin met daarin het woordje “dilemma” niet begrijpt is mijn schuld niet, @zomaar. Maar nogmaals: vraag het me gerust, en ik leg het je uit.

     1. nogmaals

      Beukman is nog dommer dan ik al dacht.
      Hij ziet het verschil niet tussen zomaar en nogmaals ! !
      En kent ook de betekenis niet van het woord dilemma ! !
      En dan nog voorstellen om mij iets uit te leggen ! !

     2. Beukman

      Inderdaad een teken van domheid dat ik de nicks “zomaar” en “nogmaals” door elkaar haal, zij het een stuk minder dom dan wat jij presteert, door te denken dat het om de betekenissen van de woorden zelf gaat.

      Vertel me dan maar wat er mis is aan het woordje “dilemma”, nogmaals, dan zal ik eens kijken wat ik voor je kan doen.

     3. nogmaals

      @beukman
      Voor mij hoef je niets te doen! Ik ben beter af zonder jouw “hulp”. Maar misschien kun je jezelf helpen door de juiste betekenis van het woord dilemma op te zoeken in de Van Dale ofzo. Misschien dat je een volgende keer dan niet zo’n stomme fout maakt.

 17. toetssteen

  Samenvattend, de PvdA is zijn achterban kwijt. De Jan de arrebeier is er niet meer, Jan is gaan studeren en idem zijn kinderen. Die zijn na een studie in Delft werkzaam als ingenieur in Nederland, maar verder buitengaats. Tja en als je zo dom bent om het pad van Drees te verlaten, dan is dit het resultaat.

  Overigens zou men Drees sr. en jr. nu zeer rechts noemen. Ik zou erop stemmen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.