Rubio veegt de vloer aan met Donald Trump in Republikeins debat

De meest harde aanval op Trump ooit. 

Een keerpunt voor Donald Trump? De zakenman kreeg gisteravond alle hoeken van het debatpodium te zien. De Republikeinse voorverkiezingen voor het presidentschap zijn alweer even bezig, en tot nu toe zien de resultaten er geweldig uit voor Donald Trump. In Iowa werd hij nipt tweede na Ted Cruz, en sindsdien heeft hij drie staten op rij gewonnen.

Veel mensen stemmen op Trump omdat hij keihard zegt wat hij denkt, en ook nog behoorlijk grappig is. Bovendien maakt hij zijn tegenstanders continu belachelijk. Ted Cruz is “een nare vent” en Marco Rubio is een “lichtgewicht”. Met die beledigende taal weet Trump het publiek én zijn tegenkandidaten vaak te verrassen, waardoor hij als een stoere winnaar op het podium staat.

Maar gisteravond was alles anders. Marco Rubio besloot om keihard uit te halen naar Donald Trump, en hem eens duidelijk de waarheid te vertellen. Dit is hoe Rubio Trump op zijn nummer zette toen die voor de zoveelste keer niet kon uitleggen wat nou echt zijn plan was om de zorg te hervormen:

https://www.youtube.com/watch?v=_u53XgbuiQE

Rubio sloeg de spijker op zijn kop: Trump blijft zichzelf maar herhalen, elk debat weer. Verwijzend naar een slecht debatoptreden van Rubio antwoordde Trump het volgende:

“Over herhalen gesproken, ik zag hem zichzelf vijf keer herhalen, vier weken geleden!”

Maar dat liet Rubio niet op zich zitten…

“Ik zag jou jezelf vijf keer herhalen, vijf seconden geleden!”

De zaal barstte los in gejuich en applaus. Rubio scoorde ook goede punten over het feit dat Trump veel illegale immigranten voor zich heeft werken, hoewel hij nu felle woorden spreekt over immigratie. “Als Trump de muur [op de grens met Mexico] net zo gaat bouwen als Trump tower, zal hij de klus waarschijnlijk laten doen door illegale immigranten.”

Voor Trump was dit de eerste keer dat hij zo werd aangepakt op het debatpodium, en voor Rubio was het de eerste keer dat hij zo fel uit de hoek kwam. Hij deed het fantastisch, maar of dat de overwinning van Trump kan tegenhouden, is de vraag. Het feit blijft namelijk wel dat Trump al in drie staten de voorverkiezing heeft gewonnen, en Rubio nul.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. cmsuijkerbuijk

  Nou, nou, nou, nou. Rubio veegt de vloer aan met Trump. Dat valt érg mee hoor. Als ik Else4 lees, dan wordt Trump inderdaad hard aangepakt, maar hij deelt nét zo hard uit en zal het eerder een “onbeslist” zijn, dan “de vloer aangeveegd”. Ik dank dat deze woordkeus komt, omdat jij Trump niet zo mag. Maar als journalist behoor je natuurlijk wél onbevooroordeeld te zijn!
  https://youtu.be/OVRC1BA5oBM

 2. Ni28

  Als je zelf weinig te bieden hebt moet je de kansrijke tegenstander zwart maken. Dat werkt in Nederland en mogelijk in de VS ook.

 3. Bart

  Ach ja fijn voor hem dat hij ook een keer een puntje scoort, zoals het er nu naar uitziet zal Trump dinsdag wederom goed scoren. De belangrijkste reden is namelijk dat veel mensen niet zo zeer hem zo goed vinden maar omdat hij niet zoals Rubio onderdeel uitmaakt van het establishment. En daarom is uiteindelijk Rubio gewoon kansloos. Trump haalt veel nieuwe stemmers binnen die anders naar de democraten gaat onder ander omdat hij zich fel afzet tegen grote verdragen als NAFTA, TPP en TTIP omdat deze zorgen voor het verloren gaan van banen in de VS. En niets wat Rubio of Cruz doen zal deze zeer grote groep mensen doen overlopen van Trump naar hen.

 4. Rob de Cock

  Zoals elk beschaafd mens hoop ik natuurlijk dat Trump opzij gezet wordt door Rubio. Om pragmatische redenen hoop ik echter dat dit gebeurt in de confrontatie met Hillary Clinton. Dat is een garantie voor een zeer grote verkiezingsoverwinning voor de Democraten en de kans om een aantal achterlijke elementen in de V.S. eindelijk op te ruimen.

  1. Houtlijm

   Simon, je oude riedeltje weer van stal gehaald? Maak je geen zorgen: Trump koerst onbedreigd op een daverende overwinning af en maakt daarna gehakt van de incompetente Hillary. En dat zal een zegen voor de hele wereld zijn.

   1. Beukman

    Ik denk dat De Cock gelijk heeft. Clinton gaat een heleboel stemmen krijgen van kiezers die geen fan van haar zijn, maar koste wat kost willen voorkomen dat been extremist als Trump president wordt.
    Iets vergelijkbaars lijkt me voor de hand liggen bij de komende TK-verkiezingen.

  2. nogmaals

   @rob
   Hoe zie jij dat gebeuren, dat Trump opzij gezet wordt door Rubio “in de confrontatie met Hillary Clinton ?

   1. Rob de Cock

    Ik sluit me aan bij de argumenten van Beukman: Trump is zo extreem en heeft zoveel vijanden gemaakt onder zwarten, latino’s en vrouwen dat, zelfs als je Hillary niet hoogacht, je op haar gaat stemmen.

    1. nogmaals

     @rob
     Mijn vraag aan jou ging over het opzij zetten van Trump door Rubio, en jouw antwoord behelst het demoniseren van Trump en het ophemelen van Clinton.
     Lees mijn vraag svp nog eens goed, en kom dan met een echt antwoord op mijn vraag.

     1. toetssteen

      @Nogmaals
      Trump scoort zeer goed onder de Latino en donkere bevolking die zichzelf ‘in heeft weten te vechten’. Zij willen die positie die ze met hard studeren en werken, niet kwijt aan de ****** (zelfcensuur) dat nu over de grenzen kabbelt. Sterker het zal hen net zo hard raken als Joe sixpack.
      Killary Clingon heeft haar naam niet voor niets gekregen, het is een gruwelijke vrouw. Sanders wil de kraan openzetten en daarna zeuren dat het water van de trappen afstroomt. Rubio is een buikspreekpop. Cruz viel over zijn eigen veters.

      Nee, de eindrace zal gaan tussen Clinton en Trump. Als ik Trump was zou ik in een kogelwerend maanpak gaan lopen.

  3. The Oracle

   JA BIG COCK ,
   en dan Hilary sigaartje aan de macht ?
   als we het dan toch over ”’achterlijke elementen “‘ hebben ?
   gekke vraag :
   Ben jij vroeger samen als a.k.a te pletter gevallen op een betontegel
   in de speeltuin ??

   is die mongool , deze euqualypta dan de geschikte troonopvolgster ?

   Bij hoeveel miljoen doden wordt je dat dan, beste Big Cock ???

   laat maar komen hoor Trump, dat NRC lezers, D’66ers en omhoog gevallen nederlanders er niet tegen kunnen ,
   jammer dan ,
   Trump is gewoon een echte Rotterdammer, je muil houwen , en hier heb je hem duidelijk en eerlijk ,

   groeten grote Muts

   what’s in a name, whahahahaha

   1. Rob de Cock

    “Trump is gewoon een echte Rotterdammer, je muil houwen , en hier heb je hem duidelijk en eerlijk

    Ik betwijfel of veel Rotterdammers zich hier in herkennen. Daarvoor heb ik ook teveel respect voor Rotterdammers.

    1. The Oracle

     de illigalen niet mee getelt ???

     98 % , maar daarvoor mot je wel uit Rottttttterdam zelf kome ,

     mafkees, en niet afstamme van de “” omhoog gevallenen ”

     je weet wel , de zeikers , die vergeten zijn dat ze vroeguhhhhh met 2 broers op een slaapkamertje lagen
     50 euro meer zijn gaan verdienen
     en toen NRC gingen lezen, u weet wel het blad voor mensen met hersenbeschadigingen en geen iD’66 lezers ,
     U weet wel, de referendum partij ., maar nu even niet, want dat in 2005 is niet zo goed bevallen
     met die vissenogen leider, die momenteel een Ukraine snol ligt te pompen in KIEV ,
     zal wel ongelukkie zijn
     ook dat ” haben wir nicht gewusst,

     gr. Big Cock , dat verzin je toch niet ??

     laterrrr

     p.s. als je nooit voor je muil ben geschopt worrie nooit een echte rotterdammerttttt
     niet tan, nou dan
     jij ken gaan, ik gaat niet mee,

     proberen maar mafkees

     1. Rob de Cock

      “de illigalen niet mee getelt”

      Ja hoor, orakeltje, de illegalen zijn ook meegeteld.

 5. Seneca

  @Rob de Cock
  U schrijft: ‘Dat is een garantie voor een zeer grote verkiezingsoverwinning voor de Democraten en de kans om een aantal achterlijke elementen in de V.S. eindelijk op te ruimen’. Ik ben niet zo op de hoogte met de Amerikaanse politiek zoals u, maar kunt u mij vertellen waarom u aanneemt dat Hillary Clinton een ‘aantal achterlijke elementen’ op zal ruimen, terwijl haar Democratische partijgenoot ene Obama, nu bijna 8 jaar aan het roer staat en het hem nog niet is gelukt om dat ‘aantal achterlijke elementen’ op te ruimen waar u op doelt? Als het u steekt dat er aan die man Obama, vanuit de Senaat tegengas wordt gegeven, wil ik u vertellen, dat dat een vorm van democratie is. Tenzij u overal een dictatuur wilt zien, zult u en de VS eer rekening mee moeten houden, dat meningen zeer dikwijls verdeeld zijn.

 6. CJD

  Mijn voorkeur gaat uit op een campagne tussen Trump en Sanders

 7. Nicky

  De beschaafde (politiek niet correcte, eerlijke) wereld kiest voor Trump!
  Dat blijkt ook hier wel weer, alle beunhazen en trollators zoals linksdraaiende nsb wegkijkers simonbeukcock zijn teugen hem. Quod erat demonstrandum.

 8. DeKadt

  Rubio vloeraanveger? O ja? Nou, dan heb ik naar een ander debat zitten kijken zeker. Ik zag alleen maar twee figuren als razende inbeuken op Trump die links en rechts ook grof moest uitdelen om zich staande te houden tussen die twee radelozen. En klaarblijkelijk met succes want volgens alle peilingen had Trump zelfs deze tombola gewonnen. Cruz en Rubio zijn natuurlijk radeloos. Wat moet je nog verder uitproberen tegen Trump? Geweld?

  Het zou me niet verbazen dat het nog eens helemaal misgaat in die primary. Hoe stop je een man die breed aanspreekt en het politieke establishment bedreigd? Juist… Kortom, ik hoop dat de geheime dienst goed z’n werk doet daar. Na de Kennedy’s en King en (bijna) Reagan is het wel mooi geweest daar. Maar als er geen geweld aan te pas komt, dan wint Trump overtuigend. Da’s nu al duidelijk. En dan kan het feest pas goed beginnen voor de hoofdprijs. Hup Trump, give her the bump.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.